fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Siam Square Bangkok, druk verkeer tijdens de spits in het centrum van de stad.
Siam Square Bangkok, druk verkeer tijdens de spits in het centrum van de stad.

HET SIAM GEBIED - CENTRUM VAN HET CENTRUM IN BANGKOK

Siam is het centrum van het centrum in Bangkok en staat vooral bekend om de vele (luxe) shopping malls. Dat is niet voor niets want op korte loopafstand van elkaar liggen al zes winkelcentra en dat zijn geen kleintjes! Maar Siam heeft veel meer te bieden dan winkelen alleen. Voor families met kinderen zijn er tal van leuke gezinsuitjes te verzinnen, zoals naar Madame Tussauds of Sea Life Bangkok!

Cultuurliefhebber kunnen waarschijnlijk geen genoeg krijgen van de verschillende musea in Siam, waaronder het Bangkok Art Center, het wereldberoemde Jim Thompson House of het veel minder bekende Queen Savang Vadhana Museum. Lekker eten en drinken doe je bij de vele (thema)restaurants en (sky) bars in het gebied. Wat je ook gaat doen, in het centrum van het centrum in Bangkok kijk je je ogen uit! 

Kaart van Siam Square

Kaart van het Siam gebied

Sky Walks in Siam

Siam heeft een aantal handige Sky Walks. Sky Walks zijn lange loopbruggen die als een tweede verdieping boven het verkeer beneden dienen. Hierop zijn alleen voetgangers toegestaan. Sky Walks zijn bijna altijd overdekt, maar open aan de zijkanten. Handig als het regent en superleuk om mooie foto’s van Bangkok te schieten! Vaak verbinden ze BTS (Sky Train) stations, winkelcentra en zelfs luxe hotels met elkaar. Zo zet je geen voet aan de grond!

Vanaf station BTS Siam, waar o.a. Siam Paragon te vinden is, loop je in 10 minuten naar CentralWorld via een Sky Walk om vervolgens weer via een Sky Walk naar Platinum Fashion Mall te lopen. Soms duurt het voordat je doorhebt waar al die Sky Walks naartoe leiden, let dus goed op de wegwijzers. Na wat speurwerk en een paar keer verkeerd lopen, vinden wij de loopbruggen boven het drukke gemotoriseerde verkeer van Bangkok in ieder geval heel erg efficiënt! 

Sky walk in Siam Square met druk verkeer op de weg .

(Openbaar) vervoer in Siam

Als je slim bent maak je tijdens je bezoek aan Siam, zoveel mogelijk gebruik van de Sky Train. Zeker tijdens de spits is deze manier van transport in Bangkok het snelst. In het Siam gebied van Bangkok zijn er vier belangrijke BTS stations. Het BTS Station National Stadium, BTS Station Siam, BTS Station Chit Lom en BTS Station Ploen Chit. In een aantal luttele minuten sta je vanaf Station Siam op Station Ploen Chit en dat voor een nog geen euro / dollar.

Een taxi is, als je met meer dan twee personen reist, bent buiten de spits vaak voordeliger. Tijdens de spits is een taxi echter af te raden, je staat gegarandeerd vast, en lang ook! Mocht je een taxi in Siam willen pakken, vraag dan altijd om een metertaxi. Meer hierover lees je in ons artikel over het gebruik van de taxi in Bangkok

Dan zijn er nog de tuk tuks. Vaak wel het duurste vervoermiddel, maar wel een leuke ervaring als je van een beetje avontuur houdt! Tegenwoordig rijden er ook tal van elektrische Tuks rond door het Siam gebied en Bangkok. Sinds ons bezoek in 2021 zijn wij verliefd geworden op de dienst van MuvMi! De tuk tuks van MuvMi zijn stil, goed voor het milieu en stoppen op vrijwel elke hoek van de straat in Siam.

Voor de echte durfallen is er ook nog de motortaxi, die overal tussendoor racen. Hierdoor is het niet het meest veilige vervoermiddel van Bangkok maar je bent wel snel op je plaats van bestemming. Belangrijke tip, draag een helm… We zien regelmatig mensen zonder helm rijden en je weet het een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in Bangkok. 

