fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Yaowarat Road in China Town tijdens de nacht
Yaowarat Road in China Town tijdens de nacht

CHINATOWN / YAOWARAT ROAD

Chinatown ligt aan de langgerekte Yaowarat Road in Bangkok en staat bekend om de vele (goud)winkeltjes en Chinese medicijn verkopers. Yaowarat Road heeft veel smalle drukbezochte zijstraatjes/steegjes met food stalls, restaurantje en marktkraampjes. Als je eenmaal in het doolhof van Chinatown bent beland zit er vaak niets anders op dan je compleet te laten verrassen. Negen van de tien keer verdwaal je namelijk binnen 5 minuten en kun je de planning van de dag overboord gooien. Maar dat is nou juist zo leuk aan Chinatown! De geuren van bijzondere hapjes, je ogen uitkijken, compleet verdwalen en het zweet dat van je rug loopt, dat is Chinatown!

Marktkraam in Chinatown, Yaowarat Road in Bangkok

Geschiedenis Chinatown

De eerste Chinezen die naar Siam (zo heette Thailand vroeger) kwamen waren voornamelijk arme boeren die op zoek waren naar werk. Naast de goede handel over de rivier had Chinatown geen beste naam, er werd goed geld verdiend in bordelen, opium pandjes en gokhuizen. Bijzonder genoeg was dit niet op de plek waar Chinatown nu gevestigd is, maar een stukje meer naar het noorden, de plek waar nu de beroemde Grand Palace staat! Toen Koning Rama I wegens veiligheidsredenen vanuit Thonburi de voormalige hoofdstad naar Rattanakosin verhuisde maakte hij van Thonburi de hoofdstad van Thailand. De Chinese handelaars werden verzocht om het gebied te verlaten. Zodoende kwamen de Chinezen wat lager aan de rivier terecht. De populaire Sampeng Market werd vroeger Sin Allay genoemd omdat er veel illegale handel werd gedreven. Tegenwoordig is daar niets meer van te merken.

Chinese man zit aan tafeltje met een krant voor een apotheek in China Town, Bangkok

De toekomst van Chinatown?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Chinatown heeft een eigen MRT (metro) station! Het sinds 2019 geopende Wat Mangkom Station zorgt ervoor dat Chinatown veel gemakkelijker bereikbaar is geworden. Tegelijkertijd wordt Chinatown daardoor (nog) interessanter voor grote ontwikkelaars en zullen veel (bijzondere oude) gebouwen worden gesloopt. Zie als voorbeeld de afbeeldingen van het Ong Ang kanaal hieronder, deze wordt in 2020 opgeleverd.

Graafmachine en bouwvakkers die China Town veranderen in een nieuwere locatie

Image: ThailandMagazine.com

Nieuwbouwplannen voor China Town in Bangkok

Nieuwbouwplannen in China Town

Shoppen in Chinatown

Ong Ang Canal, de nieuwe walking street van China Town!

Inmiddels zijn de plaatjes en ontwerpen in het echt uitgewerkt en is de nieuwe winkelstraat in China Town een feit! En eerlijk is eerlijk het ziet er mooi en gezellig uit. Er is sfeervolle verlichting en er zijn gelukkig weer nieuwe boompjes en potten met planten. Ook al hadden wat ons betreft de oude grote bomen niet weg gehoeven. Het kanaal staat aan beide kanten vol met foodstalles, souvenirs en muzikanten en heeft een echte make over gekregen, je herkent het bijna niet meer terug. Het is een leuke hippe plek geworden om een hapje te eten of gewoon wat te flaneren. Hier moet je zeker even gaan kijken als je in de buurt bent!

