fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Het gebouw van Blue Elephant Restaurant & Cooking School waar je kookles kunt volgen of dineren
Het gebouw van Blue Elephant Restaurant & Cooking School waar je kookles kunt volgen of dineren

Image: ThailandMagazine.com

BLUE ELEPHANT COOKING SCHOOL

In Bangkok zijn er veel kookscholen waar je heerlijke Thaise gerechten leert bereiden. Zo zijn er tal van amateuristische kooklessen waar je snel een Padthai of curry in elkaar leert flansen maar er zijn ook lessen die worden gegeven door een professionele chef. En ondanks dat je hiervoor ook wat meer zult betalen ben je ervan gegarandeerd dat je een ervaring rijker bent! Een van de beste kookscholen in Bangkok is het wereldberoemde Blue Elephant Cooking School. Niet alleen de kookschool maar ook een restaurant, distributeur van Thaise producten en levensmiddelen over de hele wereld (meer dan 37 landen). Blue Elephant is een icoon als het om de Thaise keuken gaat waarbij authenticiteit en kwaliteit voorop staat. En omdat we stapelgek zijn op de verrukkelijke Thaise keuken besloten we terug naar school te gaan.

Tekening van Blue Elephant Restaurant & Cooking School in Bangkok, Thailand

Tekening: Yves Bufton voor Blue Elephant Restaurant & Cooking School

Over Blue Elephant

Het merk Blue Elephant werd opgericht door de Thaise Chef Nooror Somany Steppe samen met haar Belgische echtgenoot. Het eerste Blue Elephant restaurant werd in 1980 in de Belgische stad Brussel geopend. Omdat het restaurant uitsluitend met de beste Thaise ingrediënten en producten wilde werken werd er vier jaar later besloten om een handelskantoor te openen waarbij alleen de allerbeste voedingsmiddelen uit Thailand gedistribueerd werden. Nu bijna 40 jaar later staat Blue Elephant bekend om haar kwalitatieve en authentieke kookproducten, de beroemde Blue Elephants restaurants en de hoog gewaardeerde kookscholen en kooklessen. Blue Elephant is een autoriteit op het gebied van de Thaise keuken!

WIST JE DAT?
De naam Blue Elephant komt van de kleur blauw uit de Thaise vlag en de olifant is het nationale symbool van Thailand.

Blue Elephant Logo

Chef Nooror Somany Steppe

We kunnen wel stellen dat Nooror Somany Steppe de internationale ambassadeur is voor de Thaise keuken. In de afgelopen decennia heeft deze chef de Thaise keuken naar een hoger niveau getild mede door haar fantastische kookkunsten in combinatie met het gebruik van authentieke Thaise ingrediënten. Chef Nooror is een warme, vriendelijke maar toch ook zakelijke persoonlijkheid die zich tientallen jaren inzet als ambassadrice voor de Thaise keuken op mondiaal niveau. Ze heeft voor verschillende artiesten, wereldleiders en andere sterren gekookt en wordt regelmatig uitgenodigd door de internationale pers om haar verhaal te doen. Wat ons opviel in een gesprek met haar is de passie die deze chef heeft voor de Thaise keuken en haar land. Dit werkt zeer aanstekelijk kunnen we je zeggen!

WIST JE DAT?
De dochter van Chef Nooror, Sandra genaamd, ook chef is en in het Nederlands kookles geeft bij de Blue Elepehant Cooking School Bangkok

Chef Nooror de oprichter van Blue Elephant

Chef Nooror Somany Steppe | Image: ThailandMagazine.com

Blue Elephant restaurants en Blue Elephant producten

Inmiddels zijn er vijf Blue Elephant restaurants in verschillende grote steden zoals onder andere Parijs, Phuket en Bangkok. In Phuket en Bangkok kun je naast dineren ook kooklessen volgen in het restaurant.

Naast de wereldberoemde restaurants heeft Blue Elephant sinds 2006 ook haar eigen kookproducten zoals curry pasta’s, kruiden, snacks, sauzen en maaltijdpakketten. Aan deze producten zijn geen smaakversterkers en conserveringsmiddelen toegevoegd.