Meer weten over het vervoer in Bangkok? Lees dan ook onze artikelen met handige tips en weetjes over het vervoer in Bangkok.

Sky Train in het centrum van Bangkok boven het verkeer op de weg.
BTS Sky Train in Siam Square tussen de hoge gebouwen van Bangkok

Sky Bars & Rooftop Bars in Siam

The Speakeasy Rooftop Bar

The Speakeasy Rooftop Bar is een mooie klassieke sky bar met een bijzonder verhaal achter de naam. De cocktails worden klaargemaakt door een professionele mixoloog. De mooie cocktails bestaan uit een selectie van klassieke en bijzondere nieuwe cocktails met verrassende smaken! De menukaart bestaat uit een mix van internationale gerechten met Aziatische invloeden. Speakeasy Rooftop Bar bevindt zit op de 24e en 25e etage van Hotel Muse Bangkok. Hierdoor ben je letterlijk omringd door de hoge gebouwen in het centrum van Bangkok! 

Open: 17.30 – 01.00  | Locatie: Hotel Muse Bangkok Langsuan, 55/555 Langsuan Road, Lumpini, Pathumwan | Hoe kom je er: 500 meter lopen van BTS Chit Lom

Siam Square sky bar, The-Speakeasy-Rooftop-Bar

Red Sky Restaurant & Sky Bar

Bovenop CentralWorld en tevens onderdeel van het Centara Grand Hotel in het midden van het Siam winkelgebied torent de bekende Red Sky boven de vele gebouwen in het gebied uit. Als je niet oppast mis je deze sky bar gemakkelijk omdat je druk bezig bent met shoppen, deze sky bar bevindt zich namelijk bovenop de shopping mall CentralWorld! Red Sky is daarom prima te combineren met een dagje shoppen!

Meer weten over Red Sky? Lees dan ons volledige artikel over Red Sky Restaurant & Sky Bar.

Siam Square, rooftop bar, Red Sky dakterras.

Leuke attracties voor kinderen in Siam 

Sea Life Bangkok

In de kelder van shopping mall Siam Paragon vind je een van de grootste aquariums van heel Azië! Immense haaien, kleurrijke anemoonvissen (Nemo’s), schildpadden en zelfs pinguïns zijn te bewonderen in de verschillende en goed onderhouden aquariums. Ook is er een 4D Bioscoop en kun je een boottocht maken in een glasbodem boot boven haaien en mantaroggen. Een leuk uitje voor het hele gezin! Lees hier verder voor ons artikel over Sea Life Bangkok.

Open: 10.00 – 21.00 | Entree: kind / volwassen 801 / 981 baht | Locatie: kelder van Siam Paragon | Hoe kom je er: Siam Paragon is direct verbonden aan BTS Station Siam.

Meer weten over deze attractie? Lees dan ons volledige artikel over Sea Life Bangkok.

Siam Square, See life, kinderen in aquarium
Sea Life Bangkok, groot Aquarium in Bangkok

Madame Tussauds Bangkok

Madame Tussauds in Siam is de Thaise vertaling van onze eigen Madame Tussauds in Amsterdam. Natuurlijk zijn ook hier de supersterren van onze planeet zoals Angelina Jolie, Brad Pitt, Einstein en Lady Gaga te zien. Daarnaast zie je in Madame Tussauds Bangkok ook beroemdheden die je in Amsterdam niet snel zult zien, zoals Buddhadasa, een Thaise boeddhistische monnik die wordt beschouwt als de meeste gerespecteerde monnik ter wereld.

Open: 10.00 – 21.00 | Entree: kind / volwassen, 630 / 790 baht | Locatie: Siam Discovery, 4e verdieping, 989 Rama 1 Road, Pathumwan | Hoe kom je er: 230 meter vanaf BTS station Siam.

Meer weten over deze attractie? Lees dan ons volledige artikel over Madame Tussauds Bangkok.

BESPAAR €
Er zijn vaak voordelige (combi)tickets beschikbaar voor SEA LIFE Bangkok en Madame Tussauds. Kijk op de website voor actuele aanbiedingen!

Einstein in Madame Tussaud, wassen beelden museum in Bangkok

KidZania in Siam Paragon

Update januari 2022 – Kidzania heeft haar deuren in Siam Paragon voorgoed gesloten.

