fbpx
skip to Main Content

BENJASIRI PARK

Het Benjasiri Park is 4 keer zo klein als het dichtbij gelegen Benjakiti Park maar als je in de buurt bent en je zoekt wat verkoeling is het leuk om er een kijkje te nemen. Bij de ingang van het park word je begroet door een gouden standbeeld van koningin Sirikit (de echtgenote van de overleden koning Bhumibol). Het park heeft een klein vijvertje met aan weerszijden grasvelden. Het Benjasiri Park is een prima plek om een wandelingetje te maken of juist helemaal niets te doen tijdens de warmste uren van de dag.

Benjasiri Park in Bangkok Thailand
Image: Jeerasak Kumwong (Flickr)

Verspreid over het park zijn een aantal beelden en sculpturen te zien, het Benjasiri Park wordt daarom ook wel het Park of Sculptures genoemd. Net als in veel andere parken van Bangkok wonen er naast schildpadden, vogels, eekhoorns ook watervaranen in het park. We hebben begrepen, maar nog niet zelf ervaren dat er muzikale fontein shows zijn. We hebben de volgende tijden vernomen: 06:00 – 07:00, van 12:00 – 13:00 en van 19:00 – 20:00.

Benjasiri Park in Bangkok Thailand
Image: Jeerasak Kumwong (Flickr)

Sporten, spelen en ontspannen in het Benjasiri Park

In het Benjasiri Park worden er verschillende sporten beoefend zoals joggen, basketbal, fitness en yoga. Dat blijft voor ons toch bijzonder om te zien bij die hoge temperaturen! Er is ook een skatepark en een aantal speeltoestellen voor de allerkleinsten. Ook zijn er mogelijkheden om snacks en drankjes te kopen in het park. Het Benjasiri Park is een leuke plek om even te ontspannen maar niet meteen een park om voor om te rijden. Een reden om misschien wel een (kleine) omweg te maken is het naastgelegen openluchtzwembad.

LET OP!
Er zijn een aantal regels in het park:
– In Bangkok waarderen ze het kleine beetje frisse lucht in de parken extra veel en het is daarom verboden om te roken in de parken van Bangkok
– Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het wordt zeer gewaardeerd als jij dat ook doet

HOTELS IN BANGKOK

€ | iSanook Hostel

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

Benjasiri Park in Bangkok Thailand
Image: Khalil Daoud (Flickr)

Openbaar zwembad in Bangkok naast het Benjasiri Park

Mocht je hotel geen zwembad hebben dan kun je gebruik maken van het zwembad in het Benjasiri Park. Het zwembad ligt in de zuidoostelijke hoek van het park. Je zal voordat je naar Thailand vertrekt wel een aantal voorbereidingen moeten treffen om gebruik te mogen maken van het openbare zwembad. We moeten eerlijk vertellen dat we het zelf nog niet hebben uitgeprobeerd, maar we horen graag jouw ervaring!

Wat heb je nodig:
– Een kopie van je paspoort
– Twee pasfoto’s
– Een bewijs dat je kan zwemmen zoals een zwemdiploma
– Een doktersverklaring in het Engels

Je bent verplicht om een jaarabonnement aan te schaffen, maar aangezien dit maar 40 Bath kost mag dat de pret niet drukken! De entree is 15 Baht per persoon.

Benjasiri Park swimmingpool in Bangkok Thailand
Image: Jan Ryszawy

INFO: BENJASIRI PARK

GEOPEND: Dagelijks van 05:00 – 21:00
TOEGANG: 
Gratis
ADRES: 
Sukhumvit Road (tussen Soi Sukhumvit 22 en Soi Sukhumvit 24)
DISTRICT:
Khlong Toei
ROUTE BTS: Halte Phrom Phong Station + 3 minuten lopen

Video: David Whitt (YouTube)
Back To Top