fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Sculptuur van de vredesduif met olijftak in haar bek in het Santhiphap Park in Bangkok, Thailand
Sculptuur van de vredesduif met olijftak in haar bek in het Santhiphap Park in Bangkok, Thailand

Image: Fred

SANTIPHAP PARK

Het Santiphap Park ligt een kleine 10 minuten lopen van het Victory Monument in het Pratunam gebied. Het park wordt ook wel het Peace Park genoemd. Ter ere van het einde van de Tweede Wereldoorlog, exact 53 jaar later, werd het park op 18 augustus 1998 geopend. Daarom staat in een van de vijvers een bronzen beeldhouwwerk met een vredesduif. In het Santiphap park vind je overigens niet alleen deze duif maar ook meer dan 30 andere verschillende vogels. Naast de vele vogelgeluiden worden hier ook veel openluchtconcerten gehouden waardoor dit het park wellicht het muzikaalste park van Bangkok genoemd mag worden.

De inrichting van het Santiphap Park

Het Santiphap Park is klein en compact park in vergelijking met het bekende Lumphini Park. Ondanks het formaat is het Santiphap Park een leuk ingericht park waar genoeg te zien is en waar je even helemaal kunt ontsnappen uit de drukte van Bangkok. Het park heeft in het zuiden, westen en noorden van het park een ingang en is ongeveer 100 meter breed en een halve kilometer lang. Dankzij de kronkelende wandelpaden kun je op je gemak zo een uur door het park slenteren. Mocht je op zoek zijn naar een wc, er zijn er twee te vinden in dit kleine park (in het midden en in het noorden). De ingang aan de westkant komt uit op een gebied waar regelmatig concerten en andere festiviteiten worden georganiseerd. Langs de wandelpaden zijn drie vijvers aangelegd waarvan twee met een fontein. In de grootste vijver in het noorden van het park staat de sculptuur van de bronzen vredesduif met in haar bek een olijftak.

WIST JE DAT?
Het bronzen beeld van de vredesduif gelegen in de vijver is geïnspireerd op het werk van Picasso.

Het meer in het Santiphap Park van Bangkok
Het meer in het Santiphap Park van Bangkok
Het meer in het Santiphap Park van Bangkok

Wat heeft het Santiphap Park te bieden

Het park wordt graag bezocht door locals uit de omgeving. Ouderen, gezinnen met kinderen en koppels doen hier maar al te graag een wandeling of eten wat langs de waterkant van de vijvers. Het park wordt ook veelvuldig gebruikt om fit en vitaal te blijven. Je ziet hier dan ook mensen joggen, trainen op de fitnessapenraten of meedoen aan de gratis aerobic lessen. Deze aerobic lessen starten dagelijks om 18:00 (mocht je mee willen doen). Natuurlijk kun je in het park ook gewoon genieten van de prachtige bloemen, planten, tjilpende vogels, spelende eekhoorntjes en… de Baiyoke Tower die boven het park uittorent! Het is en blijft natuurlijk wel Bangkok! Al met al is het Santiphap Park een heerlijk park om in de schaduw te chillen, een wandeling te maken of sportief bezig te zijn. Daarom, ben je in de buurt van het Victory Monument en heb je behoefte aan wat groen dan weet je waar je moet zijn!

Fitnesstoestellen in het Santiphap Park van Bangkok
Speeltuin in het Santiphap Park van Bangkok
Informatie in het Santiphap Park van Bangkok

Images: Fred

Informatie Santiphap Park

Geopend: Dagelijk van 05:00 – 21:00
Toegang: Gratis
Adres: Tussen Ratchawih Rd en Rang Nam Rd
District: Ratchathewi
Route via BTS: Victory Monument + 6 minuten lopen

Fontijn in het Santiphap Park in Bangkok

Het Santiphap Park in Bangkok tijdens de avond

De omgeving van het Santiphap Park

We hebben een aantal leuke opties voor je in de buurt opgezocht. Zoals goed gewaardeerde slaapplekken, restaurants, winkelcentra en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, je bent er nu toch! We hopen dat dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker maakt!

  • Nog niks…
Back To Top