fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het ASIATIQUE The Riverfront gebied overdag

ASIATIQUE THE RIVERFRONT

De naam ASIATIQUE The Riverfront doet het natuurlijk al vermoeden. Deze hippe markt ligt aan de oever van de Chao Phraya rivier in Bangkok. De Chao Phraya is de slagader van de immense metropool Bangkok. De creators van ASIATIQUE hadden geen betere plek kunnen bedenken voor een markt als deze. In en rondom Bangkok stikt het van de vele traditionele of moderne markten. ASIATIQUE schaart zich in de tweede categorie samen met onder andere Artbox, Neon Night Market, Rod Fai Market (2021 gesloten) en het helaas in 2018 gesloten JJ Green. Sinds 2021 is er wel een JJ Green 2.  Alle genoemde moderne markten zijn vooral in trek bij jonge en trendy inwoners van de stad. ASIATIQUE The Riverfront trekt ook veel toeristen en is meer dan een markt alleen. In de voormalige pakhuizen van de Oost Aziatische Compagnie vind je nu winkels en restaurants.

Een goed overzicht op een het gebied van de ASIATIQUE The Riverfront in Bangkok, Thailand

De geschiedenis van ASIATIQUE The Riverfront

We gaan terug naar het einde van de 19e eeuw in de tijd dat Koning Rama V over Siam heerste. Tot 1939 heette Thailand namelijk Siam. Samen met Denemarken wordt er gestart met de bouw van de Oost Aziatische haven die de internationale handelsbetrekking tussen het koninkrijk en de rest van de wereld moest te bevorderen. Nadat de bouw compleet was werd deze haven veelvuldig gebruikt door het koninkrijk Siam en haar Europese handelspartners. Zoals het vaker gaat in de geschiedenis werd de haven op den duur minder belangrijk, hierdoor raakte het gebied inclusief de pakhuizen aan lager wal. Na jaren van verval kwam de hedendaagse landeigenaar met een groots plan. Het terrein moest worden omgedoopt tot een groot cultureel festivalterrein inclusief bazaar en indoor winkelplezier. Een belangrijke kanttekening was dat het gebied wel de historische look en feel moest behouden. Een behoorlijk opgave! Na jaren van verbouwingen was het op 27 april 2012 zover. ASIATIQUE The Riverfront opende haar poort voor het publiek.

TIP!
Voordat je een bezoek brengt aan ASIATIQUE The Riverfront raden we je aan om eerste een drankje zoals een cocktail te doen bij het Hilton Millennium hotel. Bovenop dit hotel vind je een sky bar met een fenomenaal uitzicht van 360graden waaronder ook op het ASIATIQUE terrein. De Three Sixty Lounge zoals deze sky bar heet, en markt liggen niet ver van elkaar vandaan.

Urbano en het reuzenrad op de achtegrond tijdens de avond op ASIATIQUE The Riverfront in Bangkok, Thailand

Wat is er te doen en te vinden op ASIATIQUE The Riverfront?

ASIATIQUE The Riverfront is onderverdeeld in vier districten die hun eigen karakter en invulling geven aan het immense terrein. Eén ding is zeker, met 1.500 winkels en marktkraampjes kun je in ieder geval goed shoppen bij ASIATIQUE. En met tientallen restaurants en street food stalletjes is omkomen van de honger of dorst ook wel uit te sluiten. Naast shoppen, eten en drinken biedt ASIATIQUE de bezoeker nog veel meer. Je kunt een wandeling maken over de lange boulevard en bijvoorbeeld een paar rondjes draaien in het reuzenrad van 60 meter hoog. In de buurt van het reuzenrad staan ook nog een paar kermisattracties. ASIATIQUE is een moderne, leuke en vooral uitgebreide markt om een lange avond in Bangkok door te brengen.

Het plein met vuurtoren op de Asiatique the riverfront Market in Bangkok
Het treintje wat je van A naar B brengt op de Asiatique Riverfront Market in Bangkok
Het reuzenrad van Asiatique the Riverfront Market in Bangkok, Thailand

De vier districten van ASIATIQUE The Riverfront

ASIATIQUE The Riverfront is te verdelen over vier gebieden. Deze gebieden moeten de vier belangrijkste handelsdistricten voorstellen die het gebied rijk was. Je kunt ook de floorplan van ASIATIQUE bekijken.

