fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

BENJAKITI PARK

Midden in het van moderne en drukke Sukhumvit district van Bangkok en tegenover het Queen Sirikit congrescentrum ligt het in 2004 geopende Benjakiti Park. Overigens qua naam niet te verwarren met het Benjasiri Park. Het Benjakiti Park ligt gewoon tussen de hoogbouw van Bangkok. Tijdens de schemering kan je hier prachtige foto’s maken. In het park vind je naast de vele bloemen en ander natuurlijk schoon ook twee fonteinen die de moeite waard om zijn te bekijken. Ook zijn er in Benjakiti Park speeltuinen, skate ramps.  Ook is er een centraal gelegen paviljoen en een binnenplaats waar je fijn kunt picknicken en uitrusten van je (lange) wandeling.

Benjakitti Park in Bangkok, Thailand
Image: Rasmus Tøgern (Flickr)

Romantiek tussen de schildpadden

Het grootste deel van het Benjakiti park bestaat uit het Rajada meer. Om dit Rajada meer heen is een mooi wandelpad aangelegd. De beste tijd voor een wandeling rondom het meer is aan het eind van de dag of de vroege ochtend omdat er weinig schaduw is. Dan heb je ook meteen het mooiste licht voor het maken van foto’s. Als je wilt kun je een hippe zwanenboot huren en romantisch peddelen tussen de vissen en schildpadden. Vanaf het water heb je een heel andere kijk op de skyline van Bangkok! Een zwanenbootje kost 80 Bath, waarvan je 40 Bath weer terugkrijgt als je de boot binnen de afgesproken tijd terug brengt.

Joggen en fietsen in Bangkok!

Voor joggers en fietsers die zich niet af laten schrikken door de hoge temperaturen zijn er aparte jog/fietspaden aangelegd. Een fiets huren kost ook 80 baht waarvan eveneens 40 Bath borg. Onlangs is het park een stuk uitgebreid. Dit gedeelte is omgedoopt tot het Benjakiti Forest Park waarbij er plannen zijn om het park nog verder uit te breiden. Daarnaast is Benjakiti Park ook verbonden aan een bijzonder leuk fiets/wandelpad, The Green Mile!

Zwanenbootje op het meer in Benjakitti Park in Bangkok
Image: Adriaan Castermans (Flickr)

Fiets-/wandelpad The Green Mile

Niet veel toeristen weten het maar er is een fiets-/wandelpad aangelegd tussen het Benjakiti Park en het Lumphini Park met de passende naam The Green Mile. Dit fiets-/wandelpad zorgt ervoor dat je niet meer over de drukke wegen hoeft om de 2 parken te combineren. Je krijgt via deze route een leuk oud stukje Bangkok te zien! Het verhoogde fiets-/wandelpad is namelijk voor een deel gebouwd over de lengte van een gracht. Hierdoor kijk je bijna naar binnen bij de oude kleine Thaise huisjes die aan weerszijde van de gracht staan. Of de bewoners blij zijn met het The Green Mile vragen we ons wel af, want die hebben nu ineens ook een looppad voor hun huis. Ook verderop krijg je van bovenaf een mooi kijkje in een typisch Thaise buurt. Zo moet vroeger ooit heel Bangkok eruit hebben gezien…

Waar is de The Green Mile te vinden?

Het fiets-/wandelpad The Green Mile is te vinden in de uiterste noordwesthoek van het Benjakiti Park. Het begin van The Green Mile staat aangeven met een groen bord met een witte pijl erop. Eronder staat nog iets in het Thais, (wij hebben bedacht dat er start The Green Mile staat). Al snel wordt het pad groen en is het naar ons idee onmogelijk om nog verkeerd te lopen. Iets te drinken voor onderweg is wel fijn omdat er weinig schaduw is. Aan het eind van The Green Mile neem je links de trap naar beneden voor het Lumpini Park. Daarna door het hek en een klein stukje rechtdoor en je staat bij de ingang van het Lumphini Park.

TIP!
Inkopen doen voor je picknick in het park kan bij de 7-Eleven in de kelder van het Queen Sirikit Convention Center.

Wandelpad langs het meer van Benjakitti Park in Bangkok
Image: Tore Bustad (Flickr)

Wat te doen in de omgeving van het Benjakiti Park

We hebben een aantal leuke opties voor je in de buurt gevonden. Van goed gewaardeerde slaapplekken en restaurants tot bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en bijvoorbeeld winkelcentra. Zo kun je een bezoek naar dit park eventueel combineren en maakt dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker!

TIP!
Ga eten of doe een heerlijke cocktail of drankje bij de Long Table vlakbij het park. Je hebt hier een spectaculair uitzicht over het Benjakiti Park en de rest van Bangkok.

  • MRT Queen Sirikit National Convention Centre
  • BTS Asok

  • Nog niks…

Benjakitti Park in Bangkok Thailand
Image: Ritthideach Yorsaeng

LET OP!
Er zijn een aantal regels in het park:
– In het park is het verboden om te roken
– Om 08:00 en 18:00 wordt het volkslied gespeeld waarbij iedereen stilstaat en stil is. Het moet niet maar het wordt zeer gewaardeerd als jij dit ook doet

Informatie: Benjakiti Park

Geopend: Dagelijks van 04:30 – 21:00
Toegang:
Gratis
Adres:
Ratchadaphisek Road (tussen Rama IV and Sukhumvit Road)
District:
Sukhumvit
Route BTS: Halte Asok + 7 minuten lopen
Route MRT: Halte Queen Sirikit Convention Center + 8 minuten lopen

Video: Bangkok Famouz (YouTube)
Back To Top