Open: Vrijdag, zaterdag en zondag van 16:00 tot 22:00
Zo kom je er: Neem de metro naar Som Yot MRT Station, exit 1, Vanaf daar is het 1 minuut lopen naar de Damrong Sathit Bridge waar Ong Ang Canal is. Locatie: Damrong Sathit Bridge

Ang Ang Canal in Chinatown (Bangkok) overdag
Ang Ang Canal in Chinatown (Bangkok) 's avonds
Ang Ang Canal in Chinatown (Bangkok) 's avonds

Sampeng Market

De Sampeng market in Chinatown bestaat uit een langgerekte smalle steeg die parallel loopt aan de Yaowarat Road. De hele steeg is aan weerszijde volgepakt met kleine shops met van alles wat je maar kunt bedenken. Tassen, kleding, schoenen, speelgoed, cosmetica en allerlei prullaria. De getoonde prijzen zijn hier een flink stuk lager dan op de andere markten in Bangkok en dan kun je vaak ook nog onderhandelen! Omdat er ook veel groothandels zijn krijg je korting als je meerdere stuks koopt. Veel van de markt is overdekt, dus ook op een regenachtig dag is deze markt goed te bezoeken. De Sampeng Market is een zeer oude markt en is waarschijnlijk het eerste handelscentrum van de eerste Chinese immigranten. Veel oude chinezen huizen zijn dan ook omgebouwd tot kleine shops, dit maakt dat deze markt in Chinatown meer is dan alleen een shoppers paradise!

Open: Dagelijks van 09.00 – 17.00 | Locatie: Soi Wanit 1

WIST JE DAT?
Als je voor 10.00 uur de Sampeng Market bezoekt – wat best een goed idee is gezien de warmte – heb je ook kans dat je boeddhistische monniken tegenkomt op de markt die aalmoezen ophalen.

De Sampeng Market vanaf boven gezien in China Town

Image: ThailandMagazine.com

De Sampeng Market in China Town

Image: ThailandMagazine.com

The Old Siam Shopping Plaza

The Old Siam Shopping Plaza bestaat uit 3 etages met kleding, schoenen, stoffen en accessoires. Wat ons het meest aantrekt in deze kleine shopping mall is de goede en goedkope foodcourt op de begane grond. Deze bestaat uit kraampjes met allerlei (Thaise) lekkernijen. Alles ziet er spik en span uit en je kan zien hoe de producten worden gemaakt. Dit is de plek om (nieuwe)Thaise hapjes uit te proberen als het je in Chinatown even allemaal teveel werd! Onze aanraders: Kanom Buang (sweet thai taco’s), Sai Ua (licht pittige varkensworst uit noord Thailand) en de overheerlijke verse sushi! 

Open: Dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur | Locatie: Phahurat Road

Old Shopping Plaza in China Town, Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Voedselverkopers in Old Shopping Plaza in China Town, Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Sai Ua verkoopster in Old Shopping Plaza in China Town, Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Phahurat Market (Little india)

Een klein sprongetje op de landkaart voor Little India, 5 minuten lopen vanaf Chinatown. Little India wordt ook wel ook wel de Phahurat Market genoemd. Je vindt er voornamelijk bloemen, kleurrijke stoffen, kledingen en zelfs bruidsjurken. De winkeltjes worden afgewisseld met tempeltjes en food stalletjes waar je de bekende indiase curry’s kunt eten met op de achtergrond de laatste Bollywood-hits. Little India is zoals de naam al doet vermoeden niet heel groot maar wel leuk om eens doorheen te lopen

Open: Dagelijks van 06.30 – 17.00 | Locatie: Phahurat Road

Phahurat Market (Little India) Verkoopster met gekleurde kralenkettingen in China Town Bangkok

Chinatown Food Night Market

Bijna elke avond rond zonsondergang begint op Yaowarat Road de beroemde Food Night Market van Chinatown. Tafeltjes en plastic krukjes worden uitgestald, food stalls komen te voorschijn en restaurantjes openen hun deuren. Want als de avond valt telt er maar 1 ding in Chinatown en dat is eten, eten en nog meer eten! Je vindt er alle soorten fruit, sappen, noedels, dim sum, vis en van alles op een stokje. Uiteraard zijn er ook veel authentieke Chinese en Thaise gerechten. Geef je over aan de geuren, smaken en hectiek want dit is Chinatown op zijn best!

Open: Dagelijks vanaf ongeveer 17.00 – 24.00 (maandag minder food stalls) Locatie: Yaowarat Road 

Verkoper achter marktkraam in China Town, Bangkok

Hotspots en Michelin Awards in Chinatown!

