fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het Chatuchak Park in Bangkok Thailand
Het Chatuchak Park in Bangkok Thailand

CHATUCHAK PARK

Direct naast de welbekende Chatuchak Weekend Market, tegenover de BTS Skytrain en het metrostation ligt één van de oudste parken van Bangkok, het Chatuchak Park. Het park is onderdeel van de Chatuchak Discovery Garden die wordt gevormd door een aantal gezamenlijke parken waaronder het Chatuchak Park, het Queen Sirikit Park, het Rod Fai Park en het Wachirabenchatat Park.

Zwanenbootje in het water van het Chatuchak Park in Bangkok

Park met een verbindende functie

Dit noordelijke gelegen park in Bangkok bestaat uit diverse kleine slootjes die uitmonden in de lange uitgerekte vijver aan de zuidkant van het park. Twee bruggen brengen je naar de overkant van de vijver waardoor je in de richting van het inmiddels gesloten JJ Green Night Market kan lopen. Hierdoor verbindt het Chatuchak Park de bekendste markt van Bangkok, namelijk de Chatuchak Weekend Market.

TIP!
In het noorden van het park ligt het spoormuseum (State Railway Hall of Fame). Mocht je een liefhebber zijn van treinen en spoorwegen dan is dit de plek voor jou! Ben je met kinderen? Bezoek dan het Children’s Discovery Museum in het park. Neem eventueel zwemkleding mee want er is ook een (ondiepe) waterspeelplaats in het Chatuchak Park.

De kloktoren in het Chatuchak Park in Bangkok

Chatuchak Park is een fijn park om te ontspannen en als je toch in deze omgeving bent om bijvoorbeeld de Chatuchak Weekend Market te bezoeken raden we je toch ook aan om een wandelingetje te gaan maken in één van de andere mooie parken in de buurt zoals bijvoorbeeld het Queen Sirikit Park of Rod Fai Park.

LET OP!
In de parken gelden er een aantal regels:

  • In Bangkok waarderen ze het kleine beetje frisse lucht in de parken extra veel en het is daarom verboden om te roken in de parken van Bangkok
  • Ook het zogeheten dampen (e-sigaret) is verboden (overal in Thailand)
  • Het is verboden om alcohol te nuttigen
  • Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het wordt zeer gewaardeerd als jij dat ook doet

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Wandelpad in het Chatuchak Park in Bangkok

WIST JE DAT?
Het Chatuchak Park vlakbij het busstation Chatuchak ligt. Hier vandaan vertrekken tal van bussen dagelijks naar alle uithoeken van Thailand.

Informatie Chatuchak Park

Geopend: Dagelijks van 05:00 – 20:00
Toegang:
Gratis
Adres:
Phahon Yothin Road
District:
Chatuchak
Route BTS: Halte Mo Chit + 12 minuten lopen
Route MRT: Halte Chatuchak Park + 12 minuten lopen

lees hier verder voor meer informatie over het Benjasiri Park in Bangkok, Thailand
Leer hier verder voor meer informatie over het Benjakiti Park in Bangkok, Thailand
Leer hier verder voor alle informatie over het Lumphini Park in Bangkok, Thailand
Back To Top