fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Drukke autoweg voor de deur van MBK Center
Drukke autoweg voor de deur van MBK Center

MBK CENTER

Het MBK Center is een wirwar van (kleine) winkels waardoor het ook wel wat weg heeft van een markt, maar dan geheel overdekt en niet onbelangrijk, met airco. MBK Center is niet hypermodern aangekleed maar heeft wel zijn charme. Je kunt er uren rondstruinen, soms ook wel ongewild omdat je er gemakkelijk verdwaalt tussen de meer dan 2.500! winkeltjes. Het MBK winkelcentrum is populair onder de (jonge) Thai en toeristen mede omdat de prijzen hier betaalbaar zijn. In MBK kan je goedkoop winkelen maar daar moet je wel voor onderhandelen! Onderhandelen, ook wel afdingen genoemd is hier echt een must (zoals op vele locaties in Thailand) omdat je anders te veel betaald. Het is slim om je eerst te oriënteren omdat hetzelfde product 3 winkels verderop goedkoper kan zijn. 

Roltrappen in MBK Center
Kleine electronicawinkeltjes in MBK Center

Wat wordt er verkocht in MBK Center?

In het MBK Center is eigenlijk zo een beetje alles op het gebied van kleding, accessoires, souvenirs, elektronica en huishoudelijke benodigdheden te koop. Ook worden er veel namaakartikelen verkocht. Hier koop je een echt echt maar toch anders Diesel shirt voor weinig. We bedoelen natuurlijk same same but different (typische uitdrukking in Thailand). Meestal, maar niet altijd, zijn de verkopers er gewoon eerlijk over als je er naar vraagt. Maar vaak zegt de vraagprijs al genoeg om te weten dat het om een namaak product gaat. Op de telefoon afdeling konden we bijvoorbeeld kiezen uit een originele iPhone, een redelijk goede namaak iPhone en iets wat eigenlijk alleen het uiterlijk heeft van een iPhone. Iedere categorie heeft een ander prijskaartje.

LET OP!
Afdingen en onderhandelen over de prijs is de normaalste zaak in Thailand maar je moet wel de intentie hebben om het product te kopen. Afdingen om het afdingen terwijl je eigenlijk niets wil kopen is niet de bedoeling.

Man op zijn telefoon achter de toonbank van een electronicawinkeltje in MBK Center

Elektronica, kleding, make-up en lekker eten!

Het MBK Center heeft 7 verdiepingen en elke verdieping verkoopt meestal producten in een bepaalde categorie. de eerste 3 verdiepingen zijn voornamelijk gericht op de verkoop van kleding, accessoires en cosmetica. Hier kan je bijvoorbeeld ook een manicure of een goedkope gezichtsbehandeling behandeling nemen. De 4e verdieping wordt bijna geheel ingenomen door elektronica en gadgets, de plek als je bijvoorbeeld  op zoek bent naar een goedkope drone of draadloze oordopjes. Voor telefoons en accessoires moet je bij Mobile Mania zijn want of je nou op zoek bent naar de allereerste Nokia uit 1827 of het nieuwste van het nieuwste uit 2127, Mobile Mania heeft het! Bij Mobile Mania is het ook mogelijk om je eigen oude telefoon te verkopen en/of in te wisselen.

TIP!
Wil je op de hoogte blijven van de laatste kortingen en acties, installeer dan de MBK app op je telefoon: download link voor Android en download link voor iOS.

Goedkoop eten in MBK Center

De 5e verdieping bestaat ook voor een deel uit elektronica maar dan voornamelijk op het gebied van camera benodigdheden. ook is hier een outlet store van lokale en internationale merken. Naast de camera benodigdheden en outlet store zorgt de Fifth Food Avenue ervoor dat je weer genoeg energie hebt om verder te shoppen. Op de 6e verdieping is een mix van kleding, art work (Graft Village) en Food Island te vinden is. De 7e verdieping staat in het teken van nog meer eten en entertainment. Hier kan je bijvoorbeeld naar de bioscoop, bowlen of los gaan op de speelautomaten in de grote Arcade Hall Hero City en een hamburger eten bij een bekende fastfood keten.

BESPAAR €
Bij Fifth Food Avenue worden ze blij van elke toerist en daarom krijg je op vertoon van je paspoort een gratis drankje.

Tokyu Department Store

En dan is er ook nog de aan MBK Center verbonden Japanse Tokyu Department Store. Ook in deze shopping mall van vier verdiepingen vind je kleding, schoenen, cosmetica en accessoires. Alleen mag je er hier anders dan bij MBK wel vanuit gaan dat de aangeboden merken wel echt zijn. Op de 4e verdieping vind je food stalls (Thais / Japans). Ook is er een supermarkt die bekend staat om de grote collectie gedroogd fruit. Op de begane grond van MBK Center is trouwens ook nog een TOPS supermarkt.

Het plein buiten bij MBK Center en Tokyu

WIST JE DAT?
Aan het eind van de maand (als het salaris binnen is) worden de aanbiedingen vaak op de begane grond tentoongesteld en blijft MBK Center soms open tot middernacht.

Informatie: MBK CENTER

Geopend: Dagelijks van 10:00 – 22:00
Toegang:
Gratis
Adres:
Phayathai Road., Pathumwan Bangkok 10330
District:
Pathum Wan
Route BTS: Halte National Stadium ligt naast MBK Center, neem exit 4.

Back To Top