KidZania is een paradijs voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Het is een nagebouwde stad waar het kind centraal staat. Met een eigen luchthaven, bank, ziekenhuis, theater, winkels en gebouwen compleet met bijbehorende voertuigen. Er is zelfs een mini McDonalds en een mini sushi restaurant. KidZania heeft naast plezier beleven ook een educatief karakter. Voor de ouders is er de Parent Lounge.

Open: Ma t/m vrij van 10.00 tot 17.00 / weekend en feestdagen 10.30 tot 15.00 en 16.00 tot 20.30 | Entree: ma t/m vrij / weekend en feestdagen: Peuters 700 / 875 baht, Kids, 1.100 / 1350 baht, Volwassene 640 / 800 baht, baby’s altijd gratis, | Locatie: 5e verdieping van Siam Paragon | Hoe kom je er: BTS Siam Station, exit 5. 

LINE Village Bangkok

Update januari 2022 – LINE Village Bangkok heeft haar deuren in Siam Square voorgoed gesloten.

Line Village is fantastisch voor kleine kinderen, maar het zal je verbazen hoeveel volwassenen je hier tegenkomt. Je herkent de schattige beestjes misschien wel van de spaarzegeltjes die je bij de 7-Eleven krijgt. LINE Village is super hip! LINE Village is de plek waar Brown (de beer) en zijn vriendjes wonen. Het huis heeft allerlei kamertjes om te ontdekken en alles is erg kleurrijk en tot in de puntjes verzorgd. Er is ook een winkeltje vol met LINE Village knuffels, kleding en andere hebbedingetjes! 

Open: Hele week van 10.00 – 22.00 | Entree: Groter dan 1.40 m: 990 baht / Lengte tussen 0.90 m – 1.40 m:  790 baht / Kleiner dan 0.90 m: gratis / Senioren, ouder dan 65 jaar: 790 baht | Locatie: Shopping mall Siam Square One op de eerste verdieping. Rama 1 Road, Pathumwan | Hoe kom je er: 100 meter vanaf BTS station Siam.

Siam Center, Line village figuren, brown en Cony

Cultuur in Siam

Queen Savang Vadhana Museum

Verstopt tussen de vele shopping malls in het Siam gebied is het Queen Savang Vadhana Museum. Dit museum ligt in een mooie tropische tuin en geeft een intiem beeld van hoe de moeder en grootmoeder van de voormalige Koning Bhumibol en de huidige Koning Maha Vajiralongkorn leefden. Je mag een groot deel van het huis bekijken welke is ingericht met het oorspronkelijke meubilair, foto’s en persoonlijke spulletjes. Dit museum is een aanrader voor cultuurliefhebbers!

Het museum is maar een paar maanden per jaar open (half december tot eind maart) en alleen op afspraak te bezichtigen. Op de website van het Queen Savang Vadhana Museum vind je alle informatie.

Jim Thompson House & Museum

Hét befaamde huis en museum van de Amerikaanse architect en zakenman die de Thaise zijde wereldberoemd heeft gemaakt. Doordat Thompson goed geld verdiende met de zijde kon hij in 1959 een aantal bijzondere teakhouten huizen bouwen die ook deels dienst doen als museum. Het museum ligt in een mooie schaduwrijke tropische tuin waardoor je gemakkelijk vergeet dat je midden in het centrum van Bangkok bent. Bijzonder detail: Jim Thompson verdween op mysterieuze wijze en is nooit meer teruggezien.

Open: Elke dag van 9.00 tot 18.00 | Entree: kinderen onder de tien jaar gratis, onder 22 jaar 100 baht, reguliere prijs 200 baht | Locatie: 6 Rama Rd, Khwaeng Wang Mai | Hoe kom je er: 300 m lopen van BTS National stadium.

Meer weten over Jim Thompson en het museum? Lees dan ons volledige artikel over het Jim Thompson House & Museum.

