fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Lees hier alles over het Victory Monument, de omgeving en Boat Noodles in Bangkok, Thailand.
Victory Monument omringd door verkeer in Bangkok

VICTORY MONUMENT

Het Victory Monument staat in het midden van een super drukke rotonde. Het Monument zelf is misschien best een fotomoment waard, maar het is vooral het gebied eromheen wat de meeste bezoekers aantrekt. Hier vertrekken namelijk de lokale bussen en minibusjes die je naar de verste uithoeken van Thailand kunnen brengen. Wat dit gebied leuk maakt is de nog lokale Thaise sfeer en smaken die je hier aantreft. In de avond worden de straten en delen van de bruggen (sky walks) overgenomen door straatverkopers, shops en food stalls. Hier vind je dan ook volop goedkope kleding, zonnebrillen, slippers en heel veel lekker eten! Heel veel andere toeristen kom je hier trouwens nog niet tegen!

WIST JE DAT?
Dat hoge gebouw met het felle licht (links op de foto hierboven) is het Baiyoke Sky hotel, Dit hotel was tot voor kort het hoogste gebouw van Bangkok. Boven op het gebouw is een ronddraaiend observatie dek, hierdoor heb je 360 graden uitzicht over Bangkok! Lees hier alles over deze sky bar.

sky walk Victory Monument, met daaronder een man slapend in een stoel.

Het verhaal achter het Victory Monument

Het iconische Victory Monument is in 1941 opgericht ter nagedachtenis aan de kortstondige strijd met de Fransen tussen december 1940 en januari 1941. De strijd ontstond door onenigheid over gebieden in Cambodja en Laos. In 1893 en 1904 had Thailand deze gebieden namelijk overgedragen aan de Fransen. De nationalistische ingestelde Thai vond dat de gebieden toch bij Thailand hoorden. Daarop ontstond er een gevecht met de Fransen waarbij vele Thaise soldaten sneuvelden. Hoewel de Thai uiteindelijk als de winnaar uit de bus kwamen, was de winst niet wat het Thaise regime ervan had gehoopt. Om de behaalde ‘winst’ toch te vieren werd er een korte tijd na het beëindigen van het conflict, het Victory Monument opgericht. Tegenwoordig zien veel Thai het monument als een ongepast symbool van militarisme en het falende regime van die tijd.

Bussen en taxi's rondom Victory Monument, Bangkok in Thailand

Bussen en taxi’s rondom Victory Monument | Image: Philip Roeland (Instagram)

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Boat Noodles eten

Waar het gebied rondom Victory Monument ook bekend om staat zijn Boat Noodles. Boat Noodles zijn kleine gerechtjes van noodles en vlees, vaak rund of varken. Wat deze gerechtjes bijzonder maakt is dat de bouillon voor een deel uit varkensbloed bestaat. De prijs per kommetje is rond de 12 baht. Doordat het kleine porties zijn kun je gemakkelijk verschillende gerechten bestellen, wat ook wel gebruikelijk is. Je kunt het zien als Tapas op zijn Thais. Als je er twintig op kunt hoor je er helemaal bij en krijg je soms zelfs een gratis drankje als beloning! Zijn Boat Noodles niks voor jou? Rondom het het Victory Monument en in de shopping malls zijn vele andere gerechten te verkrijgen. Ook zijn er westerse ketens zoals onder andere McDonald’s, Pizza Company en Starbucks.

Boat Noodles in de buurt van het Victory Monument in Bangkok
Boat Noodles in de buurt van het Victory Monument in Bangkok
Boat Noodles in de buurt van het Victory Monument in Bangkok

Doe zoals de locals doen

Als je wilt zien (en proeven) hoe de local eet zijn de Boat Noodle restaurantjes echt een aanrader! Je hoeft geen Thais te kunnen spreken want je kunt de gerechten gewoon aanwijzen op een kaart met foto’s. De meeste Boat Noodle restaurantjes bevinden zich aan de kleine kanaaltjes (klongs). Vroeger werden de Boat Noodles namelijk geserveerd uit kleine bootjes die door de kanalen van Bangkok voerde. De bootbestuurder moest naast peddelen, koken, afwassen, afrekenen ook nog serveren aan de klanten op de kant (een veelzijdige baan!). Om knoeien te verminderen en ruimte te besparen werden de gerechten geserveerd in kleine kommetjes.

