fbpx
skip to Main Content

AMPHAWA FLOATING MARKET

De Ampawa Floating Market is nog een redelijk authentieke drijvende markt en is zeer geliefd onder de Thaise bevolking. De Amphawa Floating Market begint ook steeds populairder te worden onder de toeristen die in Bangkok verblijven. Je moet er wel wat voor over hebben want je bent er ongeveer anderhalf uur voor onderweg vanuit Bangkok (afhankelijk van het verkeer).

Amphawa Floating Market3 C Hiller_1536x900
Image: Changping Wang (Flickr)

Een bezoek aan de Amphawa Floating Market is echt een dagje uit, (zie ook onze tips in dit artikel). Maar als je denkt de drukte zoals in Bangkok hier te kunnen ontlopen dan heb je het mis. Deze markt is namelijk in het weekend echt mega druk. En daarom raden we je dan ook aan om zo vroeg mogelijk naar deze drijvende markt te gaan.

TIP!
Boek een overnachting in een van de hotels in de buurt van de Amphawa Floating Market. Zo ben je een gedeelte van de marktbezoekers te vroeg af en kan je in alle rust de markt ontdekken. Je hebt trouwens dan ook de kans om in de vroege ochtend de monniken te ontmoeten en ze wat eten te schenken. Ook kan je een combinatie maken met de bijzondere markt waar de trein doorheen rijdt, de Maeklong Railway Market ligt op ongeveer 15 minuten rijden.

HOTELS IN BANGKOK

€ | iSanook Hostel

€€ | Loft In

€€ | Rambuttri Village Hotel

€€€ | Travelodge Sukhumvit 11

Amphawa Floating Market C Hiller_1536x900
Image: Changping Wang (Flickr)

Wat leeft er veelvuldig in het water behalve watervlooien? Juist, vis! Hier kan je naar hartenlust diverse visgerechten en zeevruchten eten. Denk aan gestoomde krab, garnalen uit de wok en inktvis van de barbecue. De gerechten worden op de kleine bootjes klaargemaakt en je eet ze hoog en droog aan de waterkant terwijl je geniet van alle levendige hectiek om je heen.

Bezoek ook de tempels rondom de Amphawa Floating Market

Naast een bezoek aan de markt is het mogelijk om een long tail boat te nemen naar diverse tempels. De kosten hiervoor zijn 50 Baht per persoon maar je zal wel moeten wachten tot de boot gevuld is voordat de tour kan beginnen. Hou er rekening mee dat dit telkens bij elke stop moet gebeuren dus ontspan en neem de tijd. Een bezoek aan de Wat Bang Koong (tempel) en het nabij gelegen King Rama II Memorial Park zijn alle twee de moeite waard en zijn bij deze tour inbegrepen. Er is ook een klein dierentuintje tijdens de tour te bezoeken maar wijzelf zijn niet zo van dierentuinen (de keus is natuurlijk aan jou).

TIP!
Overweeg de nachtelijke vuurvliegjes tour. Met een longtailboot ga je op vuurvliegjes safari waarvan de kosten variëren tussen de 50 en 100 Baht.

Amphawa Floating Market C Morgan Kao_1536x900
Image: Morgan (Flickr)

INFO: AMPHAWA FLOATING MARKET

GEOPEND: Vrijdag t/m zondag van 12:00 – 20:00
TOEGANG: Gratis
ADRES: Amphawa, Amphawa District, Changwat Samut Songkhram 75110, Thailandama IV Road
MOEILIJKE MAAR WEL LEUKE ROUTE: Het is niet mogelijk om per trein Amphawa te bereiken. Het station Mae Khlong in Samut Songkhram, waar Amphawa gemakkelijk bereikbaar is, kan echter via de lokale Mahachai-lijn worden bereikt met treinen die vertrekken vanuit het station van Wongwian Yai in het Thonburi-gebied van Bangkok. Je moet eerst een trein nemen naar Samut Sakhon (Mahachai), neem vervolgens een drie-Baht-veerboot over de nabijgelegen Tha Jeen-rivier en pak een andere trein naar Samut Songkhram van het station direct aan de westelijke oever van de rivier. In dit geval zou je in de trein zitten die door de legendarische Maeklong Railway Market kruist. Treinen naar Samut Sakhon vertrekken elk uur vanuit Mahachai vanaf station Wongwian Yai bij het BTS station met dezelfde naam als in Bangkok. In Mahachai moet je west naar de ferry pier lopen en dan de Ban Laem Station aan de andere kant van de rivier in Tha Chaloem vinden. Van daaruit vertrekken er een paar treinen voor Samut Songkhram van 06:00 tot 12:00. De hele reis duurt een paar uur, hoewel de meeste reizigers een uur of twee doorbrengen op de Mahachai Seafood Market langs de weg. Je kunt ook een trein naar Mahachai nemen en vervolgens een minibus pakken naar Samut Songkhram.
MAKKELIJKE EN GOEDKOPE ROUTE: Pak een minivan vanaf het Victory Monument naar Maekling voor 70 Baht en vervolgens een songthaew (rood busje waarin je achterin plaats kan nemen) naar Amphawa voor 8 Baht per persoon.
NOG MAKKELIJKERE MAAR DUURDERE ROUTE: Huur een auto met chauffer of pak de taxi.

Video: Mark Wiens (YouTube)

Nog meer markten in Bangkok…

Lees hier verder voor alle informatie over Asiatque The Riverfront.Reuzenrad van de asiatiaque the Riverfront markt in Bangkok, Thailand
Lees hier verder voor alle informatie over de Neon Night Market in Bangkok, Thailand
Lees hier alles over de Chatuchack Weekend Market in Bangkok, Thailand
Back To Top