fbpx
skip to Main Content

BENJAKITI PARK

Midden in het moderne en drukke Sukhumvit district van Bangkok ligt het in 2004 geopende Benjakiti Park. Dit stukje groen met groot meer (Lake Ratchada) vind je tussen de hoge gebouwen in en tegenover het Queen Sirikit congrescentrum.  Tijdens de schemering kun je hier prachtige foto’s maken. In het Bejakiti Park vind je naast de vele bloemen en ander natuurlijk schoon ook twee fonteinen die de moeite waard om zijn te bekijken. Ook vind je in dit park fiets en wandelpaden speeltuinen, skate ramps, een centraal gelegen paviljoen en een binnenplaats waar je fijn kunt picknicken en uitrusten van je (lange) wandeling. Verwar dit park qua naam overigens niet met het Benjasiri Park.

Hoogbouw van Bangkok rondom het meer van het Benjakiti Park
Het meer van het Benjakiti Park in Bangkok

Romantiek tussen de schildpadden

Het grootste deel van het Benjakiti Park bestaat uit water, namelijk het Rajada meer (of Lake Ratchada). Om het meer heen is een mooi wandelpad aangelegd. De beste tijd voor een wandeling rondom het Rajada meer is aan het eind van de dag of de vroege ochtend omdat er weinig schaduw is. Dan heb je ook meteen het mooiste licht voor het maken van foto’s. Als je wilt kun je een hippe zwanenboot huren en romantisch peddelen tussen de vissen en schildpadden. Vanaf het water heb je een heel andere kijk op de skyline van Bangkok! Een zwanenbootje kost 80 baht, waarvan je 40 baht weer terugkrijgt als je de boot binnen de afgesproken tijd terug brengt.

Aanlegstijger naar de zwanenboodjes en roeiboodjes op het meer van het Benjakiti Park in Bangkok

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Zonnebloemen op de voorgrond met hoogbouw op de achtrergrond in het Benjakiti Park in Bangkok

Joggen en fietsen in Bangkok!

Voor joggers en fietsers die zich niet af laten schrikken door de hoge temperaturen zijn er aparte wandel- / fietspaden aangelegd. Een fiets huren kost ook 80 baht waarvan eveneens 40 Bath borg. Onlangs is het park een stuk uitgebreid. Dit gedeelte is omgedoopt tot het Benjakiti Forest Park waarbij er plannen zijn om het park nog verder uit te breiden. Daarnaast is Benjakiti Park ook verbonden aan een bijzonder leuk fiets- / wandelpad, The Green Mile!

Fiets- / wandelpad The Green Mile

Niet veel toeristen weten het maar er is een fiets- / wandelpad aangelegd tussen het Benjakiti Park en het Lumphini Park met de passende naam The Green Mile. Dit fiets- / wandelpad zorgt ervoor dat je niet meer over de drukke wegen hoeft om de 2 parken te combineren. Je krijgt via deze route een leuk oud stukje Bangkok te zien! Het verhoogde fiets- / wandelpad is namelijk voor een deel gebouwd over de lengte van een gracht. Hierdoor kijk je bijna naar binnen bij de oude kleine Thaise huisjes die aan weerszijde van de gracht staan. Of de bewoners blij zijn met het The Green Mile vragen we ons wel af, want die hebben nu ineens ook een looppad voor hun huis. Ook verderop krijg je van bovenaf een mooi kijkje in een typisch Thaise buurt. Zo moet vroeger ooit heel Bangkok eruit hebben gezien…

Het fiets- en wandelpad The Green Mile die Benjakiti Park en Lumphini Park met elkaar verbindt

Waar is de The Green Mile te vinden?

Het fiets- / wandelpad The Green Mile is te vinden in de uiterste noordwesthoek van het Benjakiti Park. Het begin van The Green Mile staat aangeven met een groen bord met een witte pijl erop. Eronder staat nog iets in het Thais, (wij hebben bedacht dat er start The Green Mile staat). Al snel wordt het pad groen en is het naar ons idee onmogelijk om nog verkeerd te lopen. Iets te drinken voor onderweg is wel fijn omdat er weinig schaduw is. Aan het eind van The Green Mile neem je links de trap naar beneden voor het Lumpini Park. Daarna door het hek en een klein stukje rechtdoor en je staat bij de ingang van het Lumphini Park.

TIP!
Inkopen doen voor je picknick in het park kan bij de 7-Eleven in de kelder van het Queen Sirikit Convention Center.

VERGELIJK EENVOUDIG VLIEGTICKETS

Wandelpad langs het meer van het Benjakitti Park in Bangkok

TIP!
Ga eens lekker eten of doe een heerlijke cocktail bij Long Table vlakbij het park. Een goed en bijzonder restaurant met spectaculair uitzicht over het Benjakiti Park en de rest van Bangkok.

Wat te doen in de omgeving van het Benjakiti Park

We hebben een aantal leuke opties voor je in de buurt gevonden. Van goed gewaardeerde slaapplekken en restaurants tot bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en bijvoorbeeld winkelcentra. Zo kun je een bezoek naar dit park eventueel combineren en maakt dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker!

Geopend: Dagelijks van 04:30 – 21:00
Toegang:
Gratis
Adres:
Ratchadaphisek Road (tussen Rama IV and Sukhumvit Road)
District:
Sukhumvit
Route BTS: Halte Asok + 7 minuten lopen
Route MRT: Halte Queen Sirikit Convention Center + 8 minuten lopen

LET OP!
Er zijn een aantal regels in het park:
– In het park is het verboden om te roken
– Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het moet niet maar het wordt zeer gewaardeerd als jij dit ook doet

Lees ook ons artikel met volgens ons de beste hotels in het Asok gebied.

  • MRT Queen Sirikit National Convention Centre
  • BTS Asok

  • Nog niks…

Back To Top