Om bij de Boat Noodle restaurants te komen volg je vanaf BTS station Victory Monument de loopbrug (sky walk) over de rotonde in noordelijke richting. Als je over het kanaal bent gelopen neem je de trap naar beneden. De restaurantjes liggen voornamelijk aan de rechterkant langs het kanaal.

Markt rondom Victory Monument, Bangkok

Slapen bij het Victory Monument

Slapen bij het Victory Monument is weer eens wat anders dan de meeste toeristen doen! Je proeft hier dan ook nog de lokale Thaise sfeer. Het gebied rondom de Victory Monument heeft naast de Boat Noodles langs de klongs ook leuke smalle straatjes die het ontdekken waard zijn. Bij het Victory Monument vertrekken dagelijks lange afstand bussen naar alle hoeken van Thailand en daarbuiten. Je kunt hier, als je dat wilt vaak zonder tussenkomst van een reisbureau een busticket kopen. Omdat het BTS station Victory Monument dichtbij is kun je eenvoudig de rest van Bangkok ontdekken met de BTS Sky Train.

Victory Monument by night

Hotels & Hostel in de buurt van het Victory Monument

Een mooi luxe resort met zwembad op 5 minuten lopen is het Pullman Bangkok King Power, er blijft niets te wensen over als je hier slaapt. Een goed middenklasse hotel is het stijlvolle en frisse Fyn Hotel. Naast tweepersoonskamers zijn er ook éénpersoons- en familiekamers beschikbaar. Het nieuwe T Hostel @ Victory Monument heeft bedden op een slaapzaal en tweepersoonskamers, de inrichting is zeer schoon en verzorgd. Het is 10 minuten lopen naar het Victory Monument en 5 minuten naar de Boat Noodle restaurants langs het kanaal.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

BTS en sky walk bij het Victory met op de achtergrond de pilaar van Victory Monument in Bangkok, Thailand.

TIP!
Als je even wil ontsnappen aan alle drukte rondom het Victory Monument in Bangkok kun je in het Santiphap Park, die ook ook wel het Peace Park wordt genoemd even bijkomen. Net wat je nodig had!

Hoe kom je bij het Victory Monument

Als je in de buurt van een Sky Train bent is Het Victory Monument het makkelijkst en snelst te bereiken met de BTS Sky Train, neem de Sukhumvit lijn en stap uit bij BTS Station – hoe kan het ook anders – Victory Monument – vanaf het station is het een paar minuten lopen naar het daadwerkelijke monument. Vanaf Khao San Road is het ongeveer een kwartier rijden met de taxi, buiten de spits.

In de buurt van het Victory Monument

 • Santiphap Park (Peace Park)
 • Winkelcentrum King Power:
  Luxe winkelcentrum van 3 etages waar je op  taxfree kunt shoppen, op de begane grond zijn veel restaurants.
 • Century The Movie Plaza Victory Monument:
  Naast shops en een hapje eten in een van de restaurants kun je hier ook naar de bioscoop.
 • Baiyoke Sky Bar & Hotel:
  Met ronddraaiend observatiedek, 20 minuten lopen, 5 minuten met de taxi, 30 minuten met de locale bus.
 • Saxophone Pub & Restaurant:
  De Saxophone is een bekende pub met live muziek in Bangkok. Ze noemen zichzelf de beste Jazz & Blues Pub en misschien is dat ook wel terecht als je de lovende recensies ziet. Er wordt voornamelijk Jazz en Blues gespeeld, maar regelmatig zijn er ook andere live optredens, zoals reggae en akoestisch gitaar muziek. Er zijn meerdere optreden op een avond. Doordat je bijna bij de artiesten op schoot zit is de sfeer heel intiem! Je kunt er natuurlijk ook terecht voor een hapje en een drankje. Open van 18.00 tot 02.00. BTS Victory Monument, exit  4. Website: http://www.saxophonepub.com
Het Victory Monument in Bangkok, Thailand

Back To Top