YUMMY!
Heimwee of alvast in de Thailand stemming komen? Probeer eens de Massaman curry pasta met zwarte rijst, deze is te koop bij de Albert Heijn en zonder twijfel onze favoriet!

Blue Elephant producten

Image: Blue Elephant Restaurant & Cooking School

Het Blue Elephant Restaurant in Bangkok

Image: Blue Elephant Restaurant & Cooking School

Het Blue Elephant Restaurant in Bangkok

Image: Blue Elephant Restaurant & Cooking School

Blue Elephant Cooking School

Bij Blue Elephant Cooking School in Bangkok zijn er verschillende type kooklessen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een privé kookles of koken in een groep. Wij kozen voor een groepsles waarbij we uiteindelijk het klaslokaal deelde met een vriendelijke jongedame uit Taiwan. Hierdoor voelde het eigenlijk meer als een privéles. De groepslessen bij Blue Elephant Bangkok bestaan uit twee groepen, de ochtendgroep en de middaggroep. Het verschil tussen deze twee is dat de ochtendgroep ook een markt bezoekt waar ingrediënten voor de kookcursus worden ingekocht. Prijzen en tijden vind je in de infobox onderaan dit artikel. Aan het einde van de les mag je je zojuist gekookte kunstwerken eten in het Blue Elephant Restaurant. Doe dus goed je best… Liever je gerechten meenemen? Dat kan ook bij deze kookschool.

LET OP!
Hou rekening met de verkeersdrukte van Bangkok, zorg ervoor dat je ruim op tijd vertrekt en mocht je veel te vroeg zijn dan kun je altijd een lekkere (ijs)koffie of ander drankje halen bij The Coffee Club aan de overkant van de straat.

Rode curry van Blue Elephant

Image: Rode curry van Blue Elephant

Gele curry van Blue Elephant

Image: Gele curry van Blue Elephant

Groene curry van Blue Elephant

Image: Groene curry van Blue Elephant

Aankomst bij Blue Elephant Restaurant & Cooking School Bangkok

Na een uur vast te hebben gezeten in het verkeer kwamen we ein-de-lijk aan bij het wereldberoemde restaurant Blue Elephant in Bangkok. Bij binnenkomst werd ons verteld dat we naar boven moesten. Toen we de trap opliepen werd ons al meteen duidelijk dat we op een bijzondere plek waren aangekomen. Overal hingen foto’s van bekende wereldleiders zoals Bush senior en wereldsterren zoals Rod Stewart en Steven Seagal. Ook werden we overvallen door de vele prijzen, oorkondes en certificaten die Blue Elephant in ontvangst heeft mogen nemen! Zeer indrukwekkend allemaal!

Hall of fame bij Blue Elephant Restaurant & Cooking School gewonnen prijzen in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Boodschappen op de Bang Rak Market

Na een verkoelend drankje en uitleg over de kookles gingen we samen met een chefkok en tevens onze leraar naar de Bang Rak Markt een BTS Sky Train halte verderop. Je moet deze markt naast BTS Saphan Taksin niet vergelijken met de Chatuchak Weekend Market maar je vindt er wel alles wat je nodig hebt voor een paar heerlijke Thaise gerechten. Nadat we met een drankje in de hand uitgebreid uitleg hadden gekregen over de verschillende soorten Thaise groenten en fruit was het tijd om weer terug te gaan naar de Blue Elephant Cooking School.

Onze chef op de Bang Rak Markt in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Fruit op de Bang Rak Markt in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Slager op de Bang Rak Markt in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Verse vis op de Bang Rak Markt in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Terug de schoolbanken in met Chef Pao

Weer aangekomen bij het Blue Elephant klaslokaal namen we plaats in de schoolbanken. Voor ons lag een mapje met de recepten die we gingen klaarmaken. De volgende vier gerechten gepland; gefrituurde driehoekjes met een vulling van gekruide kip, pittige soep met rundvlees, groene curry met kip en een Padthai met garnalen. Een compleet feestmaal!

