fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Smal fietspad in de natuur van de groene long van Bangkok
fietspad in de groene long van Bangkok

FIETS HUREN IN BANGKOK, ORGANISEER JE EIGEN PRIVÉ FIETSTOCHT!

Natuurlijk kun je deelnemen aan een van de bekende fietstochten in Bangkok. Deze zijn ontzettend leuk om te doen, zeker als je voor het eerst in Bangkok bent is het een aanrader.

Maar wist je, dat je ook zelf een fiets kunt huren in Bangkok? En je dat je op deze manier een privétour kunt organiseren voor een fractie van de prijs die je normaal betaald? Je moet er een beetje avontuurlijk voor zijn maar het is ook wel heel gaaf om zelf een fietstocht in Bangkok te organiseren toch? In dit artikel lees je alles over onze avontuurlijke fietstochten in Bangkok die we hebben gemaakt door zelf een fiets te huren.

klein kanaal vanaf de fiets gezien

Image: Thailandmagazine.com

Fiets huren in Bangkok Old Town 

Tien minuten lopen van Khao San Road is Velo Thailand. Het is een klein fietsverhuurbedrijf in een gezellig straatje. Er zijn verschillende soorten fietsen beschikbaar. Je kunt een fiets huren per uur, per dag, per week en zelfs per maand. Per uur betaal je 50 baht en per dag 300 baht. Ook bij Velo Thailand kun je trouwens deelnemen aan verschillende fietstours in Bangkok. 

fietsen voor de deur van fietsenverhuurbedrijf in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Op de pedalen!

Wij huurde al in de vroege ochtend een fiets en gingen eerst enigszins onwennig op pad. We moesten namelijk eerst een stukje langs een drukke weg, wat best wel even spannend was. Gelukkig merkte we dat er echt rekening met ons werd gehouden. Misschien waren ze wel extra voorzichtig omdat het vrij duidelijk was dat wij toeristen waren. Als snel konden we een zijstraatje inslaan, hier was bijna geen verkeer. Hierdoor konden we weer ontspannen fietsen en de omgeving bekijken.

We zagen oude huizen, mensen die de afwas deden of gewoon aan het ontbijten waren. Het was echt gaaf om op de fiets de smalle straatjes te ontdekken zonder je voeten stuk te lopen! Dat is echt een groot voordeel van een fiets huren in Bangkok. Want zoveel als we nu konden bekijken zou nooit gelukt zijn als we waren gaan lopen.

Pannen op straat in een smal straatje in Old Town

Image: ThailandMagazine.com

Onze fietsroute door Bangkok

We hadden van te voren bedacht dat we de Chao Phraya rivier wilde oversteken via de iconische Rama VIII brug, deze brug heeft gewoon een fietspad en voetpad dus dat was makkelijk. Niet ver van de brug ligt het leuke restaurant Khin Lom Chom. Je hebt hier mooi uitzicht op het water en de Rama VIII brug. Hier hebben we een verkoelend drankje gedronken en wat gegeten voordat we weer verder gingen met onze fietstocht. 

restaurant Khin Lom Chom met uitzicht op de Rama VIII brug
fietsen op de Rama VIII brug

Images: ThailandMagazine.com

Doen waar je zin in hebt! 

Wat we precies aan de overkant van de rivier wilde zien hadden we nog niet bedacht. Zag een straatje er leuk uit dan reden we er in.

Hierdoor kwamen we op plekken waar we anders nooit zouden komen. Het gaf een vrij gevoel om zelf te bepalen waar je heen fietst en wanneer je een rustmoment neemt. Na kriskras gefietst te hebben door allerlei pittoreske typisch Thaise straatjes zijn we via de Phra Pinklao-brug weer naar de andere kant van de rivier gefietst. Je bent dan alweer vlakbij Rambuttri Road en Khao San Road. Onze fietstocht duurde ongeveer 3 uur.

Man gaat met fiets de trap op van de brug

Er zijn geen heuvels in Bangkok, soms moet je wel met je fiets een trap op of af lopen zoals bij de bruggen waar we overheen gingen. Maar daar waar een trap is, is een strook aangelegd waar je met de fiets overheen kunt.

smalle straatjes met oude Thaise huizen in Old Twon

Image: ThailandMagazine.com

Naar de tempels fietsen

Wij hebben dit zelf nog niet gedaan maar als je wil kun je ook (door)fietsen naar het National Museum, de Wat Pho bekend van de enorme liggende Boeddha, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha (Wat Phra Kaew) en de Grand Palace. deze liggen in de buurt van de Pinklao-brug. Fiets waar het kan door de smalle straatjes want dat is het leukst en het meest ontspannen. 

Ga lekker vroeg op pad en zorg dat je geen haast hebt, daar is het veel te warm voor!

Mensen eten buiten op krukjes

Image: ThailandMagazine.com

Fiets- / wandelpad The Green Mile

Een ander leuke fietsroute in Bangkok die je zelf kunt ondernemen is de Green Mile. Deze korte route verbindt de 2 parken Lumphini en Benjakiti met elkaar. Het is een korte maar leuke en ontspannen route om te fietsen. In het Benjakiti Park van Bangkok kun je fietsen huren. Lees voor meer informatie over deze fietsroute ons artikel over het Benjakiti Park.

