fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Piramide sculptuur in het Benjasiri Park van Bangkok
Piramide sculptuur in het Benjasiri Park van Bangkok

BENJASIRI PARK

Het Benjasiri Park is vier keer zo klein als het Benjakiti Park wat vlakbij ligt. Als je in de buurt bent en je zoekt wat verkoeling is het leuk om er een kijkje te nemen. Bij de ingang van het park word je begroet door een gouden standbeeld van koningin Sirikit (de echtgenote van de overleden koning Bhumibol). Het park heeft een klein vijvertje met aan weerszijden grasvelden. Het Benjasiri Park is een prima plek om een wandelingetje te maken of juist helemaal niets te doen tijdens de warmste uren van de dag.

Het beeld van koningin Sirikit in het Benjasiri Park in Bangkok

Benjasiri Park – Park of Sculptures

Verspreid over het Benjasiri Park zijn een aantal beelden en sculpturen te zien, het park wordt daarom ook wel het Park van Sculpturen genoemd. Net als in veel andere parken van Bangkok wonen er naast onder andere schildpadden, vogels en eekhoorns ook watervaranen in het park. We hebben begrepen, maar nog niet zelf ervaren, dat er muzikale fonteinshows zijn. Dit houdt in dat er op het geluid van muziek fonteinen getimed water spuwen. We hebben de volgende tijden vernomen: Dagelijks van 06:00 – 07:00, van 12:00 – 13:00 en van 19:00 – 20:00.

Sculptuur in het Benjasiri Park in Bangkok

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Sporten, spelen en ontspannen in het Benjasiri Park

In het Benjasiri Park worden er verschillende sporten beoefend zoals joggen, basketbal, fitness en yoga. Dat blijft voor ons toch bijzonder om te zien bij die hoge temperaturen! Er is ook een skatepark en zelfs een aantal speeltoestellen voor kinderen. Je kunt ook snacks en drankjes kopen in het park. Het Benjasiri Park is een leuke plek om even te ontspannen maar niet meteen een park om voor om te rijden. Misschien is het bezoek aan dit park wel leuk om te combineren met een bezoekje aan het naastgelegen openluchtzwembad.

LET OP!
In de parken gelden er een aantal regels:

  • In Bangkok waarderen ze het kleine beetje frisse lucht in de parken extra veel en het is daarom verboden om te roken in de parken van Bangkok
  • Ook het zogeheten dampen (e-sigaret) is verboden (overal in Thailand)
  • Het is verboden om alcohol te nuttigen
  • Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het wordt zeer gewaardeerd als jij dat ook doet
Mensen aan een meertje in het Benjasiri Park in Bangkok

Openbaar zwembad in Bangkok

Mocht je hotel geen zwembad hebben en wil je toch heel graag even afkoelen in een zwembad dan kun je gebruik maken van het zwembad naast het Benjasiri Park. Het zwembad ligt in de zuidoostelijke hoek van het park. Je zal voordat je naar Thailand vertrekt wel een aantal voorbereidingen moeten treffen om gebruik te mogen maken van een openbaar zwembad. We moeten eerlijk vertellen dat we het zelf nog niet hebben uitgeprobeerd, maar we horen graag jouw ervaring!
Wat heb je nodig:
– Een kopie van je paspoort,
– Twee pasfoto’s,
– Een bewijs dat je kunt zwemmen zoals een zwemdiploma,
– En een doktersverklaring in het Engels.
Ook ben je verplicht om een jaarabonnement aan te schaffen, maar aangezien dit maar 40 baht p.p. kost mag dat de pret niet drukken! Vervolgens betaal je ook nog eens entreekosten à 15 baht per persoon.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Het openbare zwembad in het Benjasiri Park in Bangkok

Image: Jan Ryszawy

Geopend: Dagelijks van 05:00 – 21:00
Toegang:
Gratis
Alternatieve Naam: Benchasiri Park / Park of Sculptures
Adres:
Sukhumvit Road (tussen Soi Sukhumvit 22 en Soi Sukhumvit 24)
District:
Khlong Toei
Route via BTS: Halte Phrom Phong Station + 3 minuten lopen

Video: David Whitt (YouTube)
Back To Top