fbpx
skip to Main Content

EMQUARTIER

Bangkok lijkt onverzadigbaar als het om shopping malls gaat! Je kan nooit genoeg winkels hebben moet de gedachte zijn geweest toen in 2015 The EmQuartier toegevoegd werd aan de lijst van shopping malls in Bangkok.

Rood tapij en grote ramen bij de entree van EmQuartier shopping mal
Image: Khalil Daoud (Flickr)

Unieke watertuin, die je niet mag missen!

EmQuartier komt op het eerste gezicht mogelijk wat steriel over, witte glanzende vloeren, hoge glazen wanden en etalages die luxe merken aanprijzen als Prada, Armani en Gucci. Er kan niet ontkent worden dat EmQuartier een luxe shopping mall is en dat deze dat ook uitstraalt. Als je niet over een dikke portemonnee beschikt kan dit je doen besluiten om weer rechtsomkeer te maken. Maar wanneer je een paar verdiepingen hoger gaat zal je zien dat de meer betaalbare merken en winkels zoals Zara Home, H&M en SuperDry hier ook vertegenwoordigd zijn. Daarbij is er in EmQuartier een bijzonder mooie bioscoop (Cine-Art) en een unieke watertuin (Helix Quarter) te vinden die je eigenlijk wel gezien moet hebben!

Roltrappen gezien van buitenaf door grote glazen pui van EmQuartier
Image: Khalil Daoud (Flickr)

Water Quartier, een jungle in een shopping mall!

Water Quartier is een stukje jungle midden in een shopping mall! Compleet met verhogingen, watervallen, fonteinen en natuurlijk veel planten. Extra bijzonder is dat de tuin niet geheel is afgesloten, op sommige plekken is er alleen een lage glazen balustrade, de warme wind van Bangkok maakt het tropische tuin gevoel compleet! Het uitzicht over de betonnen jungle van Bangkok maakt het extra bijzonder. Je vindt Water Quartier op de 5e verdieping van EmQuartier.

Vermaak voor kinderen, Urban Adventure Rope Course

Kinderen vanaf vier jaar kunnen klimmen en klauteren op de platforms in de Urban Adventure Rope Course die achter het Water Quartier te vinden is. Er is een zipline voor kinderen tussen de 4 en 7 en een zipline voor kinderen vanaf 8 jaar. Kosten 250 Baht en geopend van 11.00 tot 22.00.

N.B. Het is niet zeker of dit een blijvende attractie is, dus beloof nog even niks aan de kinderen om teleurstelling te voorkomen of neem voor informatie contact op via mail: info at urban-adventure.com of via telefoon op 0066 84 462 3003.

Kind op platform aan touwen bij de Urban Adventure rope ,course
Image: Khalil Daoud (Flickr)

Quartier Food Hall, goedkoop en lekker eten

In de kelder (B1) is de betaalbare Quartier Food Hall te vinden met een ruime keuze uit Franse, Thaise, Chinese en westerse maaltijden (Macdonald, KFC en Burger King). Een kant van de food hall is zelfs geheel gewijd aan desserts! De prijs van een hoofdgerecht ligt tussen de 80 en 250 Baht. Als je niet op je budget hoeft te letten dan zijn de bovenste verdiepingen van Helix Quartier ook een interessante optie om wat te gaan eten.

Helix Quartier, eten in stijl

Van de 6e tot en met de 9e verdieping vind je Helix Quartier.  Hier zijn 3 etages vol met stijlvolle en luxe restaurants. Er is een grote diversiteit aan restaurants zoals. Mexicaans, Chinees en Japans eten. Ook is er een luxe bakkerij met heerlijke broodjes en andere (zoete) lekkernijen. De verdiepingen zijn geheel in het verlengde van WaterQuartier en op een bijzonder mooie manier met planten gedecoreerd. Hier kan je eten in (jungle) stijl!

HOTELS IN BANGKOK

€€€€ | Mercure Bangkok Siam Hotel

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€€ Ibis Styles Bangkok Khaosan Viengtai

Hotel met zwembad in Bangkok

€€€€€ | Banyan Tree, Bangkok, Thailand

Quartier Cine-Art, bioscoop ervaring

Gewoon een film kijken lijkt in Bangkok verleden tijd, zo ook in deze bioscoop. Er zijn 4 soorten bioscoopervaringen om uit te kiezen die je volgens de makers van Quartier Cine-Art nergens anders in Bangkok zal aantreffen. De bioscoop is te vinden op de 4e verdieping van de EmQuartier shopping mall.

True Screen X bioscoop
Hier kijk je niet naar één scherm maar naar drie waardoor je 270 graden beeld hebt. De negen projectors zorgen ervoor dat het beeld scherp blijft. Ticket 350 Baht of 800 Baht per koppel voor een tweepersoons bank.

AEON Theater
Een filmpje kijken vanuit een stoel is natuurlijk veel te gewoon, hier kan je dan ook een film kijken vanuit een tweepersoons lounge bank met een dekentje (vanwege de airco). Deze bioscoop belooft een 20 keer helderder beeld dan je gewend bent van een normale bioscoop. Een diner voor de film behoort ook tot de mogelijkheden. Tickets kosten 1.000 Baht per persoon of 1.800 Baht per koppel.

Toyota IMAX bioscoop
Een scherm van vijf verdiepingen hoog waarbij je kan kiezen uit verschillende stoelopties. Een ticket kost 400 Baht of 1.200 Baht per koppel voor de Ultimate IMAX ervaring.

SCB First Screen bioscoop
Op het eerste gezicht is dit niet een heel bijzondere bioscoopzaal totdat het geluid aan gaat! In deze bioscoop zijn 64 luidsprekers overal om je heen opgesteld waardoor er 360 graden geluid te beleven is. Tickets  200 / 300 Baht. Luxere stoelopties mogelijk vanaf 350 tot 1.040 Baht.

INFO: EMQUARTIER

GEOPEND: Dagelijks van 10:00 – 22:00
TOEGANG: Gratis
ADRES: 637 Sukhumvit Road, Bangkok
DISTRICT: EM District 
INFO HELIX QUATER RESTAURANTS
GEOPEND:
Ma t/m Do 10:00 – 22:00 Vrij t/m zo 10:00 – 23:00
ROUTE BTS: Halte Phrom Phong + 1 minuut lopen
De EmQuartier en Emporium shopping mall zijn met elkaar verbonden door een skywalk. Deze brug is ook weer verbonden met de BTS Phrom Phong halte. EmQuartier heeft 3 afdelingen die met elkaar verbonden zijn; The Glass Quartier, The Helix Quartier en The Water Quartier.
EmQuartier ligt direct naast BTS halte Phrom Phong. Op de halte wordt de route naar de EmQuartier al aangeven. Neem exit 1 van het halte Phrom Phong.

Video: RHYTHMS JOURNEY (YouTube)
Back To Top