Het groen gekleurde fiets- / wandelpad The Green Mile

Fiets huren in de groene long van Bangkok (Bang Krachao of Bang Kachao)

Veel georganiseerde fietstochten gaan naar de groene long van Bangkok (Bang Kachao / Bang Krachao). Het is een bijzondere groen plek met frisse lucht. Hier krijg je niets mee van de drukte en luchtvervuiling van Bangkok. Het is de letterlijke long van de Bangkok. Je fiets onder andere in een botanisch park en over smalle verhoogde paden dwars door dorpjes met traditionele huizen. Hier je eigen fietstocht organiseren is makkelijker dan je denkt!

fietsen op de weg in de Groene Long ( Bang Krachao) van Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Zo kom je in de groene long 

Ook deze fietsroute hebben wij geheel op eigen houtje gemaakt. Je kan het zo ingewikkeld of makkelijk maken als je zelf wil. De makkelijkste manier is een taxi nemen naar de Khlong Toei Pier. Als je in de buurt van een BTS- of metro station slaapt, kun je de sky train nemen naar BTS station Asok of de metro naar station Klong Toei. Vanaf BTS Asok ben je ongeveer 15 minuten met de taxi onderweg, de kosten zijn ca. 80 baht. De overtocht naar de overkant van de rivier maak je met een klein bootje. Je betaalt hiervoor 10 baht per persoon. 

Bangkok en het verkeer vanuit de locale bus gezien

Image: ThailandMagazine.com

De avontuurlijke manier

Wij vinden het soms leuk om de dingen wat anders te doen. Daarom namen we geen taxi en gingen we ook niet met de sky train. In plaats daarvan namen we vanaf Khao San Road de lokale bus. We hadden bus nr 47, kijk hier voor de busstop. De bus zonder airco rijdt ontzettend om, stopt overal en doet er ruim anderhalf uur over (buiten de spits!). We kregen er dus een gratis sightseeing tour bij. De kosten voor deze rit? Welgeteld 13 baht voor 2 personen, dat is nog geen 50 cent! Een kaartje koop je gewoon in de bus.

Je hoeft je geen zorgen te maken of je de halte mist, je moet eruit bij eindhalte van de bus. Je stopt bijna recht voor de deur van een 7-Eleven. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de Khlong Toei Pier.

Bus conductrice in de locale bus

Image: ThailandMagazine.com

Spotgoedkoop!

Wanneer je de overtocht met het bootje hebt gemaakt, zie je direct op de pier al het fietsverhuurbedrijf. Er zijn verschillende soorten fietsen te huur. De vriendelijke eigenaar spreekt Engels. Maak even een klein testritje voordat je er een kiest. Als je een hele dag een fiets huurt betaal je 80 baht per persoon (dit is inclusief de overtocht), je krijgt er een simpele kaart bij van de omgeving. Spotgoedkoop dus! 

Bij het fietsverhuurbedrijf kun je ook wat snacks / water kopen, maar ook tijdens je fietstocht kom je winkeltjes en restaurants tegen.

bootjes bij de Klong Toei Pier
fietsverhuurbedrijf M Bike bij aankomst Groene Long

Hoekige bochten en markten

Op de kaart staan een aantal bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Er zijn tempels en andere leuke locaties. Op zaterdag en zondag kun je bijvoorbeeld naar de @BangKachaoland market met de kleine Bang Nam Phueng Floating Market. Het zijn leuke minder toeristische markten maar verwacht niet veel bootjes. Vlakbij de markten is Wat Bang Nam Phueng Nai een kleine tempel met schaduwrijke plekjes.

Maar ook gewoon het fietsen op zich is al een avontuur. De verhoogde fietspaden hebben namelijk nogal hoekige bochten en de omgeving is ontzettend mooi!

Hoekige bochten van verhoogde fietspaden in de groene long
Smalle paden met hoeken tussen het groen

Images: ThailandMagazine.com

Je rijdt door smalle straatjes tussen de huizen door. De paden zijn soms zo smal dat als er een tegenligger aankomt je moet afstappen om elkaar er langs te laten. Dit gebeurd niet vaak want er is weinig verkeer. De vriendelijk bewoners van het dorp zijn de smalle paden duidelijk gewend. Ze rijden ook gewoon met scooters over de smalle paden.

Lachende jongen met hond in smalle staat tussen houten huizen op palen

Image: ThailandMagazine.com

Op sommige stukken van het pad word je alleen maar omgeven door puur natuur en zie je niets anders dan groen of een enkel huis.

pad omgeven door weelderig groen

Image: ThailandMagazine.com

Sri Nakhon Khuean Khan Park And Botanical Garden

Een van de plekjes die je niet mag overslaan tijdens je fietstocht door de groene long is het Sri Nakhon Khuean Khan Park And Botanical Garden. Het is een weelderig schaduwrijk park vol met mooie plekjes om uit te rusten. In het park leven 60 soorten vogels. Er is daarom ook een bird watching tower inclusief foto’s en uitleg over de vogels die in dit park leven. Verspreid over de het park zijn ook informatieborden over de flora en fauna in het park. 