Chinatown heeft een aantal plekjes die in de loop der jaren uitgegroeid zijn tot echte hotspots, mensen komen speciaal naar de Chinatown Food Market om bij dat ene stalletje hun favoriete gerecht te bestellen. Alleen omdat ze het daar het allerlekkerst vinden. Onderstaande restaurantjes/stalletjes behoren tot de meest bekende food stalls van Chinatown en sommige hebben zelfs een vermelding in de Michelingids gekregen!

Jaowarat Road in China Town

T&K Seafood Restaurant

T&K Seafood is zeer populair! De kans is groot dat je achter in de rij mag aansluiten om hier te kunnen eten. Maar meestal is de wachttijd niet heel lang. Als je bij het restaurant arriveert krijg je een nummer en mag je alvast je bestelling doorgeven. T&K Seafood is populair om de goede en goedkope zeevruchten. De kaart is behoorlijk uitgebreid dus een keuze maken zal nog niet makkelijk worden. Leuk is, dat je vaak kunt kiezen voor kleinere porties waardoor je verschillende gerechten kunt proeven. Een romantisch diner zal het waarschijnlijk niet worden want je zit op plastic stoeltjes aan een weg met veel verkeer, maar smullen zal je! Je kunt overigens ook binnen zitten waar airco is maar dan zal je meestal langer moeten wachten.

Locatie: Op de hoek van Yaowarat Road & Phadung Dao Road, het personeel heeft groene shirts aan.

Drukte bij T&K Seafood in China Town
Drukte bij T&K Seafood in China Town

Pa Tong Go Food Stall Savoey

Pa Tong Go is een snack dat nog het meest lijkt op onze oliebollen maar dan met een andere vorm en minder zoet, het is een heerlijke snack! De Chinese en Thaise bevolking eten deze gefrituurde deeghapjes graag bij het ontbijt. Je kunt als topping nog kiezen uit gecondenseerde melk of pandan (soort van vanille smaak) om het feest compleet te maken. In Chinatown is een stalletje waar mensen voor in de rij staan omdat dit stalletjes de snacks ook nog even kort op de BBQ legt, hierdoor wordt de buitenkant extra knapperig! Dit Pa Tong Go stalletje is dan ook niet onopgemerkt gebleven en is in 2018 en 2019 opgenomen in de Michelingids. Ga er maar vanuit dat de rij nu nog een stukje langer is!

Locatie: Op de hoek van Song Sawat & Chaloen Buri Road, vlakbij de 7 Eleven

Patongo, Chinese lekkernij in China Town

Yaowarat Toasted Buns

Toasted Buns zijn een bekende snack in Chinatown! De broodjes worden gegrild op de BBQ, daarna gaat er boter in en kun je kiezen uit heerlijke vullingen zoals Nutella, gecondenseerde melk, suiker, chilli of custard. Eet de broodjes als ze nog warm zijn en alles nog over je handen druipt (er is een kraan om je handen te wassen). De broodjes kosten tussen de 15 en 25 baht per stuk. Je schrijft je naam en bestelling op een briefje en onthoud je nummer. Als je bestelling klaar is wordt je naam en nummer geschreeuwd door de soms knorrige maar grappige eigenaar. Dit Toasted Bun stalletje is zo populair dat er vaak al een rij staat voor dat het open is, je moet er wel wat voor over hebben!

Locatie: Yaowarat Road, vlakbij de Pa Tong Go food stall.

Tempels in Chinatown

Chinatown zit vol met bijzondere tempels! Veel kleine tempeltjes kom je toevallig tegen als je door de vele straatjes aan het dwalen bent, vaak zijn dit de tempels waar je leukste herinneringen aan overhoud. Dit omdat het nog een onontdekt gevoel geeft en er geen andere toerist te zien is. Ook zijn er een aantal grotere en bekendere tempels waar iedereen een bezoek aan brengt omdat ze te mooi of bijzonder zijn om niet te gaan bekijken. 

