fbpx
skip to Main Content

,

RED SKY BAR

Red Sky Bar is een prachtige bar op de 55e verdieping, je hebt er 360 graden uitzicht over Bangkok. Je kunt namelijk in een cirkel om het gebouw heen lopen. Red Sky is niet de allerhoogste sky bar van Bangkok maar heeft wel de meest centrale ligging. Het is namelijk onderdeel van het Centara Grand Hotel die weer onderdeel is van de shoppingmall Central World gelegen midden in het winkelgebied en daardoor uitstekend te combineren met een dag shoppen in Bangkok!

Terras met lounge banken en uitzicht over Bangkok
Image: Centara Grand archive

Doe eens lekker luxe!

Op de 54e verdieping is het luxe Spaanse restaurant Uno Mas. En als het allemaal nog wat luxer mag is er ook nog de CRU Champagne Bar op de 59e verdieping. Hoewel Red Sky natuurlijk ook wel eens druk kan zijn is de sfeer ontspannen, de bediening is vriendelijk met een Thaise glimlach. De Sky is trouwens niet altijd Red maar ook wel eens groen, blauw of paars omdat de verlichting constant verandert. Leuk, want hierdoor ontstaat er steeds een andere ambiance.

TIP!
Veel mensen vinden het leuk om de laatste dag in Bangkok af te sluiten met een drankje in een sky bar maar als het regent op je laatste dag valt dit idee letterlijk in het water omdat de meeste open lucht sky bars dan gesloten zijn. Als je echt graag een sky bar wilt bezoeken is het verstandig om te gaan zodra de mogelijkheid zich voordoet en dit niet uit te stellen tot de laatste avond van je bezoek aan Bangkok.

vriendelijk lachende serveerster met dienblad op trap van de Red Sky Bar
Image: Centara Grand archive

Prijzen Red Sky Bar en CRU Champagne Bar

Geen enkele sky bar is goedkoop te noemen in Bangkok maar de Red Sky Bar behoort zeker niet tot de duurste. Een glas frisdrank kost 180 Baht en voor een Heineken of Hoegaarden (ja Nederlands bier is hier goed vertegenwoordigd) betaal je 260 / 320 Baht. Voor een standaard cocktail zoals een Mai Tai of Pina Colada betaal je 430 Baht. Dat is overigens wel exclusief 17 procent Tax en service kosten. Er zijn ook diverse snacks te koop waarvan de prijzen tussen de 300 en 900 Baht liggen. In de CRU Champagne Bar op de 59e verdieping kost een Champagne cocktail rond de 500 Baht en voor als je echt iets te vieren hebt, zoals het winnen van een loterij, kan je een fles champagne kopen vanaf 5.000 Baht.

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Travelodge Sukhumvit 11

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

Buitenzijde Centara Grand met verlichting aan bij schemering.

€€€€ | Centara Grand at Central World Hotel

Red Sky Centara Grand Sky Bar, Bangkok, Thailand
Image: Centara Grand archive

Dresscode Red Sky Bar

Wat betreft de kledingvoorschriften is de Red Sky Bar niet te moeilijk en daarom een aanrader als je zin hebt in een ontspannen avondje zonder er op je opperbest uit te hoeven te zien. Of als je na een dag shoppen iets wilt drinken in een sky bar zonder je eerst om te kleden. De dresscode van de Red Sky Bar is vrij simpel, geen teenslippers, geen sportkleding en geen shirts zonder mouwen voor mannen. Een nette korte broek mag hier dus wel. De dresscode van Red Sky zorgt ervoor dat het publiek er gemixt uitziet, sommige trekken alles uit de kast en andere hebben gewoon hun toeristen kostuum aan. Het kan allemaal in de Red Sky Bar!

BESPAAR €
Red Sky Bar heeft elke dagelijks een Happy Hour van 16.00 tot 18.00, koop 1 drankje en krijg er 1 gratis. Let op, je betaalt wel de Tax en servicekosten van het gratis drankje maar je krijgt er wel wat kleine versnaperingen bij geserveerd.

INFO: RED SKY BAR

GEOPEND: Dagelijks van 16:00 – 01:00
TOEGANG: Gratis
TEL: +66 (0)2 100 1234
ADRES: 55e verdieping, Centara Grand @ CentralWorld, 999/99 Rama 1 Road, Pathumwan
DISTRICT: Siam
ROUTE BTS: Halte Siam Center – 10 minuten lopen
ROUTE BTS: Halte Chit Lom – 8 minuten lopen

TIP!
Warme avonden, zonsondergang, fonkelende lichtjes, drankje in je hand en geweldig uitzicht over Bangkok, dat gaat toch nooit vervelen? Bezoek nog meer Sky Bars in Bangkok.

Video: OffThePathcom (YouTube)
Back To Top