fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Musea kunst Bangkok

MUSEA IN BANGKOK

Bangkok mag dan een hypermoderne stad zijn maar achter al die flikkerende lichtjes en luxe shoppingmalls is een groot aanbod van musea en culturele bezienswaardigheden die een kijkje geven in de bijzondere Thaise geschiedenis en cultuur.  Natuurlijk zijn er allereerst de vele tempels met vaak bijzondere kunstschatten, alleen al daaraan kun je al je gehele vakantie besteden!

Daarnaast heeft Bangkok nog minstens honderd musea die je kunt bezoeken. Sommige hebben zelfs een hele bijzondere setting. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Erawan Museum. Deze bevindt  zich in het lijf van een gigantische driekoppige olifant. Of naar Ancient City, een openluchtmuseum waar je met een fiets of golfkarretje doorheen moet rijden omdat het gewoon te groot is om te lopen.

Ook op de markten kun je vele kunstschatten ontdekken. Op de Chatuchak Weekend Market bijvoorbeeld is een hele sectie gewijd aan (moderne) kunst en kun je soms de kunstenaars zelf aan het werk zien. Kortom er is in Bangkok genoeg – of eigenlijk bijna te veel – te zien voor de kunst- en cultuurliefhebber!

Jim Thompson House, museum in Bangkok, lees hier alles wat je moet wetenBangkok
Lees hier alles over het Erawan Museum in Bangkok, Thailand
link naar het kunst en cultuur museum Ancient City in Bangkok,
Lees hier alles over het National Museum of Royal Barges in Bangkok, Thailand
Back To Top