Rondom de vijver in het park zijn een aantal restaurants voor een maaltijd, snack of verfrissend drankje. 

Palmbomen bijna in het water in Sri Nakhon Khuean Khan Park And Botanical Garden

Image: ThailandMagazine.com

Is er een park en water? Dan is de kans groot dat je ook een watervaraan gaat zien. Natuurlijk zijn ze ook in het Sri Nakhon Khuean Khan Park van de partij.

water varaan in het groene water van het park

Image: ThailandMagazine.com

Slapen in de groene long?

Je kunt je gerust een hele dag vermaken met fietsen en het ontdekken van de groene long. Niet veel mensen kiezen ervoor om hier te blijven slapen. Toch kan dit een leuke toevoeging zijn aan je fietshuur avontuur in Bangkok. De weekenden zijn het leukst omdat er dan markt is. In het gebied zijn een aantal luxe hotels en een paar eenvoudige home stay’s om uit te kiezen. Een leuke home stay in de groene long van Bankgok is Lilliput Riverside Bang Kachao, deze ligt direct aan de rivier. Een bijzondere accommodatie is Baan Makham, met moderne houten bungalows op palen. Deze slaapplek ligt vlakbij de Bang Nam Phueng Floating Market. 

Baan Makham, moderne houten bungalow op palen in de natuur
familie bungalow van hout

 Spiderman, Thai hot pot en spaghetti

Van al dat fietsen krijg je trek! In de groene long zijn verrassend veel leuke restaurantjes en cafés om even bij te komen. Een leuk café is Punkinfare Bike&Cafe met de mooiste gebakjes om van te watertanden. Coffee Toys herken je aan Spiderman op het dak en de vele actionman poppen, fans van dit soort actiefiguren moeten zeker even gaan kijken!

Pluem Noodles House Soi 23 is een typisch Thais restaurant. Naast verschillende soorten noodles kun je ook voor de Thai hot pot gaan, een soort Thaise gourmet / fondue op je eigen tafel. Rose Apple is het tegenovergesteld van Noodles House, dit restaurant zit in een modern uitziend gebouw en serveert naast Thaise gerechten ook spaghetti bolognese en fish and chips.

Meer informatie over Bangkok en leuke activiteiten

En durf jij het aan om een fiets te huren in Bangkok? In de InfoBox vind je nog meer leuk dingen om te doen in Bangkok!

Prijs fiets huren in Bangkok

De prijzen van een fiets huren in Bangkok lopen wat uiteen. In het centrum van Bangkok en in Old Town huur je een fiets voor 300 baht per dag. Je hebt dan fietsen van goede kwaliteit. De remmen en banden worden gecontroleerd en het zadel wordt op de juiste hoogte gezet.  In Benjakitti Park is het huren van een fiets maar 40 baht per uur, Het zijn prima fietsen voor korte afstanden. In de groene long is een een fiets huren ook spotgoedkoop, je betaalt 30 baht per uur. De fietsen zijn niet van top kwaliteit, maar goed genoeg om de omgeving te verkennen.

Waar kun je zelf een fiets huren in Bangkok

In de groene long (Bang Kachao / Bang Krachao) kan je een fiets huren bji Pae Jeob Bike Hire en bij M Bike. Dit zijn twee fietsverhuurbedrijven vlak naast elkaar. De prijzen zijn hetzelfde en de fietsen ook. Het is maar net naar welke pier de bootbestuurder je brengt.

In het Benjakiti Park kun je een fiets huren op dezelfde plek als waar je een zwanenbootje huurt, ongeveer in het midden van het park langs de vijver.

In Old Town hadden wij goede ervaringen met Velo Thailand, het fietsverhuur bedrijf ligt 10 minuten lopen van Khao San Road.

Ook leuk om te doen in Bangkok

Zo werkt het vervoer in Bangkok:

 • Tuk Tuk
  Een ritje in de gemotoriseerde riksja is een ware belevenis!
 • Taxi’s in Bangkok
  Buiten de spits en met de meter aan spotgoedkoop en efficient
 • BTS Sky Train
  Ontwijk de files van Bangkok met de schone en snelle sky train, je grootste vriend tijdens de spits!
 • Chao Phraya River express
  Terwijl je de files ontwijkt zie je een heel ander Bangkok vanaf het water’

Verder reizen vanaf Bangkok? Dat regel je zelf bij 12GoAsia, bekijk de prijzen en boek eenvoudig en snel.

We stoppen veel tijd, geld en passie in deze website, we zouden het daarom super vinden als je ons wilt supporten! Je kunt dit doen door via onze links hotels en binnenlandse reizen te boeken. Het kost je niets extra maar wij krijgen een klein percentage van onze partners zoals Booking.comAgoda en 12GoAsia. Alvast bedankt!

Klik hier voor meer informatie over de klong tour in Bangkok
Lees hier alles over de Chatuchack Weekend Market in Bangkok, Thailand
Chinatown Yaowarat Road, vind de leukste plekjes
Back To Top