fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

CENTRAL WORLD

Het mooie en moderne Central World heeft vrijwel alles wat je maar kunt bedenken, van meubels tot sokken en alles daar tussenin. En gewoon omdat het kan is er ook een supermarkt, food court, bowlingbaan en een ultra luxe bioscoop in dit complex te vinden. Natuurlijk zijn er ook her en der restaurants en bars verspreid over de verschillende etages in Central World. Het zal je vast niet verbazen dat Central World met zijn 8 etages en 550.000 vierkante meter oppervlakte het grootste winkelcentrum van Bangkok en ook van heel Thailand is. 

Witte etages rondom binnenkant CentralWorld-van boven af
Image: Fujimiya Aya (Flickr)

Niet voor koopjesjagers

De meeste prijzen van kleding en dergelijk hebben dezelfde prijzen zoals je gewend bent in Nederland. Dit winkelcentrum is daarom wat minder geschikt voor echte koopjesjagers, hoewel ze natuurlijk ook wel eens aanbiedingen hebben. Maar ook al ben je niet van plan om iets te kopen, het is zeker de moeite waard om dit mooie winkelcentrum te bezoeken. Op de begane grond zijn vaak speciale tentoonstellingen, aanbiedingen of live optredens. Het plein voor de deur van CentralWorld is vaak in een bepaald thema versierd.  Ook zijn er regelmatig live optredens te zien. Gratis en voor niets!

TIP!
Maak tijdens de spits gebruik van de BTS Skytrain, het wegverkeer staat in het winkelgebied dan vaak muurvast.

Etage CentralWorld versierd met zilveren ballen
Image: Khalil Daoud (Flickr)

Kers op de taart

Bovenop Central World is het luxe Centara Grand Hotel gebouwd, letterlijk en figuurlijk een TOP locatie om te overnachten. Je slaapt midden in het drukke centrum van Bangkok. Hierdoor zijn alle bekende shoppingmalls gemakkelijk te bereiken en brengt de BTS Sky train je zonder files je overal heen. En als kers op de taart, is bovenop het Centara Grand Hotel ook nog de Red Sky Bar met een fenomenaal uitzicht over Bangkok!

BESPAAR €
Central World is sinds 2016 door middel van een sky walk verbonden aan de spotgoedkope Platinum Fashion Shopping Mall, een groothandel die ook per stuk aan particulieren verkoopt.

Red Sky Bar met rode verlichting en uitzicht op de lichtjes van Bangkok bij nacht.
Image: Centara Grand archive

HOTELS IN BANGKOK

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

Buitenzijde Centara Grand met verlichting aan bij schemering.

€€€€ | Centara Grand at Central World Hotel

INFO: CENTRAL WORLD

GEOPEND: Dagelijks van 10:00 – 22:00
TOEGANG: 
Gratis
ADRES: 
4,4/1-4/2,4/4 Ratchadamri Road, Bangkok
DISTRICT: 
Pathum Wan
ROUTE BTS: Halte Chit Lom – Neem exit 1 en de skywalk, Central World wordt hier al aangeven = 6 minuten lopen via de skywalk.
ROUTE BTS: Halte Siam Center – Neem exit 5 en loop verder over de skywalk, de skywalk heeft een directe verbinding met Central World shopping mall = 11 minuten lopen via skywalk.

Video: Bangkok Famouz (YouTube)
Back To Top