fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

MAEKLONG RAILWAY MARKET

Hoogstwaarschijnlijk heb je al weleens van de bijzondere Maeklong Railway Market gehoord en er misschien wel al een filmpje van gezien. De Maeklong Railway Market ligt aan de spoorweg van het plaatsje Samut Songkhram of ook wel Meaklong genoemd. Hier worden goederen en producten aan de rand en zelfs op het spoor verkocht aan de bezoekers van deze welbekende markt. Overigens ligt deze markt niet erg ver van de Amphawa Floating Market dus met een goede planning kan je deze twee typisch Thaise markten alle twee aandoen binnen een dag.

Maeklong Railway Markt in Thailand
Image: Morgan (Flickr)

De trein die door de Maeklong Railway Market rijdt

Als de trein de Maeklong Railway Market nadert wordt er geclaxonneerd en moeten de verkopers hun luifels intrekken en zoveel mogelijk van hun koopwaar van het spoor halen. De ideale plek om foto’s en video’s te schieten! Dagelijks rijden er ongeveer 17 treinen over dit spoor. Dus hoor je de trein naderen stap dan opzij, het blijven wel treinen natuurlijk.. De treinen over dit spoor rijden overigens niet erg snel dus je hebt wel even de tijd om opzij te stappen. Maar neem geen onnodige risico’s voor die ene “perfecte foto”. Op de Maeklong Railway Market vind je vooral eten en drinken waaronder fruit, groenten, vlees en vis. De voornaamste reden om deze markt te bezoeken is natuurlijk om het moment dat de trein de markt passeert.

Maeklong Railway Mart in Thailand
Image: Morgan (Flickr)

HOTELS IN BANGKOK

€ | iSanook Hostel

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

Maeklong Railway Markt in Thailand
Image: Morgan (Flickr)

INFO: MAEKLONG RAILWAY MARKET

GEOPEND: Dagelijks van 06:00 – 17:00
TOEGANG: 
Gratis
ADRES: 
Kasem Sukhum Alley, Mae Klong, Samut Songkhram (ongeveer 70 km van Bangkok)
ROUTE: Je kan met de BTS Skytrain eerst naar station Wong Wian Yai (let op dit is het BTS station) om vervolgens naar het gelijknamige treinstation te lopen. Met de trein vertrek je van station Wong Wian Yai naar Mahachai (ook wel Samut Makhon genaamd). Na 150 meter lopen pak je de ferry direct naar de markt (staat allemaal keurig uitgelegd op het station van Mahachai). Of je pakt gewoon de taxi vanaf je hotel.

Video: joanneytkow (YouTube)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top