Het klaslokaal van de Blue Elephant Cooking School in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Het klaslokaal van de Blue Elephant Cooking School in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Elk gerecht werd ter demonstratie klaargemaakt door chef Pao, een jonge vriendelijke chefkok met een verbluffende snijtechniek en liefde voor de Thaise keuken. Hij nam elke stap zorgvuldig met ons door. Nadat Chef Pao klaar was met koken mochten we naar voren komen om zijn gerecht te proeven en om hierover vragen te stellen. Zo hadden we een richtlijn hoe onze eigen creaties moesten smaken en eruit komen te zien. Waren we zojuist in een Thaise aflevering van Master Chef beland?

Chef Pao tijdens de kookles bij Blue Elephant Cooking School

Image: ThailandMagazine.com

Kookles bij Blue Elephant Cooking School

Image: ThailandMagazine.com

Onze beurt (met hier en daar een klein beetje hulp…)

Tegenover ons klaslokaal was een grote ruimte met allemaal werkbanken en gastoestellen. Hier konden we de kunst van het koken zelf gaan ondervinden. Het was nog best hard werken, want je wil natuurlijk wel iets lekkers op tafel zetten. Gelukkig was er de hele tijd een behulpzame collega van Chef Pao om ons te helpen als we tussendoor een vraag hadden of wel een beetje hulp konden gebruiken. Toen het eerste gerecht klaar was gingen we weer terug naar de schoolbanken voor de volgende kookles. Zo ging het steeds, eerst kijken en dan zelf nadoen met een beetje hulp. We maakten in totaal vier gerechten.

Na afloop van de kookles kregen we een Blue Elephant tas met daarin een Blue Elephant schort, de recepten, Blue Elephant producten en last but not least het Blue Elephant Cooking School Certificaat!

Hulp bij Blue Elephant kooklessen

Image: ThailandMagazine.com

pad thai

Image: ThailandMagazine.com

Groene curry

Image: ThailandMagazine.com

Blue Elephant producten en certificaat

Image: ThailandMagazine.com

Tijd om onze eigen creaties te proeven en…

Na het aannemen van onze welverdiende prijzen gingen we naar het prachtige Blue Elephant Restaurant op de begane grond. Op een mooi gedekte tafel stonden onze zelf klaargemaakte gerechten. Het zag er uit als een feestmaal! We aten van alles een beetje en proefden vooral van elkaar, natuurlijk was het eigengemaakt gerecht het lekkerst, gezonde concurrentiestrijd noemt men dat!

Onze gekookte maaltijden bij de Blue Elephant kookschool in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Een bijzondere gast aan tafel

Onverwachts kwam niemand minder dan eigenaresse van Blue Elephant Cooking School & Restaurant chef Nooror zelf ook aan tafel kwam zitten. De ontvankelijke en erg amicale chef vroeg ons hoe we de kookles hadden ervaren en of we nog wat specialiteiten wilde proeven. Daar kun je natuurlijk geen nee op zeggen!

De toch al vrij volle tafel met acht van onze eigen bereide gerechten werd nu overvol door de aanvulling van verschillende lekkernijen. Een cocktail, mocktail en verschillende specialiteiten zoals de Massaman curry met rundvlees en supersappige eend op dun gesneden kool. Wat een verrukkelijke gerechten met rijke en diepe smaken! We waren al fan van Massaman curry met rundvlees, maar zo lekker als hier hadden we hem nog nooit gegeten! We weten het zeker, volgende keer komen we terug bij Blue Elephant Restaurant & Cooking School maar dan koken we niet zelf, want de chef-kok is onverslaanbaar!

Chef Nooror Somany Steppe in haar eigen Blue Elephant Restaurant & Cooking School in Bangkok, Thailand

Image: ThailandMagazine.com

Sappige eend bij Blue Elephant Restaurant in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Heerlijke gerechten bij Blue Elephant Restaurant in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Leuke theepot bij Blue Elephant Restaurant in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

TIP!
Een bezoek aan de Blue Elephant Cooking School is gemakkelijk te combineren met een massage bij Perception Blind en de Mahanakhon SkyWalk!