Jaowarat Gate Rotonde aan Jaowarat Road overdag in China Town
Jaowarat Gate Rotonde aan Jaowarat Road snachts in China Town

Wat Mangkon Kamalawat

In het midden van het bruisende Chinatown staat de Wat Mangkon Kamalawat, de meest belangrijke Chinees Boeddhistische tempel van Bangkok. Tijdens Chinese feestdagen is het hier dan ook behoorlijk druk. Het complex heeft een mystieke sfeer staat vol met mooie Boeddhabeelden die in verschillende kamers in vitrines staan opgesteld. De tempel is gebouwd in 1871 en bestaat voor het grootste gedeelte uit hout. De tempel wordt door weinig toeristen bezocht waarschijnlijk omdat de bekende Wat Traimit (de Gouden Boeddha) hier maar tien minuten vandaan meer aantrekkingskracht heeft. Oorspronkelijk heette de tempel Wat Leng Noei Yi maar dat werd door Koning Rama V veranderd in de huidige naam. Wat Mangkon Kamalawat betekent draken lotus tempel.

Open: Dagelijks van 07.30 – 17.00 | Locatie: Charoen Krung Road | Entree: gratis/donatie

3 goudkleurige Boeddha's naast elkaar op een verhoging in de tempel Wat Mangkon Kamalawat in Chinatown, Bangkok

Sikh Tempel (Gurudwara Sri Guru Singh Sabha)

Sri Guru Singh Sabah Tempel ligt in Little India en is in 1932 gebouwd voor de Indiaanse Sikhs die naar Thailand waren geëmigreerd. Je herkent de Sikh tempel aan de witte poort en gouden koepels. Het interieur is niet heel uitbundig maar we vonden het erg interessant om een Sikh tempel van binnen te zien. Ook omdat het weer eens iets totaal anders is. Iedereen mag gewoon naar binnen lopen en de kledingvoorschriften zijn bijna hetzelfde als in de Thaise tempels. Alleen moeten vrouwen en mannen hier ook hun haren bedekken (sjaaltjes zijn gratis te leen). Het kan misschien een beetje vreemd voelen om zomaar naar binnen te gaan maar de mensen zijn zeer gastvrij en je bent van harte welkom! Elke ochtend wordt er voor ieder die dat wil een gratis vegetarisch ontbijt (Indian Curry) geserveerd.

Open: Dagelijks | Locatie: Chakkraphet Road | Entree: Gratis

Grote ruimte met rode Perzische tapijten en biddende mensen bij het alter van de Sikh Tempel, Gurudwara Sri Guru Singh Sabha Tempel in China Town

Image: Wikipedia

Wat Chakrawat – Krokodillen Tempel

De Wat Chakrawat Temple heet voluit eigenlijk Wat Chakrawatrachawat Woramahawihan, maar wordt regelmatig de krokodillen tempel genoemd. Niet voor de grap, want die krokodillen zijn er echt! 3 stuks levend en wel. Ook is er een krokodil waarover het gerucht gaat dat hij een jonge monnik heeft opgegeten. Deze krokodil is (voor straf?) opgezet en in een vitrine geplaatst. De overige krokodillen worden waarschijnlijk uit voorzorg goed gevoed want het zijn flinke joekels! Hoe en waarom de krokodillen hier terecht zijn gekomen is niet helemaal duidelijk. Het gerucht gaat dat de krokodillen daar zijn om meer aandacht voor de tempel te krijgen, want meer aandacht betekent meer donaties. Persoonlijk denken wij dat een aantal wegwijzers ook al prima zouden helpen, want de tempel is niet gemakkelijk te vinden. Het is meestal vrij rustig in de tempel.

Open: Dagelijks van 08.00 – 18.00 uur | Locatie: Chakkrawat, Samphanthawong | Entree: Gratis, donaties zijn welkom

Trap naar wit met gouden toren van de krokodillen tempel, Wat Chakrawat in China town.

Tempel van de Gouden Boeddha (Wat Traimit)

De Tempel van de Gouden Boeddha is de meeste bezochte tempel van Chinatown en dat is niet voor niets! De Boeddha weegt 5,5 ton, is 3 meter hoog en in zijn geheel gemaakt van goud! Een lange tijd heeft het blinkende goud verstopt gezeten onder een laag pleisterwerk. Deze pleisterlaag was aangebracht zodat de kostbaarheid verborgen bleef voor kwaadwillende, zoals destijds het binnenvallende Birmese leger. Het beeld stond eerst in Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Ook toen het beeld naar Chinatown werd verhuisd was men zich niet bewust van de kostbare inhoud. Pas toen het nogmaals werd verplaatst raakte het beeld beschadigt en brokkelde de pleisterlaag voor een deel af en werd het goud zichtbaar. Wat Traimit ligt op 350 meter van het Hua Lamphong Treinstation.

