fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

De hoofdweg langs de Platinum Fashon Mall in Bangkkok
Bangkok goedkoop winkelen The Platinum Fashion Mall

PLATINUM FASHION MALL

Platinum Fashion Mall is een paradijs voor winkelliefhebbers, koopjesjagers en handelaars. Hier zijn namelijk 5 verdiepingen vol gepakt met kleine shops en vele mede shoppers. Bereid je voor op een volle dag winkelen en trek ter voorbereiding goede schoenen aan, want winkelen in Platinum Fashion Mall kan je bijna topsport noemen! Er zijn hier namelijk bijna 3.000 shops! De meeste kleding en accessoires zijn gericht op vrouwen en kinderen maar gelukkig zijn er ook winkels voor mannen. De etages zijn per gender en product ingedeeld. Herenkleding vind je bijvoorbeeld voornamelijk op de vierde verdieping.    

De voorkant van The Platinum Fashion Mall in Bangkok

Local Brands

De kleding die je hier kan kopen is voornamelijk local brand, dit betekent dat hier geen bekende merkkleding wordt verkocht, een enkele shop verkoopt wat namaakartikelen. De prijzen die je voor de artikelen betaald zijn goedkoop, vaak ook goedkoper dan op de bekende (toeristen) markten. Omdat Platinum Fashion Mall eigenlijk een groothandel is krijg je korting als je meerdere artikelen van hetzelfde product koopt. Vraag hiernaar als je dit van plan bent om te doen.

TIP!
Mocht je echt heel veel kopen, dan kan je ervoor kiezen om de plaatselijk DHL in te schakelen en je spullen te laten verzenden naar je thuisadres. Let wel op: Sommige producten zijn in Nederland of België verboden en daarnaast moet je ook denken aan eventuele import belastingen. Meer info verkrijg je via de site van de Nederlandse douane.

Lange gang met met aan weerszijde kleine kledingwinkeltjes in Platinum Fashion Mall in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Kopen, kopen en niet kijken

Naar Platinum Fashion Mall ga je niet om je te vergapen aan mooie en luxe etalages of fancy restaurants. De meeste Thai en toeristen komen hier met maar één doel en dat is kopen, kopen en nog eens kopen! Een nadeel van Platinum Fashion Mall is dat je kleding niet mag passen (een enkele keer uitgezonderd). Daarom is het handig om je Thaise maat te weten. Als je in Nederland of België kledingmaat M draagt dan zou dit zomaar een L of zelfs een XL in Thaise maten kunnen zijn. Wil je na je bezoek aan de deze winkelwalhalla nog verder winkelen (held!) of heb je gewoon meer met markten dan malls, steek dan de straat over. Daar kan je door gaan waar je gebleven was. Bij de Pratunam Market verkopen ze namelijk vaak de dezelfde producten als in de Platinum Fashion Mall.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Goedkoop winkelen in The Platinum Fashion Mall, Bangkok Thailand

TIP!
Ondanks dat er gewoon officiële openingstijden zijn trekken aardig wat winkeliers in Platinum Fashion Mall gewoon hun eigen plan. Ze gaan namelijk later open en/of eerder dicht dan staat aangegeven. Als je optimaal wilt kunnen winkelen kom je het beste tussen 10.00 en 18.00, dan zijn de meeste winkels geopend.

looppad/ sky walk over de drukke straat naar Platinum Shopping Mall in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Informatie The Platinum Fashion Mall in Bangkok

Geopend: za, zo en wo van 08.00 – 20.00 + ma, di, do en vrij van 09.00 – 20.00
Toegang:
Gratis
Adres:
 222, Phetchaburi Road, Bangkok
District:
Ratchathewi 
Route BTS: Halte Chit Lom + 11 minuten lopen
Platinum Fashion Mall ligt niet direct in de buurt van een BTS halte, de dichtstbijzijnde halte is Chit Lom en vanaf hier is het nog wel een aardig stukje lopen. Onderweg passeer je Central Word. Vanaf Central World kan je eventueel de sky walk nemen die helemaal tot aan Platinum Fashion Mall gaat, dat maakt het lopen gelukkig iets meer comfortabel.
Route Taxi: Vanaf halte Chit Lom kost bij normaal verkeer een taxi rond de 60 Baht met de meter aan. Vermijd de spits want dan is lopen namelijk sneller!

Back To Top