fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Trein rijdt dwars door de markt van de Maeklong Railway Market in Bangkok, Thailand
Maeklong Railway Markt in Thailand

MAEKLONG RAILWAY MARKET

Hoogstwaarschijnlijk heb je al eens van de bijzondere Maeklong Railway Market gehoord en er misschien zelfs al een filmpje van bekeken. Deze bijzondere markt ligt aan de spoorweg van het plaatsje Samut Songkhram of ook wel Meaklong (Mae Klong) genoemd. Hier worden goederen en producten aan de rand en zelfs op het spoor verkocht aan de bezoekers die deze markt bezoeken. Ook ligt deze markt niet erg ver van de Amphawa Floating Market dus met een goede planning kan je deze twee typisch Thaise markten op dezelfde dag bezoeken.

Maeklong Railway Markt in Thailand

Met de trein door de Maeklong Railway Market

Als de trein de Maeklong Railway Market nadert wordt er geclaxonneerd en moeten de verkopers hun luifels intrekken en zoveel mogelijk van hun koopwaar van het spoor halen. Een ideaal moment om foto’s en video’s te schieten! Dagelijks rijden er ongeveer 17 treinen over dit spoor. Dus hoor je de trein naderen stap dan opzij, het blijven wel treinen natuurlijk.. De treinen over dit spoor rijden overigens niet erg snel dus je hebt wel even de tijd om opzij te stappen. Maar neem geen onnodige risico’s voor die ene “perfecte shot”. Op de Railway Market vind je vooral voedselwaren waaronder fruit, groenten, vlees en vis. De voornaamste reden om deze markt te bezoeken is natuurlijk het moment dat de trein de markt passeert.

Maeklong Railway Mart in Thailand
Maeklong Railway Markt in Thailand

Informatie Maeklong Railway Market

Geopend: Dagelijks van 06:00 – 17:00
Toegang:
Gratis
Adres:
Kasem Sukhum Alley, Mae Klong, Samut Songkhram (ongeveer 70 km van Bangkok)
Route: Je kan met de BTS Skytrain eerst naar station Wong Wian Yai (let op dit is het BTS station) om vervolgens naar het gelijknamige treinstation te lopen. Met de trein vertrek je van station Wong Wian Yai naar Mahachai (ook wel Samut Makhon genaamd). Na 150 meter lopen pak je de ferry direct naar de markt (staat allemaal keurig uitgelegd op het station van Mahachai). Of je pakt gewoon de taxi vanaf je hotel.

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Meer markten in Bangkok…

Lees hier alles over de drijvende bootjes met koopwaar, van de Amphawa Floating Market in Bangkok.
Lees hier alles over ASIATIQUE The Riverfront in Bangkok, Thailand
Lees hier alles over de Chatuchack Weekend Market in Bangkok, Thailand
Back To Top