Charoenkrung District

Dit district heeft zijn naam te danken aan een voor Bangkok belangrijke weg. Charoen Krung Road was jarenlang de hoofdstraat van Bangkok en heeft er mede voor gezorgd dat Bangkok de metropool is zoals ze nu is. Op ASIATIQUE vind je hier onder andere Thaise culturele- en podiumkunsten zoals de ladyboy cabaret show (Calypso), Thaise poppenshow (Joe Louis Theatre) en Muay Thai. Ook vind je in dit gebied meer 1.000 winkeltjes die onder meer souvenirs verkopen zoals Thais ambachtelijk handwerk en kunst. Ook vind je er sieraden en kleding als het maar authentiek is.

Het bord van Asiatique the Riverfront in Bangkok
Grote watertoren op het plein van Asiatique the Riverfront in Bangkok
Overzicht van Asiatique the Riverfront in Bangkok

Town Square District

In dit district ontmoet het oosten het westen, en dat merk je vooral tijdens een tocht langs de vele restaurantjes waarbij de KFC en Pizza Company ook behoort. Je kunt in dit district ook lekkere cocktails krijgen. Verder worden hier vaak verschillende evenementen gehouden zoals productpromoties, sport en spel maar ook tal van concerten en andere optredens. Met al die westerse ketens voelt dit gebied eerder westers dan oosters aan.

Factory District

Het hipste district van ASIATIQUE is het Factory District. Je vindt hier aan de oever van de Chao Phraya rivier de magazijnen van de Oost Aziatische Compagnie. In panden die vroeger als opslagruimte werden gebruikt zijn zitten nu tal van hippe elektronica winkels met gadgets, computers, telefoons en andere elektronische apparatuur. Naast technische snufjes zie je ook mode en design.

Ouderwetse draaimolen op Asiatique the Rivefront in Bangkok

Waterfront District

Bij het waterfront District kom je aan met de boot, dit is wat ons betreft de leukste plek van ASIATIQUE The Riverfront. Het is ook niet voor niets dat dit district gebruikt wordt tijdens oud en nieuw en andere grote evenementen. Je kunt hier een fijne wandeling maken over de meer dan 300 meter lange promenade en verrukkelijk eten bij de vele restaurantjes die hier gevestigd zijn. Ook het niet te missen reuzenrad en andere kermisattracties staan in dit district.

TIP!
Moe van het heen en weer slenteren? Pak dan eens een ritje met de tram die je gratis van district naar district brengt.

Het reuzenrad van de ASIATIQUE Riverfront Market in Bangkok, Thailand

Hoe kom je het gemakkelijkst op ASIATIQUE The Riverfront?

Er zijn een paar opties om bij ASIATIQUE te komen waaronder natuurlijk de taxi. Het nadeel hiervan is dat je soms vast komt te zitten in de verkeersdrukte van Bangkok. Ook met de bus heb je hier last van. Mocht je toch met de bus willen gaan dan pak je bijvoorbeeld de rode bus 15 die zowel bij Khao San als bij Siam een opstapplaats heeft. Deze brengt je helemaal naar ASIATIQUE The Riverfront.

Als je in de buurt bent van een BTS station neem je de donkergroene BTS lijn (National Stadium – Bang Wa) en stap je uit bij BTS Saphan Taksin . Vanaf daar wordt er aangegeven hoe je het makkelijkst loopt (5 min) naar de Sathorn Pier. Vanaf de Sathorn Pier gaan er gratis boten naar ASIATIQUE. Een heerlijk tochtje van een klein kwartier over het water en je stopt voor de deur uit. Als je langs de Chao Phraya rivier verblijft kun je gebruik maken van de Chao Phraya River Express. Neem de local line of oranje vlag boot en stap uit bij S3 Wat Rajsingkorn Pier. Vanaf hier is het 500 meter lopen naar ASIATIQUE. Voor de local line of oranje vlag boot betaal je maximaal 15 baht per persoon.

