fbpx
skip to Main Content

OCTAVE ROOFTOP LOUNGE & BAR

Octave Rooftop Lounge & Bar ligt midden in het het Thonglor gebied en bovenop het luxe 5 sterren Marriott Hotel. Ondanks dat Octave net even buiten het centrum van Bangkok ligt is de sky bar zeer gemakkelijk te bereiken met de BTS. Mis hem niet want Octave Rooftop Lounge & Bar heeft niet een, niet twee maar drie mooie verdiepingen om de avond door te brengen! 

Bar van Octave Lounge & Bar in Bangkok
Image: Joep Deumes (Flickr)

Chill sfeertje

Op de 45e verdieping is een mooi openlucht restaurant waar regelmatig R&B en popmuziek wordt gedraaid. Op de bovenste twee verdiepingen worden voornamelijk drankjes geserveerd maar je kunt er ook terecht voor een snack. Vanaf de Octave Rooftop Bar, de hoogste verdieping van het gebouw heb je supermooi 360 graden vrij uitzicht over Bangkok. Vrij uitzicht betekent in dit geval geen andere hogere gebouwen die je uitzicht over de bruisende stad belemmeren, erg mooi dus! 

UIzicht over Bangkok vanaf Octave Rooftop Lounge & Bar
Image: Thailandmagazine.com

In het midden van de hoogste verdieping staat een verlichte ronde bar en er is een DJ die voor een chill sfeertje zorgt. Duim wel voor een droge avond want de bar bevindt zich geheel in de openlucht en zal gesloten zijn als het regent. Wij hadden die pech maar mochten bij uitzondering wel even een kijkje nemen. Het zag er veelbelovend uit en het 360 graden uitzicht was ondanks de regen spectaculair! We komen zeker nog eens terug om een geweldige zonsondergang te bekijken!

Lounge stoelen met uitzicht over Bangkok
Image: ThailandMagazine.com
Ronde bar van Octave Rooftop Lounge en Bar
Image: Pierre Metivier

Cocktails & Happy Hour!

De prijs voor een cocktail ligt tussen de 370 en 450 Baht, voor een Mojito betaal je bijvoorbeeld 370 Baht en voor de luxere signature cocktails betaal je tussen de 410 en 450 Baht. Reken voor een glas fris 160 Baht en voor een Heineken/ Shinga 250 Baht (prijzen 2019). Eigenlijk vrij normale prijzen voor een sky bar in Bangkok. Octave Rooftop Lounge & Bar heeft daarbij ook nog tussen 17.00 en 19.00 happy hour, je krijgt dan 50% korting op de drankjes! De keuze van de drankjes is dan wel iets beperkter. Fijn is dat er ook lekkere zitplekjes zijn zodat je echt even rustig kunt genieten van je cocktail en het mooie uitzicht.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Cocktails bij Octave Rooftop lounge en Bar
Image: ThailandMagazine.com

Thai fusion tapas

In het restaurant van Octave worden Thai fusion gerechten geserveerd zoals tapas schotels in Aziatische stijl. Het is ook mogelijk om sushi of sashimi te bestellen, de prijs varieert tussen 270 en 340 Baht voor 2 stuks. Zo kun je je eigen menu samenstellen, leuk om te proberen en natuurlijk om te delen! Ook leuk om te delen zijn de menuboxen (warme of koude variant) voor 1.550 Baht. Toch meer zin in een snelle hap? Op de 46e verdieping worden ook broodjes hotdog verkocht!

Hotdog verkoopster bij Octave
Image: ThailandMagazine.com

Powered by 12Go Asia system

Informatie, openingstijden, route, hotels en nog meer leuks in de buurt van Octave Rooftop Lounge & Bar lees je in de info box hieronder!

Octave Rooftop Lounge & Bar is onderdeel van het Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit en bevindt zich op de bovenste drie verdiepingen van het luxe 5 sterren hotel.

Adres: 2 Sukhumvit Road Soi 57 Bangkok
Telefoon: +66-2-7970000
Open: Dagelijks van 17:00 – 02:00
Dresscode: Smart casual; Geen sportkleding, strandkleding, slippers of shirts zonder mouwen voor mannen en je bent welkom in Octave!
Let op: Om Octave Rooftop Lounge & Bar te mogen bezoeken moet je minimaal 20 jaar zijn of onder begeleiding zijn van een volwassenen.

De Octave Rooftop & Lounge Bar  is makkelijk te bereiken, het is maar een paar minuten lopen vanaf sky train station BTS Thonglor, neem voor Octave exit 3. Meer informatie over het gebruik van de BTS Sky Train in Bangkok vind je bij: Vervoer in Bangkok.

Warme avonden, zonsondergang, fonkelende lichtjes, drankje in je hand en geweldig uitzicht over Bangkok, dat gaat toch nooit vervelen? Nog meer sky bars in Bangkok die te mooi zijn om niet te bezoeken:

Link met foto van Sky Bar Above Eleven
Foto sky bar met link naar Lounge & Sky bar, Three Sixty Millennium Hilton, Bangkok
Foto met link naar sky bar Vertigo & Moon in Bangkok, Thailand.
Back To Top