fbpx
skip to Main Content
THAILANDMAGAZINE.COM - ONTDEK & ERVAAR THAILAND

ASIATIQUE THE RIVERFRONT MARKET

Asiatique The Riverfront Market is een markt gelegen aan de oever van de Chao Phraya rivier. Deze moderne markt is een relatief nieuwe markt in het behoorlijke rijtje aan markten in Bangkok. De markt is in 2012 geopend en heeft rond de 50 eetgelegenheden en 1.500 kraampjes, winkeltjes, stalletjes en boetiekjes. Alles is verdeeld over 10 enorme pakhuizen op een terrein van meer dan 25 vierkante kilometer! We raden je aan om de Asiatique The Riverfront Market aan het einde van je vakantie te bezoeken. De kans bestaat namelijk dat je een extra koffer nodig hebt voor de souvenirs en andere spullen die je hier en op andere markten hebt aangeschaft. 

Asiatique_shops - Credits Morgan Kao
Credits Morgan (Flickr)

Deze markt heeft niet de typische sfeer van een authentieke Thaise markt maar is meer een modern winkelcomplex met de uitstraling van een markt in een retro industriële stijl. Daarnaast heeft Asiatique The Riverfront Market voor vrijwel iedere smaak wel iets te bieden. Shoppen doe je bijvoorbeeld in de oude pakhuizen van de East Asiatique Company en eten op een groot (overdekt) plein waar je gerechten kan bestellen vanuit alle hoeken van de wereld. 

TIP!
Voordat je een bezoek brengt aan de Asiatique The Riverfront Market raden we je aan om eerst langs te gaan naar een hele relaxe een mooie sky bar bovenop het Hilon Millennium hotel. Vanaf de Three Sixy Lounge kun je namelijk een mooie blik werpen op Asiatique. De markt en deze sky bar liggen namelijk vlakbij elkaar.

€ | iSanook Hostel

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Ibis Bangkok Riverside

24367322222_e4a93ffd10_o
Credits Morgan (Flickr)

Wat is er te doen in Asiatique The Riverfront Market

Naast het shoppen en eten kan je op de Asiatique The Riverfront Market ook een ladyboy cabaret show bezoeken. En als dat niks voor jou is, is misschien een Thaise poppenshow (Joe Louis Puppet Show) iets wat beter bij je past. Ook geen zin in deze poppenkast? Slenter dan gewoon lekker over de promenade langs de Chao Phraya rivier of maak een ritje in het reuzenrad met een spectaculair uitzicht over de Bangkok. Mocht je trouwens uitgeslenterd zijn…er loopt een tramlijn die je gratis van locatie naar locatie binnen deze markt brengt. De boottocht naar de Asiatique The Riverfront Market zelf is trouwens ook gratis (zie infobox). Zodoende heb je meer geld over om te shoppen moet de gedachten zijn. Het is in ieder geval een fijne service!

Het terrein is in 4 districten te verdelen:

 • Factory District
  In de magazijnen van de Asiqtique The Riverfront Market zijn ontelbaar veel kleine winkeltjes en marktkraampjes gevestigd met voor ieder wat wils zoals mode, souvenirs, meubels, woningdecoratie, speelgoed, elektronica, noem maar op. We weten zeker dat je wat leuks vindt!
 • Waterfront District
  Hier arriveert en vertrekt de gratis shuttle boot. De 300 meter lange promenade van de Asiatique The Riverfront Market heeft diverse restaurants en evenementenlocaties en op dit gebied worden ook grote evenementen georganiseerd zoals bijvoorbeeld oud en nieuw.
 • Down Square District
  Het westen ontmoet hier het oosten, vooral gericht op de toeristische sector met een ruime keuze uit diverse eetgelegenheden.
 • Chareonkrung District
  Nog meer winkeltjes en kraampjes maar dan met vooral ambachtelijke producten zoals handwerk, souvenirs en kunst. In dit district van de Asiatique The Roverfront Market vind je ook het Calypso Bangkok Theater (ladyboy show) en de Thaise poppen shows (Joe Louis Puppet Show).

INFO: ASIATIQUE THE RIVERFRONT MARKET

GEOPEND: Dagelijks van 17:00 – 00:00
TOEGANG: Gratis
ADRES: Chareonkrung Soi 74-76
DISTRICT: Wat Prayakrai
ROUTE BTS: Stap uit bij halte Sathorn Pier. Vanaf het station loop je in een paar minuten naar de Sathorn Pier, de looproute wordt al aangegeven op het BTS station. Vanaf de Sathorn Pier vertrekt de gratis Sathorn Central River Boat naar Asiatique The Riverfront. De pendeldienst is van 16:00 – 23:00 beschikbaar. Houd rekening met mogelijk langere wachttijden tijdens piekuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top