fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Lebua met een drone
Lebua de Hangover Sky Bar bij nacht gefotografeerd vanuit de lucht

Image: Lebua Hotels & Resort

SIROCCO SKY BAR @ LEBUA

De Sirocco & Sky Bar @ Lebua is de meest bekende sky bar van Bangkok. Dit is mede te danken aan de film Hangover 2 die hier voor een deel is opgenomen. De sky bar wordt door veel bezoekers ook wel The Hangover Sky Bar, The Dome of The Sky Bar genoemd. Hoeveel namen kan een bar hebben? Deze sky bar staat bij jou waarschijnlijk ook op het verlanglijstje! En dat is volkomen te begrijpen! Lebua is een prachtige sky bar met een magnifiek uitzicht over de stad en de rivier!

Uitzicht over de sky line van Bangkok en Chao Phraya rivier vanaf Sirocco Sky Bar @ Lebua

Update: nieuw management Lebua

We hebben vernomen dat Lebua Bangkok sinds een paar maanden (2019) een nieuw management heeft. We horen en lezen de laatste tijd steeds vaker minder positieve reacties over Lebua en Sirocco Sky Bar. Teveel om te negeren. Helaas zijn we sinds de overname zelf niet meer hier geweest om de negatieve reacties te bevestigen of te ontkrachten.

Bezoekers geven aan dat ze eerst naar een champagne bar worden gebracht, waar druk wordt uitgeoefend wordt om eerst een hele dure champagne cocktail te nemen voordat je naar de normale cocktailbar mag. De prijzen bij de normale cocktail bar zouden ook flink duurder zijn geworden. We horen graag wat jouw ervaringen zijn via de Bangkok in Thailand Facebookgroep.

De Sirocco bar met bekende koepel

De regeltjes…

De bekendheid van Lebua heeft er wel voor gezorgd dat het behoorlijk druk kan zijn rondom de bar. Er zijn dan ook een aantal regels die ervoor moeten zorgen dat alles soepel verloopt. Op de befaamde trap uit de film The Hangover mag je bijvoorbeeld niet stilgestaan om ongelukken (die hebben plaatsgevonden) te voorkomen. Als je toch stil staat word je vriendelijk maar dringend verzocht door te lopen. Helemaal bovenaan de trap is er een speciaal stuk afgezet waar je wel foto’s mag maken. Rondom de bar, waar alleen staanplaatsen zijn mag je geen selfie sticks gebruiken. Maar de beveiliging (die veelvuldig aanwezig is) heeft bijna een soort dubbelrol en maakt als je dat vraagt met plezier en passie bijzonder goede foto’s voor je! Gratis en voor niets!

De Lebua State Tower in Bangkok
De koepel van de Lebua State Tower in Bangok waar Sirocco Sky Bar is gelegen
Uitzicht vanaf Sirocco @ Lebua over Bangkok

Gezelligheid en goede cocktails

Door de populariteit en de opgestelde regels kan Lebua Sky Bar je een gehaast gevoel geven. Als je op zoek bent naar rust en romantiek is Lebua waarschijnlijk niet de meest geschikte sky bar voor jou. Maar als je komt voor drukte, gezelligheid en echt goede cocktails ga je deze sky bar waarderen! Ook als je overweegt je om te dineren in het mooie Sirocco Restaurant is dat zeer aan te bevelen, het restaurant heeft talloze onderscheidingen ontvangen. Daarbij kan je dan aan je eigen tafel wel rustig genieten van de mooie omgeving en mag je zeggen dat je hebt gedineerd in hoogste openluchtrestaurant van Bangkok!

Hou je van cocktails maar wil je ook rustig loungen met uitzicht op de mooie skyline van Bangkok? Dan is de nog redelijk onbekende Three Sixty Lounge van het mooie luxe Millennium Hilton Hotel echt iets voor jou!

Mensen op de trap van de Hangover film bij Sky Bar Lebua
Geheime ingrediënten voor de cocktails bij Sirocco @ Lebua in Bangkok

Prijzen Sirocco Sky Bar en Sirocco Restaurant

Lebua heeft een naam hoog te houden, voor de befaamde Hangovertini betaal je 590 baht. Dat is een koopje in vergelijking met een glas rosé van 800 baht. De hoge prijs van de cocktails wordt wel enigszins gerechtvaardigd door de goede kwaliteit van de cocktails. De cocktails worden met zorg gemaakt en er worden bijvoorbeeld alleen huisgemaakte siropen gebruikt. Als je een hangover wilt voorkomen kun je overgaan op frisdrank voor 310 baht of mineraalwater voor 190 baht (30 cl). Voor een geïmporteerd biertje betaal je 400 baht.

Een 6 gangen tasting menu van de chef in het Sirocco restaurant kost je 4.800 baht, (exclusief drankjes) De gemiddelde prijs van een hoofdgerecht is 2.000 baht. Bij alle genoemde prijzen mag je nog 10% service tax optellen, maar het prachtige uitzicht krijg je er wel gratis bij.

Cocktails bij Sirocco @ Lebua
Cocktails bij Sirocco @ Lebua
Cocktails bij Sirocco @ Lebua

Dresscode Sirocco Sky Bar en Sirocco Restaurant

De kledingvoorschriften van Lebua hebben nogal eens voor verwarring gezorgd. Het was voornamelijk voor mannen onduidelijk wat er van hen verwacht werd. Wij hebben navraag gedaan bij Lebua en het blijkt dat het kledingbeleid sinds een klein jaar is aangepast. Voorheen mochten mannen alleen naar binnen met nette dichte schoenen. Maar Lebua merkte dat dit onhandig kon zijn.

Nu wordt er nog steeds van mannen verwacht dat ze dichte schoenen dragen maar het maakt verder niet uit wat voor schoenen, sportschoenen mogen dus ook gewoon. Het is voor mannen verplicht om een lange broek te dragen, waarbij een lange spijkerbroek ook is toegestaan. Beschadigde en/of gerafelde kleding, korte broeken en singlets zijn niet toegestaan. Dames mogen open schoenen dragen maar dan wel een elegante versie, strand slippers zijn niet toegestaan. Voordat je in de lift naar de 63e verdieping mag stappen is er een soort (semi onopvallende) kleding check.

Sirocco Restaurant

Image: Lebua Hotels & Resorts

Geopend: Dagelijks van 18:00 – 01:00 (bij regen gesloten)
Toegang:
Gratis
Adres:
Lebua at State Tower 63 road,1055 Silom Road, Bangkok. 63e verdieping
Tel:
+66 (0)2 624 9555
Route BTS: Halte Sala Daeng + 7 minuten lopen

OOK LEUK OM TE LEZEN

de beste hostels in de buurt van Khao San Road, vind je hier
Marriott Marquise in Bangkok met link naar artikel waar slapen in Bangkok
Leukste hotels in het Asok gebied van Bangkok, Thailand
de beste hotels in Nana, Bangkok
Lees hier onze review van Hope Land Hotel Sukhumvit 8 in Bangkok, Thailand
Chinatown Yaowarat Road, vind de leukste plekjes
Beste restaurants in Old Town van Bangkok, lees hier alles
Hier lees je alles over ICONSIAM in Bangkok
Mahanakhon SKyWalk in Bangkok, lees hier alles over het hoogste gebouw van Bangkok
Back To Top