fbpx
skip to Main Content

KING RAMA IX PARK

Het King Rama IX Park, ook wel Suan Luang Royal Botanical Garden genoemd, is naar ons weten het grootste park in Bangkok. Het park ligt ongeveer 15 km buiten het stadscentrum en is in 1987 geopend ter ere van de zestigste verjaardag van koning Bhumibol. Midden in het King Rama IX Park staat het gouden Spiredamangkhala paviljoen dat op een futuristisch ruimteschip lijkt. In dit paviljoen kun je exposities en fototentoonstellingen bekijken die betrekking hebben op de Thaise royalty en natuurlijk koning Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej zelf. Koning Bhumibol was een een groot liefhebber van fotografie en maakte prachtige foto’s, daarom worden zijn eigen gemaakte foto’s hier ook tentoongesteld. Het paviljoen ligt aan een meer waar je een bootje kunt huren om de drijvende lotustuinen van dichtbij te bekijken. Naast een recreatieve functie is het meer ook aangelegd om tijdens het regenseizoen overtollig water op te vangen.

LET OP!
Er zijn een aantal regels in het park:
– Het is verboden om te roken in de parken van Bangkok
– Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het wordt zeer gewaardeerd als jij dat ook doet.

King Rama IX Park zon komt op boven het park in Bangkok Thailand
Image: Rotation Photographer (Flickr)

HOTELS IN BANGKOK

€ | iSanook Hostel

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

De botanische tuinen van het King Rama IX Park

Naast de lotustuinen waarin meer dan 40 verschillende soorten lotussen en waterlelies groeien bestaat het King Rama IX Park uit een aantal andere tuinen zoals een botanische tuin met diverse kassen waar onder andere sierlijke orchideeën bloeien. Ook is er een een Italiaanse tuin met prachtige fonteinen en een Chinese tuin compleet met miniatuur bruggen over een lelievijver.

WIST JE DAT?
In het park kun je een grote diversiteit aan flora bekijken die afkomstig is uit alle 77 provincies van Thailand. Kortom heel veel fotomateriaal voor de liefhebber!INFO: KING RAMA IX PARK

GEOPEND: Dagelijks van 05:00 – 18:00
TOEGANG: 
Gratis
ADRES: 
Sukhumvit 103 Road
DISTRICT:
Udom Suk
ROUTE BTS: Halte Udom Suk + 20 minuten met een taxi

Video: PhilThai Vlogs (YouTube)
Lees hier alles over het Chatuchak Park in Bangkok, Thailand
Leer hier verder voor meer informatie over het Benjakiti Park in Bangkok, Thailand
Leer hier verder voor alle informatie over het Lumphini Park in Bangkok, Thailand
Back To Top