fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Zicht op de Amphawa Floating Market vlakbij Bangkok
Zicht op de Amphawa Floating Market vlakbij Bangkok

AMPHAWA FLOATING MARKET

De Amphawa Floating Market is een “nog redelijk authentiek gebleven” drijvende markt in de buurt van Bangkok. Deze floating market is erg geliefd onder de Thaise bevolking en de vele toeristen die Thailand komen bezoeken natuurlijk. Je moet er wel wat voor over hebben want je bent er ongeveer anderhalf uur voor onderweg vanuit het centrum van Bangkok. Dit natuurlijk afhankelijk van factoren zoals je verblijfslocatie en het verkeer.

TIP!
Boek een overnachting in één van de hotels in de buurt van de Amphawa Floating Market. Zo kun je er in de vroege morgen op tijd bij zijn en ben je een gedeelte van de drukte voor. Hierdoor kun je deze bijzondere markt in alle rust ontdekken. In de vroege ochtend is de kans ook het grootst om monniken te ontmoeten en ze iets te eten te schenken.

Boortjes waarop eten wordt bereid aan de oever van bij de Amphawa Floatign Market in de buurt van Bangkok

Dagje uit maar ga vroeg!

Als je niet in of in de buurt van het dorpje Amphawa slaapt bezoek deze markt dan zo vroeg mogelijk. Maak er een leuk dagje uit van maar maar als je denkt de hectiek en drukte zoals in Bangkok te kunnen ontlopen dan heb je het mis. Deze markt is namelijk in het weekend echt heel erg druk.

TIP!
Combineer deze drijvende markt met een andere bijzondere markt. We hebben het over de Maeklong Railway Market, een markt waar een trein letterlijk doorheen rijdt. Deze ligt op ongeveer een kwartier rijden van de Amphawa Floating Market.

Lekker eten aan de waterlant van de Amphawa Floating Market vlakbij Bangkok, Thailand

Visliefhebber?

Je kunt tijdens je bezoek aan de drijvende markt in Amphawa hier goed lunchen! Hier kan je naar hartenlust een grote variëteit aan visgerechten en zeevruchten eten. Denk aan een een smakelijke verse vis ingepakt in een zoutkorst, gestoomde krab, garnalen uit de wok en inktvis of scampi van de barbecue. De gerechten worden op de kleine bootjes klaargemaakt en je eet ze hoog en droog aan de waterkant. Dit terwijl je geniet van alle levendigheid van de markt om je heen.

Gefrituurde vis op de Amphawa Floating market
Vis het een zoutkorst op de barbecue tijdens een bezoek aan de Amphawa Floating Market

Er is meer te doen rondom de Amphawa Floating Market

Naast een bezoek aan de Amphawa markt is het ook mogelijk om een longtail bootje te nemen naar verschillende toeristische trekpleisters die rondom de Amphawa Floating Market liggen. De kosten hiervoor zijn 50 baht per persoon maar je zal wel moeten wachten totdat de boot gevuld is voordat de tour kan beginnen. Hou er rekening mee dat dit telkens bij elke stop moet gebeuren dus ontspan en neem de tijd. Een bezoek aan de Wat Bang Kung (tempel) en het nabij gelegen King Rama II Memorial Park zijn alle twee de moeite waard en zijn bij deze tour inbegrepen. Ook is er een klein dierentuintje te bezoeken maar persoonlijk zijn wij zelf niet zo’n fan dierentuinen (de keus is natuurlijk aan jou).

TIP!
Overweeg de nachtelijke vuurvliegjestour. Met een longtailboot ga je op vuurvliegjessafari waarvan de kosten zullen variëren tussen de 50 en 100 baht.

De Wat Bang Kung tempel vlakbij de Amphawa Floating Market

Hoe kom je op de Amphawa Floating Market?

Naast een tour met een gids zijn er een aantal opties die je zelf kunt ondernemen om op de Amphawa Floating Market te komen.

De moeilijkste maar wel leukste route

Het is onmogelijk om per trein Amphawa te bereiken. Het station Maeklong (Mae Khlong) in Samut Songkhram, waar vandaan de markt Amphawa gemakkelijk bereikbaar is, kan echter ,et de trein via de lokale Mahachai-lijn worden bereikt. De treinen vertrekken vanuit het station van Wongwian Yai in het Thonburi-gebied van Bangkok. Je moet dus eerst een trein nemen naar Samut Sakhon (Mahachai), neem vervolgens een drie-baht-veerboot over de nabijgelegen Tha Jeen-rivier. Hierna neem je een andere trein naar Samut Songkhram van het station direct aan de westelijke oever van de rivier. In dit geval zou je in de trein zitten die door de legendarische Maeklong Railway Market kruist. Kun je dat ook van je lijstje strepen!

Treinen naar Samut Sakhon vertrekken elk uur vanuit Mahachai vanaf station Wongwian Yai bij het BTS station met dezelfde naam als in Bangkok. In Mahachai moet je west naar de ferry pier lopen en dan de Ban Laem Station aan de andere kant van de rivier in Tha Chaloem vinden. Van daaruit vertrekken er een paar treinen voor Samut Songkhram van 06:00 tot 12:00. De hele reis duurt een paar uur en je kunt eventueel een tussenstop maken op de Mahachai Seafood Market langs de weg.

Je kunt trouwens ook een trein naar Mahachai nemen en vervolgens een minibus pakken naar Samut Songkhram.

De redelijke makkelijke route

Pak een minivan vanaf het Victory Monument naar Maeklong (bekend van de Maeklong Railway Market) voor 70 baht en vervolgens een songthaew (rood busje waarin je achterin plaats kan nemen) naar Amphawa voor 8 baht per persoon.

De makkelijkste route

Huur een auto met chauffer of pak de taxi.

Informatie Amphawa Floating Market

Geopend: Vrijdag t/m zondag van 12:00 – 20:00
Toegang: Gratis
Adres: Amphawa, Amphawa District, Changwat Samut Songkhram 75110, Thailandama IV Road

Nog meer markten in Bangkok…

Lees hier verder voor alle informatie over Asiatque The Riverfront.Reuzenrad van de asiatiaque the Riverfront markt in Bangkok, Thailand
Lees hier verder voor alle informatie over de Neon Night Market in Bangkok, Thailand
Lees hier alles over de Chatuchack Weekend Market in Bangkok, Thailand
Back To Top