Siam Square, kunst & cultuur, Jim Thompson House
Siam Square, kunst en cultuur, tuin Jim Thompsons House Museum

YELO House

Vlakbij Jim Thompson House is een oud pakhuis omgetoverd tot een mooie creatieve ruimte wat luistert naar de naam YELO House. Deze creatieve broedplaats is bedoeld als podium om kunsten te tonen en verkopen aan het publiek. De exposities, kunstvoorwerpen en kunstenaars zijn zeer divers. Aan de achterkant van het pakhuis zit je direct aan het kanaal (klong). Op de eerste verdieping ligt Hungry Me, waar terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Op de begane grond kun je je dorst lessen bij Thirsty You. Hier serveren ze o.a. smoothies, koffie of een koud biertje.

Open: 11.00 – 20.00 dinsdag gesloten | Locatie: 20/2 Kasem San 1 Alley, tegenover MBK shopping mall | Entree: gratis | Hoe kom je er: 150 meter van het Jim Thompson House en 450 Meter van BTS National Stadium.

Human Body Museum Bangkok

Update januari 2022 – Human Body Museum Bangkok heeft haar deuren voorgoed gesloten.

Het Human Body Museum is waarschijnlijk niet iets waar je meteen aan moet denken als je lekker op vakantie bent in Thailand. Dat begrijpen we volkomen, maar bijzonder is dit museum wel! Voor de enthousiastelingen en chirurgen in spe: In het Human Body Museum zijn verschillende (echte!) lichaamsdelen en doorsneden van het menselijk lichaam te bekijken. Het museum is onderdeel van de medische universiteit Chulalongkorn in Bangkok en heeft dan ook voornamelijk een educatief karakter. 

Open: ma t/m vrij van 10.00 tot 16.00, feestdagen gesloten | Entree: studenten 100 baht, volwassenen 300 baht | Locatie: 9e verdieping van het Tandheelkunde Faculteitsgebouw aan de Chulalongkorn Universiteit.  | Locatie: 34 Wang Mai, Khet Pathum Wan. | Hoe kom je er: Route vanaf BTS station Siam.

Erawan Shrine

De Erawan Shrine is een kleine maar zeer druk bezochte schrijn midden in het drukke centrum van Bangkok. Ondanks de drukte van het Siam gebied wordt bij deze locatie in alle rust de god Phra Prom vereert. Phra Prom is de god van de schepping en staat in de Thaise cultuur staat voor geluk en bescherming. De hele dag door worden bij de Erawan Shrine offers gemaakt. Vaak wordt er een lied gekocht om de heer Brahma (Phra Phrom) te bedanken voor de uitgekomen wens. Er wordt dan een korte traditionele Thaise dans uitgevoerd. Bijzonder en mooi om te bekijken! 

Meer weten over deze kleine maar oh zo bijzondere plaats midden in het centrum van Bangkok? Lees dan ons volledige artikel over de Erawan Shrine.

Siam Square, centrum Bangkok, Erawan Shrine Tempel
Siam Square, centrum Bangkok, danseressen bij de Erawan Shrine Tempel in Bangkok

Wat Pathum Wanaram

De Wat Pathum Wanaram is een tempel naast het winkelcentrum Siam Paragon. Het lijkt misschien een vreemde plek voor een tempel zo midden in het centrum van Bangkok en de vele shopping malls, maar niet als je weet dat deze tempel in 1857 geopend werd. Ver voordat de luxe winkelcentra er waren en de omgeving nog uit rijstvelden bestond. Ondanks de centrale plek is het er vaak rustig en hangt er een serene sfeer, ook is er een klein parkje met fijne schaduwplekjes.

De Pathum Wanaram Temple ligt een paar minuten lopen vanaf BTS Siam, bezoek de website voor meer informatie.

Siam Square, centrum Bangkok, Pathum Wanaram Temple

Bangkok Art and Culture Centre (BACC)

Het Bangkok Art and Culture Centre is een mooi ontworpen kunst- en cultuurcentrum met steeds wisselende tentoonstellingen. Er zijn negen verdiepingen afgewisseld met exposities en leuke kleine winkeltjes en restaurantjes met veel aandacht voor lokale ambachten. Hierdoor kan het een welkome afwisseling zijn van de vele “same same but different” shopping malls in de omgeving. Soms kun je de kunstenaars ter plekke aan het werk zien en kun je bijvoorbeeld een zelfportret laten maken. Op de website van BACC lees je het laatste nieuws over de (komende) exposities en evenementen.

