fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

LUMPHINI PARK

Lumphini Park is niet alleen het eerste park (jaren 20) maar ook het bekendste park van Bangkok. Het Park is zeer centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken met zowel de BTS Skytrain en de MRT (metro). Bewonder bijvoorbeeld de Thai die joggen en sporten bij temperaturen van meer dan 30 graden. Als je altijd al een varaan van dichtbij hebt willen zien is dit je kans! Want deze groot uitgevallen hagedissen zijn hier bijna niet te missen!  Wees romantisch en maak een tochtje in een zwanenbootje op het meer of ontspan gewoon en geniet van de rust en schaduw midden in het drukke Bangkok. In het Lumphini Park kan je gemakkelijk een halve dag doorbrengen!

Lumphini Park in Bangkok, Thailand
Image: Jeerasak Kumwong (Flickr)

LET OP!
Er zijn een aantal regels in het park:
– Het is verboden om te roken in de parken van Bangkok.
– Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het wordt zeer gewaardeerd als jij dat ook doet.

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

Hotel met zwembad in Bangkok

€€€€€ | Banyan Tree, Bangkok, Thailand

Buitenzijde Centara Grand met verlichting aan bij schemering.

€€€€ | Centara Grand at Central World Hotel

Lumphini Park1 - C Hakan Kavas_1536x900
Image: Hakan Kavas (Flickr)

Picknick midden in Bangkok!

Bij de belangrijkste ingang (in de buurt waarvan de BTS en MRT haltes) loop je eerst over een groot plein met het standbeeld van King Rama VI. Op dit plein staan diverse stalletjes die goedkope en lekkere hapjes en drankjes verkopen. Doe hier je inkopen voor een picknick in het park. Om je picknick compleet te maken kan je hier ook een matje huren om op te zitten/liggen voor 30 Bath. Daarbij zijn er ook regelmatig optredens in het park Van december t/m februari worden er bijvoorbeeld tal van openluchtconcerten georganiseerd, waaronder door het Bangkok Symphony Orchestra.

WIST JE DAT?
Er loopt een wandelroute helemaal van het Lumphini Park naar het Benjakiti Park, de Green Mile genaamd. In ons artikel over het Benjakiti Park kom je hier meer over te weten. Een aanrader!

Lumphini Park - C Edd Russell_1536x900
Image: Edd Russell (Flickr)

Oase van rust

Lumphini Park is niet voor niets het bekendste park voor toeristen in Bangkok. Het park ligt centraal, er is veel te zien en je bevindt je in een oase van rust vergeleken bij de hectiek een paar honderd meter verderop. Daarom mag je Lumphini Park niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Bangkok. Ga trouwens ook eens naar een aantal minder bekende parken die eigenlijk net zo mooi zijn! Zoals het Benjakiti Park en Chatuchak Park 

WIST JE DAT?
De watervaranen steeds meer de overhand kregen in het Lumphini Park. Bezoekers begonnen te klagen over deze uit de kluit gewassen hagedissen waardoor een groot gedeelte van de watervaren werd verhuisd naar andere groene gebieden waar mens en varaan elkaar minder tot last zijn. Maar niet getreurd, je zal nog steeds watervaranen kunnen tegenkomen, grote kans zelfs! Maar je hoeft ook niet bang te zijn dat je erover struikelt.

INFO: LUMPHINI PARK

GEOPEND: Dagelijks van 05:00 – 19:00
TOEGANG: Gratis
ADRES: Rama IV Road
DISTRICT: Silom
ROUTE BTS: Halte Sala Daeng + 3 minuten lopen
ROUTE MRT: Halte Lumphini + 2 minuten lopen
ROUTE MRT: Halte Silom + 1 minuut lopen

Lees hier alles over het Chatuchak Park in Bangkok, Thailand
lees hier verder voor meer informatie over het Benjasiri Park in Bangkok, Thailand
Lees hier verder voor meer informatie over het King Rama IX Park in Bangkok, Thailand
Video: Bangkok Famouz (YouTube)
Back To Top