LET OP!
De gratis veerboot die vanaf ASIATIQUE en de Sathorn Pier heen en weer pendelt vaart elk kwartier tussen 16:00 – 23:00. Houd rekening met de drukte tijdens piekuren (bijvoorbeeld tussen 18:00 en 19:00 maar ook aan het einde). Het kan zijn dat je dan wat langer moet wachten omdat de boot vol is.

De boulevard van Asiatique the riverfront market in Bangkok
Kleiner reuzenrad van de ASIATIQUE Riverfront Market in Bangkok, Thailand
Het reuzenrad van de ASIATIQUE Riverfront Market in Bangkok, Thailand

Wat is er nog meer te doen tijdens je bezoek bezoek aan ASIATIQUE of daarna?

Op het terrein van ASIATIQUE The Riverfront kun je ontzettend lekker eten bij de verschillende restaurants die het gebied rijk is. We hebben een selectie voor je gemaakt. Ook is er in de omgeving van deze markt ontzettend veel te zien en te beleven! We hebben een aantal leuke opties in de buurt voor je verzameld, zoals goed gewaardeerde slaapplekken, winkelcentra en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, je bent nu zo dichtbij! We hopen dat dit je bezoek aan Bangkok nog makkelijker en leuker maakt!

Geopend: Dagelijks van 17:00 – 00:00
Toegang: Gratis
Adres: 2194 Charoen Krung Rd, Wat Phraya Krai, Bang Kho Laem, Bangkok 10120, Thailand
Google Maps: ASIATIQUE The Riverfront
Website:
www.asiatiquethailand.com

Slapen in de buurt van ASIATIQUE The Riverfront

 • Happy Fish Bar & Bistro
  Chillax to the max met dagelijks een live band en dj in dit super goede visrestaurant. Hulde aan het vriendelijke personeel!
 • Baan Khanita by the river TIP
  De Baan Khanita restaurants zijn bekroond met vele gastronomische prijzen, hier vind je Thais eten zoals het vroeger klaargemaakt werd.
 • Checkmate Bar & Bistro
  Je kunt hier goed eten en drinken tijdens live optredens.
 • Fire & Dine
  Probeer hier de kip aan het spit, super lekkerrrr!!!
 • Kacha Kacha Teppanyaki
  Heerlijk Japans eten voor een goede prijs.
 • Soul Shabu
  All you can eat concept wat je echt eens moet proberen als je Bangkok bezoekt.
 • Ibushi ASIATIQUE
  Bij Ibushi krijg je onder andere verse en goede sushi.
 • Capri Restaurant & Bar
  Weer eens zin in Italiaans eten? Capri is de plek waar je dan moet zijn tijdens je bezoek aan ASIATIQUE The Riverfront
 • Ko Dang Talay
  Authentiek Thais seafood, dagelijks vers en o zo lekker!
 • Three Sixty Lounge (Millennium Hilton)
  Onvergetelijk uitzicht over de Chao Phraya rivier vanaf het dakterras met heerlijke cocktails en super vriendelijk personeel.
 • Sirocco Sky Bar @ Lebua
  Waarschijnlijk de meest bekende sky bar van Bangkok met prachtig uitzicht en sublieme cocktails.
 • Khao San Road
  De backpackerstraat van Bangkok, buckets, schorpioenen op een stokje en uitgaan tot in de late uurtjes.
 • Rambuttri Road
  Het rustigere en sfeervolle broertje van Khao San met gezellige restaurantjes en barretjes.
 • Chaophraya Cruise: Diner buffet en live muziek terwijl je vaart over de prachtige Chao Phraya River
 • Stap gewoon op een van de boten op de Chao Phraya River en laat je verassen door de bijzondere omgeving!

Lees hier verder voor alle informatie over de Neon Night Market in Bangkok, Thailand
Lees hier verder voor alle informatie over de Maeklong Railway Markt in Bangkok.
Lees hier alles over de Chatuchack Weekend Market in Bangkok, Thailand

Back To Top