Open: di t/m zo (maandag gesloten) 10.00 tot 21.00 | Entree: Gratis | Locatie: Het BACC is op de derde verdieping | Hoe kom je er: verbonden aan BTS National Stadium. 

Art and Culture Centre (BACC)) in Siam Square Bangkok

Shopping Malls in Siam

CentralWorld

CentralWorld is een van de grootste shopping malls midden in het centrum Bangkok. Dit winkelcentrum heeft een mooie luxe uitstraling en je kunt er uren doorheen struinen. Ook is er een luxe bioscoop met de allernieuwste films en allerlei verschillende type stoelen waar je uit kunt kiezen. Op het plein bij CentralWorld zijn regelmatig leuke activiteiten en restaurants waar je weer even nieuwe energie op kan doen om de rest van het Siam gebied te ontdekken.

Meer lezen over dit winkelcentrum in Siam? Lees dan ons volledige artikel over CentralWorld.

Shopping mall Central World met vijver in het Centrum van Bangkok

MBK Center

MBK Center is een ontzettend groot winkelcentrum met meer dan 2.000 winkels verdeeld over 7 verdiepingen. Op de bovenste verdieping is een goede food court te vinden waar je lekker goedkoop kunt eten. In het winkelcentrum is van alles op het gebied van elektronica, (namaak)kleding, accessoires, souvenirs en nog veel meer! Bij veel shops wordt er van je verwacht dat onderhandelt over de prijzen, dus zet je beste pokerface op en zeg dat je het verderop goedkoper hebt gezien! Daarnaast is er tegenwoordig ook een Don Don Donki filiaal te vinden. Dit is een Japanse supermarkt inclusief winkel met verschillende Japanse snuisterijen.

Meer lezen over deze shopping mall in Siam? Lees dan ons volledige artikel over MBK Center.

Siam Square, MBK grote shopping mall in het centrum van Bangkok
Siam Square, plein voor shopping mall MBK

Siam Paragon

Siam Paragon is een winkelcentrum waar je ogen, oren en tijd te kort komt! Bedenk het en ze hebben het! Alle superluxe (kleding)merken zijn te vinden in dit winkelcentrum voor de rijken. De nieuwste Maserati koop je hier gewoon tussendoor alsof het niks is!  Dit is ook de plek waar je de eerder genoemde mega aquarium Sea Life vindt. Daarnaast is er ook nog de Paragon Cineplex voor de allernieuwste bioscoopfilms. Een bezoek aan Siam Paragon is daarom veel meer dan gewoon een dagje winkelen!

Open: Elke dag van 10.00 tot 22.00 | Locatie: 991 Rama I Rd, Khwaeng Pathum Wan | Hoe kom je er: direct verbonden aan BTS Siam.

Meer lezen over deze superluxe shopping mall in Siam? Lees dan ons volledige artikel over Siam Paragon.

Siam Square, plein voor shopping mall Siam Paragon

Siam Discovery

Siam Discovery is een mooi en bijzonder opgezet winkelcentrum. Waar in de meeste shopping malls de verdiepingen opgedeeld zijn in kleine en grotere winkels, zijn de verdiepingen in Siam Discovery juist veelal open zonder echte afscheidingen tussen de verschillende winkels. Daardoor loop je bijna ongemerkt van de ene winkel naar de andere winkel. In de shopping mall zijn veel leuke trendy cafeetjes, met heerlijke coffee shakes en taartjes zoals bij Brave Roasters (mis ze niet!). De producten die in Siam Discovery verkocht worden zijn origineel en vaak van bekende en/of opkomende designers. De inrichting van deze shopping is bijzonder mooi waardoor alleen al kijken naar de bijzondere spulletjes erg leuk is!! 

Open: Elke dag van 10.00 tot 22.00 | Locatie: 989 Rama 1 Road, Pathumwan, | Hoe kom je er: 250 meter van BTS Siam.

