fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

 ERAWAN MUSEUM

Het Erawan Museum is niet zomaar een museum, het museum is namelijk gehuisvest in een gigantische driekoppige olifant! Deze driekoppige olifant ken je misschien wel van de Erawan Shrine in het centrum van Bangkok. Alleen is de olifant van het Erawan Museum een stukje groter! Om je een idee te geven; de olifant inclusief het gebouw waar het op staat is 43,6 meter hoog, de olifant zelf is 29 meter hoog. Je gaat naar boven door de achterpoot van de olifant!

driekoppige olifant van het Erawan Museum in Bangkok afgebeeld tegen een blauwe lucht.
Image: Kompakin Borwornpakramil (Flickr)

Pracht en praal

Het museum heeft artefacten uit de 16e en 18e eeuw en mooie Boeddha beelden, de vele details zijn zelfs voor niet kunstliefhebbers het bewonderen waard! Al het pracht en praal is bijna over de top! Het museum combineert het verhaal van genesis met het hindoeïsme, boeddhisme en christendom. Vergeet vooral niet omhoog te kijken naar het bijzonder mooie plafond! Je kunt gebruik maken van een koptelefoon met een audio tour in het Engels, hiervoor moet je 1.000 Baht borg geven die je na afloop weer terug krijgt. Het museum is omgeven door een kleine schaduwrijke bijna sprookjesachtige tuin met bruggetjes en bijzondere beelden, ook zijn er een aantal restaurantjes.

schaduwrijke sprookjesachtige tuin met bruggetjes en bijzondere beelden in de tuin van het Erawan Museum.
Image: Kompakin Borwornpakramil (Flickr)

Museum en tempel

Het Erawan Museum is een particulier museum en is niet heel groot, ook al is de driekoppige olifant dat wel. De meeste bezoeker besteden hier een a twee uur, hoewel de echte kunst en cultuurliefhebber hier waarschijnlijk niet genoeg aan heeft. Het Erawan Museum is voor een deel ook een tempel en gepaste kleding is daarom verplicht. Omdat het museum op ongeveer 45 minuten rijden ligt vanaf Bangkok raden wij aan om het Erawan Museum te combineren met Ancient City. Dit bijzondere openluchtmuseum ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf het Erawan Museum.

Tempel in het Erawan Museum met biddende mensen.
Image: Alex Chong (Flickr)

Hoe kom je bij het Erawan Museum

Taxi

Met de taxi ben je vanuit het centrum van Bangkok ongeveer een 45 minuten onderweg, de taxi kost rond de 200 Baht. Het is niet perse nodig om een afspraak te maken met de taxi chauffeur voor de terugweg, de bewaker bij de poort van het museum helpt je bij het aanhouden van een taxi. Op deze manier heb je vrijheid om zo lang te blijven als je wilt.

TIP! Een kaartje van je hotel met het adres in het Thais maakt het voor iedereen makkelijker.

BTS

Met de BTS ben je een half uur onderweg vanaf bijvoorbeeld BTS Siam (centrum Bangkok) naar BTS Chang Erawan, kosten 60 baht p.p. enkele reis. Vanaf BTS Chang Erawan is het 20 minuten (om)lopen. Met de taxi ben je er in een paar minuten. Er gaat elk kwartier een locale bus (nr 120) naar het Erawan Museum. Je moet dan geen haast hebben want de bus doet er 40 minuten over om bij het museum te komen!

Trap van het Erawan Museumm naar het dak van glas in lood.
Image: Sarah Marston (Flickr)

TIP:
In dit gedeelte van Bangkok spreken niet veel taxichauffeurs Engels, laat een foto zien (op je telefoon) van de driekoppige olifant en elke taxichauffeur begrijpt waar je naartoe wilt. Wil je ook meteen de Thaise taal oefenen? Zeg dan: Chang – saam – siem (driekoppige olifant).

Gedetailleerd klein olifant sculptuur in het Erawan Museum, Bangkok
Image: Alex Chong (Flickr)

Informatie: Erawan Museum
Geopend: 9.00 -17.00
Toegang: Volwassenen/kind, 400 Baht/200 Bath
Adres: 99/9 Moo 1 Sukhumvit Road Bangmuangmai, 10270, Thailand
District: Samut Prakan
BTS: Station Chang Erawan
Website: www.muangboranmuseum.com
Tel: +66 2 380 0305

Back To Top