Open: Dagelijks van 08.00 – 17.00 | Locatie: Charoen Krung Road | Entree: 40 baht | Sarong huur: 20 baht

Mensen op de trap van de Tempel van de Gouden Boeddha, Wat Traimit) in Chinatown

Sol Heng Tai Mansion

Soi Heng Tai Mansion is geen tempel maar een bijzonder huis wat meer dan 200 jaar geleden gebouwd is. Het is één van de laatste oude traditionele Chinese huizen. Omdat grond in Chinatown veel geld waard is zijn veel huizen voor hoge prijzen verkocht. De eigenaar van Soi Heng Tai weigert dit. Het huis is flink verouderd, maar dat is precies wat het zo speciaal maakt. Het is alsof de tijd heeft stil gestaan. Om de kosten van het onderhoud te kunnen betalen zijn de nakomelingen (die er nog steeds wonen) een duikschool begonnen. Op het binnenplein staat dan ook een zwembad waar de duiklessen worden gegeven. Zover wij weten is dit de enige plek in Bangkok waar je kan leren duiken! Je mag ook alleen het huis bekijken, de entree is gratis maar een consumptie in het cafeetje is verplicht.

Open: Dagelijks van 09.00 – 18.00 | Locatie: Soi Wanit 2 | Entree: Consumptie is verplicht

rode deur met gouden letters van Soi Heng Tai Mansion in Chinatown Bangkok

Hippe plekjes in Chinatown!

In Soi Na Na, een klein zijstraatje in Chinatown lijkt iets bijzonders te gebeuren en het zou de komende jaren wel eens groter en groter kunnen worden. Midden tussen de meer traditionele stalletjes en restaurantje in Chinatown is een straatje met een aantal bijzondere/ hippe barretjes en restaurantjes. Deze onderscheiden zich van de rest door bijvoorbeeld een bijzonder creatieve inrichting en gerechten zoals het Wallflower Cafe of de TEP BAR (Cultural Bar of Thailand) waar de Thaise cultuur (letterlijk) een bijzondere boost gegeven wordt! De TOT bekent om de Gin Cocktails, behoort tot de 50 beste barretjes in Azië. Het is een kleine community die de taak op zich neemt om de commerciële waarde van het oude te laten zien, voordat het wordt afgebroken. In de infobox onderaan deze pagina vind je meer informatie bij het tabblad uitgaan. Mis deze bijzondere plekjes in Chinatown niet!

Jaowarat Road tijdens schemering in China Town, Bangkok

De omgeving van Chinatown / Yaowarat Road

In de omgeving van Chinatown / Yaowarat Road is nog veel meer te zien en te beleven! In de info box vind je tips, leuke (bijzondere) restaurantjes, goed gewaardeerde hotels/hostels en informatie over het vervoer van/naar Chinatown. We hopen dat dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker maakt!

 • Hostel Urby
  Vanaf € 7,- |  500 m van Yaowarat Road | 400 m van Rajchawongse Pier |  1,2 km van MRT Hua Lampong en Hua Lampong Treinstation
 • River View Guest House
  Vanaf € 18,- | 1 km van Yaowarat Road | 900 m van MRT Hua Lampong en Hua Lampong Treinstation | 1,4 km van Rajchawongse Pier | 450 m van Marine Dept Pier
 • Hotel Royal Bangkok @ Chinatown
  Vanaf € 41,-| Direct aan Yaowarat Road | 850 m van MRT Hua Lampong en Hua Lampong Treinstation | 850 m van Rajchawongse Pier
 • Grand China Hotel Bangkok
  Vanaf € 46,- | Direct aan Yaowarat Road | 1,3 km van MRT Hua Lampong en Hua Lampong Treinstation | 550 m naar Rajchawongse Pier
 • Riva Arun Bangkok
  vanaf € 113,- | Direct aan de rivier | 500 m van Tha Thian Pier | 1,8 km naar Chinatown

In Chinatown draait het vooral om de food stalls op straat, laat je verassen en volg gewoon je neus! Onthoud, waar het druk is, is het eten meestal goed en vers! Naast de restaurantjes genoemd in ons artikel zijn er nog een aantal andere met een goede reputatie of een een vermelding in de Michelingids van Thailand.