Siam Square, centrum van Bangkok, mooie verlichting in winkels
bijzondere lampen te koop in Siam Discover

Siam Square One

In het centrum van Bangkok is Siam Square One de verzamelplaats voor de jonge Thai. Deze shopping mall heeft zeven verdiepingen en allerlei loopbruggen die de verdiepingen en winkels met elkaar verbinden. De onderste verdiepingen bestaan voornamelijk uit betaalbare kleding winkels, deze zijn ook populair bij de lokale Thai. Er is regelmatig markt bij Siam Square One met leuke acties en betaalbare prijzen. Op de bovenste verdiepingen zijn voornamelijk populaire restaurants, bakkertjes en cafeetjes. In de centrale hal en op de loopbruggen is geen airco in de winkels wel.

Open: Elke dag van 10.00 tot 22.00 | Locatie: 388 Rama I Rd, Khwaeng Pathum Wan | Hoe kom je er: 50 meter van BTS Siam.

Shopping mall Siam Square one in het centrum van Bangkok

Gaysorn Village

Gaysorn Village is met zijn glanzende vloeren en ruime opzet duidelijk een shopping mall die tot het hogere segment gerekend mag worden. Naast de bekende high-end merken zoals Louis Vuitton en Gucci worden er ook kostbare (Thaise) kunstobjecten verkocht. Toe aan wat ontspanning en verwennerij? In de shopping mall zijn diverse schoonheidssalons te vinden. Op de tweede verdieping is bijvoorbeeld een ultraluxe schoonheidssalon met bijzondere producten zoals een gezichtsmasker met goud. Geen zakken vol geld meegenomen? Gaysorn Village is door middel van een sky walk verbonden met de betaalbare The Platinum Fashion Mall.

Open: 10.00 – 20.00 | Locatie: 999 Phloen Chit Rd, Gaysorn Village | Hoe kom je er: verbonden met BTS Chit Lom.

Siam Square, hal met grote decoratie van shopping mall Gaysorn Village in Bangkok

Themarestaurants in Siam

Hello Kitty House

Update januari 2022 – Het Hello Kitty House heeft haar deuren voorgoed gesloten.

Reis je met kinderen of ben je ontzettend dol op roze? Dan is het Hello Kitty House de plek! In dit café draait alles om het schattige Hello Kitty figuurtje (wie kent haar niet?). Alles in dit restaurant heeft dan ook flinke dosis Hello Kitty en roze gekregen. Dit zie je niet alleen in de inrichting maar ook in mooie gerechtjes en drankjes. In het cafeetje verkopen ze naast lekkere Hello Kitty gebakjes en andere zoetigheden ook hartige gerechten. Ook is er een winkeltje waar je werkelijk van alles van Hello Kitty kunt kopen. In het Hello Kitty Huis komen dromen van (kleine) meisjes uit!

Open: 10.00 – 22.00 | Locatie: 388, Rama 1 Road, 1e en 2e verdieping van Siam Square One | Hoe kom je er: 200 meter van BTS Siam.

Maidcafe Maidreamin

Dit is waarschijnlijk het meest bijzondere themarestaurant dat we ooit gezien hebben! De serveersters in dit restaurant zijn verkleed als dienstmeisjes. Als je op een knop drukt ben je hun meester en/of meesteres (???)… Wil je iets bestellen? Dan moet je een kat nadoen om de serveerster te roepen! Tussendoor doen de maids korte dansjes aan je tafel compleet met spreuken om je eten nog lekkerder te maken. Je kunt ook nog betalen voor een uitgebreide dans waarbij de verlichting uit gaat en de discolampen aan! En als je wilt mag je zelf ook een dienstmeisjes outfit aandoen of konijnoortjes dragen. Je zou bijna vergeten dat je kwam om te eten! Ondanks dat het superzoet overkomt is het voor ons niet echt duidelijk of dit alles nou bedoeld is voor kleine kinderen (die dit vast leuk gaan vinden) of voor mannen die wel van een verkleedpartijtje houden?

Open: 10.00 – 22.00 | Locatie: MBK Center, 7e verdieping | Hoe kom je er: 200 meter van BTS National Stadium.

