fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Veel mensen tussen de marktkramen van de Chatuchak Weekend Market in Bangkok
Veel mensen tussen de marktkramen van de Chatuchak Weekend Market in Bangkok

Image: Pierre Metivier (Flickr)

CHATUCHAK WEEKEND MARKET

De Chatuchak Weekend Market is de bekendste en grootste markt die er in Bangkok, wat zeggen we, in heel Thailand te vinden is! Er zijn mensen die van mening zijn dat deze megamarkt zelfs behoort tot één van de grootste markten ter wereld! De bijanaam van de Chatuchak Weekend Market is ook niet voor niets “de moeder van alle markten”. Je vindt er zo’n 15.000 stalletjes, winkeltjes en kraampjes die zijn verdeeld over meer dan vijfentwinigt secties. Je kunt er letterlijk shoppen totdat je erbij neervalt. Gelukkig is de markt omgeven door drie parken waar je tot rust kunt komen na na al dat gewinkel. Onze tip, haal wat lekkers en geniet van het groen in gelijkgenaamde naastgelegen Chatuchak Park.

LET OP!
Op deze markt zijn helaas regelmatig zakkenrollers en tasjesdieven actief. Hou je waardevolle bezittingen dus extra goed in de gaten!

Marktkraam met hoeden en slippers op de Chatuchak Weekend Market

Image: Changping Wang (Flickr)

Bezoek de Chatuchak Weekend Market vroeg

Natuurlijk is het op de grootste markt ter wereld vaak ontzettend druk. Een aantal van 200.000 bezoekers per dag daar kijken de marktkooplui niet meer van op! Bereid je dus mentaal voor op de drukte en chaos en neem tussendoor de tijd om even bij te komen in het nabijgelegen Chatuchak Park of door je voeten te verwennen met een voetmassage. Drink ook genoeg vocht vanwege de Thaise hitte. Ons advies is om op zaterdag zo vroeg mogelijk de Chatuchak Weekend Market te bezoeken. Vanaf het middaguur wordt het hier al erg druk.

TIP!
Te veel gekocht om mee te sjouwen op reis? Maak dan gebruik van de plaatselijke DHL. Er zijn op de Chatuchak Weekend Market mogelijkheden om pakketjes te verzenden, maar is hier vaak wel iets duurder dan als je zelf naar het postkantoor gaat. De goedkoopste manier is om je pakket over zee te laten vervoeren waarbij je dan wel geduld moet hebben. Gemiddeld duurt het namelijk 3 maanden voordat je je pakket ontvangt. Check van te voren wel even op de site van de Nederlandse douane welke regels er gelden voor het uitvoeren van jouw product(en). We raden je ook aan om deze markt op de terugweg van je reis door Thailand te bezoeken. Hierdoor hoef je in ieder geval niet constant met je aangekochte souvenirs voor het thuisfront te sjouwen.

Drukte op de Chatuchak Weekend Market, Bangkok

Image: Morgan Kao (Flickr)

Wat is er o.a. te koop op de Chatuchak Market?

Op de Chatuchak Weekend Market kun je echt van alles kopen! Denk aan kleding, huisdieren (ja echt), huishoudelijke apparaten, souvenirs, sieraden, planten, bloemen, antiek, kunst, muziek en nog veeeeeeel meer! Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het hier. Naast bijvoorbeeld kruiden(pasta’s) en specerijen om thuis je eigen Thaise curry te maken kun je hier veel streetfood vinden. Lekker lunchen en/of dineren dus tijdens je bezoek aan de moeder van alle markten!

BESPAAR €
In Thailand is het normaal om af te dingen, maak er een spel of zelfs een sport van maar hou het vooral leuk voor beide partijen! Ga niet afdingen als je niet serieus bent over je koop. Dit zorgt voor veel irritatie bij de marktkooplui. Hou het sanuk (met vreugde)!

Marktkraam met honden beeldjes op de Chatuchak Weekend Market, Bangkok

Image: Changping Wang (Flickr)

Eten op de Chatuchak Weekend Market

Zoals gezegd qua eten zit je ook helemaal niet verkeerd op de Chatuchak Weekend Market. Je vindt hier natuurlijk vooral eten en snacks uit de diverse Thaise regio’s zoals de Isaan maar ook de internationale keuken  zoals de Spaanse, Indiase, Italiaanse, Japanse en Amerikaanse keuken is hier goed vertegenwoordigd.

Dikke man met grote pan met eten op Chatucgak Market in Bangkok,

Image: Jeerasak Kumwong (Flickr)

Chatuchak Weekend Market secties en floorplan

Secties: 2-6 en 10-26 = Kleding en accessoires
Secties: 2-6, 22, 25 en 26 = Vintage en tweedehands kleding
Secties: 8,9,11 en 13 = Huisdieren en accessoires
Secties: 3 en 4 = Planten, bloemen en tuingereedschap
Secties: 1 en 27 = Boeken (ook tweedehands)
Sectie: 7 = Kunst
Secties: 1 en 26 = Antiek en verzamelingen
Secties: 8-11 = Ambachtelijke producten
Secties: 11, 13, 15, 17, 19 en 25 = Keramiek
Secties: 1, 3, 4, 7 en 8 = Meubels en huishoudelijke zaken
Secties: 2-4, 23, 24, 26 en 27 = Voedingswaren

CHatuchak market floorplan

Image: Shop JJ

Chatuchak Weekend Market informatie 

Alternatieve naam: Jatujak Weekend Market / JJ Weekend Market
Geopend
: Zaterdag en zondag van 06:00 – 18:00
Toegang: Gratis
Adres: 587/10 Kamphaeng Phet 2 Rd
District: Chatuchak
Route BTS (Sky Train): Mo Chit + 6 minuten lopen
Route MRT (Metro): Chatuchak + 6 minuten lopen

Nog meer markten in Bangkok

Lees hier alles over de drijvende bootjes met koopwaar, van de Amphawa Floating Market in Bangkok.
Lees hier verder voor alle informatie over de Maeklong Railway Markt in Bangkok.
Lees hier alles over ASIATIQUE The Riverfront in Bangkok, Thailand
Back To Top