 • Kuay Jab Uan Pochana bangkok
  Dit food stalletje serveert al meer dan 50 jaar uitstekende Chinese rijst noodle soup (Guay Jub) en crispy pork. Een verdiende vermelding in Michelingids!
 • Rut & Lek Seafood Gesloten
  Plastic stoeltjes, verkeer, drukte en heerlijke vis in alle soorten en maten! Gelegen tegenover T &K Restaurant.
 • Odean Crab Noodle Soup
  Hier draait alles om noodle soup met zoveel heerlijke krab als je wilt (wie bepaald betaald).
 • Sky view 360
  Restaurant op het dak van het Grand China Hotel, doordat het restaurant grote ramen heeft en langzaam ronddraait heb je 360 graden uitzicht over Chinatown en de Chao Phraya River!
 • Wall Flowers Cafe
  Bijzondere mooi en creatief ingerichte winkel met heerlijk, prachtige deserts en drankjes! Ook muurbloempjes zijn van harte welkom!
 • River Vibe Restaurant & Bar
  Betaalbaar en met mooi uitzicht over de Chao Phraya rivier vanaf het dakterras, nog relatief onbekend.
 • BTS Sky Train: 
  Stap bij BTS Salea Deang (Silom line) over op de Het MRT station Si lom. Stap uit bij de 2e halte bij halte Hua lampon. Vanaf hier is het nog 1,4 kilometer naar midden Chinatown. Je kunt een tuk tuk nemen (100 Baht) of overstappen op de MRT voor het resterende stuk.
 • MRT (Metro)
  Vanaf het Hua Lampong treinstation en MRT station Hua Lampong  neem je de metro naar Wat Mangkom MRT , dit is maar 1 halte. Bij het verlaten van het station  sta je meteen midden in Chinatown!
 • Chao Phray River express boot
  Vanaf de Ratchawong Pier is het ongeveer 7 minuten lopen naar het Grand China Hotel (550 m) je staat dan midden in Chinatown. Meer informatie over het gebruik van de boten op de rivier van Bangkok vind je in ons artikel over de Chao Pharya River Express Boten, het is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt!
 • Taxi
  Een meter taxi naar Chinatown vinden is niet gemakkelijk! Of de chauffeurs weigeren de rit vanwege de drukte of ze willen alleen een vaste ritprijs met je afspreken,  dat is altijd duurder! Soms heb je meer geluk als je naar het vlakbij gelegen treinstation loopt om een taxi te nemen.
 • Teens of Thailand / TOT Bar
  Verscholen achter twee grote houten deuren is een hip barretje die bijzonder gin cocktails maakt en hier zelfs mee in de prijzen is gevallen. Teens of Thailand is in 2016 beoordeeld als een van de 50 beste bars in Azië.
 • 23 Bar and Gallery
  Kleine hippe bar waar indie, rasta en rock wordt gedraaid met wat zitjes op straat. Op de 2e verdieping is een galerij met regelmatig exposities van lokale en internationale artiesten
 • TEP BAR – Cultural Bar of Thailand
  Traditionele Thaise whiskey met geneeskrachtige kruiden (Ya Dong) en Thaise tapas onder het genot van (live) traditionele Thaise muziek. Bijzondere bar en sfeer! Op en top Thais!!
 • El Chiringuito
  Midden in Chinatown aan de Sangria en Tapas, leuke sfeer! Olee Olee!
 • Cho Why: Interessante tentoonstellingen over ruimte en kunst in een oud gebouw van Chinatown, in het hippe Na Na gebied van Chinatown

Image: Jimmy Chuah (Flickr)

Nog meer leuke buurten in Bangkok

Foto van feestende mensen met link naar Khao San Road,l euke buurt in Bangkok
Rambuttri Road, een van de populaire buurten van Bangkok, Lees hier alles over deze straat
Link naar alle informatie van de omgeving van Victorry Monument in Bangkok
Back To Top