Caturday Cat Café

Hier draait alles om katten, want elke dag is het Caturday! Overal in het leuk ingerichte café zie je luierende goed verzorgde katten. Zo komen naar je toe als ze zin hebben om hun comfortabele hangplek/ plank/ doos of kussen te verlaten. De meeste kans om de katten te aaien en kroelen heb je als je kattensnoepjes voor ze koopt (40/ 55 baht) daar zijn ze dol op en willen ze wel wat moeite voor doen. Zelf ook nog iets eten? Op de menukaart staan naast taartjes, smoothies en koffies ook pasta, friet en rijstgerechten. De kattensnoepjes voor jezelf houden kan natuurlijk ook…

Open: di t/m vrij 12.00 – 21.00, za & zo 11.00 – 21.00 (ma gesloten) | Locatie: 89/70 Phayathai Rd, Khwaeng Thanon | Hoe kom je er: 30 meter lopen van BTS Ratchathewi Exit 2.

Plastic katten voor de deur Caturday Cat Cafe in Bangkokbij thema restaurant
Kat in het Caturday Cat Cafe in Siam Square, Bangkok

Mango Tango 

Buiten staat Mister Mango Tango je al op te wachten, want dit is de plek voor mango liefhebbers. Alle gerechten zijn bereid met…mango! Natuurlijk kan het populairste dessert van Thailand niet ontbreken, juist mango sticky rice! Er is ook gedroogde mango, mango snoepjes, mango pudding, mango parfait en nog veel meer mango! Binnen zie je naast uiteraard veel mango’s ook veelvuldig de tekst; A Mango a day keeps the doc away, baat het niet dan schaadt het niet zullen we maar zeggen!

Open: 10.00 – 20.00 | Locatie: Siam Square Soi 3, Khwaeng Pathum Wan | Hoe kom je er: 100 meter van BTS Siam.

Nog meer leuks in het Siam gebied van Bangkok 

In de InfoBox hieronder vind je een aantal goede hotels en restaurants. Ook is er meer informatie te vinden over het openbaar vervoer. Veel plezier in Bangkok!

Goede restaurants en café’s in Siam, Bangkok

 • Crab & Claw (Siam Paragon)
  Crab people verzamelen, wedden dat dit krabfestijn uit de klauwen loopt?!
 • Buddhi Belly (Siam Paragon)
  Begonnen als een kunstproject en nu uitgegroeid tot een favoriete plek voor yoghurtijs liefhebbers.
 • After You (Siam Square One of Siam Paragon)
  Het bekendste dessert cafe van Bangkok is in dit gebied op twee plaatsen te vinden, een must try!!
 • Vanilla (Siam Paragon)
  Vanilla biedt je uitstekend en kwalitatief (internationaal) eten in een trendy setting! Geniet van de Vanilla ervaring!
 • Mandarin Oriental Shop
  Bake Love, Not War is de slogan van de pastry chef, ” Wij zouden een moord plegen voor die ultra lekkere hapjes!
 • Garrett Popcorn (Siam Paragon)
  Gek op popcorn en als je nog wat te snacken wilt voor in het hotel, onderweg of tijdens je bioscoopbezoek in Siam Square.

In Siam zijn vier BTS stations, BTS Ratchathewi gelegen voor het Caturday Cat Cafe ligt “officieel” net een paar meter buiten Siam / het centrum van het centrum in Bangkok.

 • BTS National Stadium
 • BTS Siam
 • BTS Chit Lom
 • BTS Ploen Chit
  Meer informatie over het gebruik van de Sky Train in Bangkok lees je in ons volledige artikel.
 • The Speakeasy Rooftop Bar
  Waan je in tijd van Al Capone en andere oud Amerikaanse bekendheden…met bijzondere cocktails in een bijzondere sfeer!
 • Red Sky
  Gelegen op het dak van winkelcentrum Central World. Cocktails drinken op grote hoogte tussen het winkelen door.

Shopping Malls in Siam, Bangkok

Nog meer populaire buurten in Bangkok!

Chinatown Yaowarat Road, een van de populaire buurten van Bangkok in Thailand, lees hier alles wat je moet weten
De Chao Phraya river van Bangkok, lees hier alles over dit mooie gebied
Rambuttri Road, een van de populaire buurten van Bangkok, Lees hier alles over deze straat

Powered by 12Go Asia system
Back To Top