Tafel voor lekkere gerechten bij Blue Elephant Restaurant in Bangkok

Image: ThailandMagazine.com

Blue Elephant Restaurant & Cooking School
Adres:
233 S Sathon Rd, Yan Nawa, Sathon, Bangkok 10120, Thailand
Lestijden en prijzen: Ochtendgroep van 08:30 – 13:00 (3.296 baht) | Middaggroep van 13:00 – 16:30 (2.953 baht)
Menukaart 2019: Hier
Website
: Blue Elephant
Facebook pagina
: Blue Elephant Restaurant & Cooking School Bangkok
Facebook pagina
: Blue Elephant Nederland
Route: Een paar minuten lopen van BTS station Surasak

 • The Coffee Club – Mode Sathorn | 240 meter van BTS Surasak (TIP)
  En superfijn koffietentje waar je ook fantastische gerechten kunt bestellen  met supervriendelijk personeel! Als we hier in de buurt zijn moeten we er gewoon langsgaan!
 • Lo Strabacco Italian Restaurant | 750 meter van BTS Surasak
  Op zoek naar een goede pizza in de buurt? Veel Italianen vinden de pizza hier goed dus dat zegt genoeg!
 • Opus Wine Bar | 600 meter van BTS Surasak
  Bij Opus vind je niet alleen voortreffelijke wijnen maar ook fantastische gerechten. Hier kun je genieten van fantastische pasta’s en andere Italiaanse gerechten!
 • Laab Ubon | 240 meter van BTS Surasak
  Genieten van heerlijk en goedkoop Thais eten kan bij Laab Ubon! Check de kip van de BBQ yummmm!
 • Prachak Roasted Duck | 1000 meter van BTS Surasak
  Laat Donald Duck het maar niet horen maar Prachak weet wel raad met een oververhitte eend als hem… Dit kleine Chinese restaurantje is een aanrader!
 • Ocken | 230 meter van BTS Surasak (TIP)
  Fine dining of een geweldige brunch? Misschien maken de jonge top chefs van Ocken ook wel wat voor jou klaar…
 • Nineteens Up | 800 meter van BTS Surasak
  Hapjes en drankjes en muziek daar draait het bij Nineteens Up om. Een gezellige plek waar je snel vrienden maakt met de Thaise bezoekers.
 • Suananda Vegetarian Garden & Ayurveda | 650 meter van BTS Surasak
  Verrassende verse verrukkelijke vegan gerechten die je zowel binnen als buiten in de tuin kunt verorberen!
 • Seii Modern Japanese Taste | 900 meter van BTS Surasak
  Fantastische sushi en sashimi voor een mooie prijs!
 • Tealicious Bangkok | 1100 meter van BTS Surasak
  Nadat menig bezoeker van dit theehuis de gerechten proefde verspreidde het nieuws zich snel. Men komt hier niet voor de thee maar voor de heerlijke gerechten die hier worden geserveerd!

Met de BTS:
Blue Elephant Restaurant & Cooking School ligt zowat aan het BTS Surasak station. Dit is de groene Silom lijn. Meer informatie over reizen via de BTS vind je in ons artikel reizen met de BTS (Sky Train).

Taxi:
Je kunt er ook voor kiezen om met de taxi of een Grab te gaan, laat dan dit adres zien: 233 ถนน สาทรใต้ แขวง ยานนาวา เขต สาทร กรุงเทพมหานคร 10120 (Engelse versie: 233 S Sathon Rd, Yan Nawa, Sathon, Bangkok 10120, Thailand). Meer informatie over het reizen met een taxi door Bangkok vind je hier.

 • Three Sixty Lounge (Millennium Hilton)
  Onvergetelijk uitzicht over de Chao Phraya rivier vanaf het dakterras met heerlijke cocktails en super vriendelijk personeel
 • Sirocco Sky Bar @ Lebua
  Waarschijnlijk de meest bekende sky bar van Bangkok met prachtig uitzicht en sublieme cocktails
 • Khao San Road 
  De backpackerstraat van Bangkok, buckets, schorpioenen op een stokje en uitgaan tot in de late uurtjes
 • Rambuttri Road
  Het rustigere en sfeervolle broertje van Khao San met gezellige restaurantjes en barretjes

Stap gewoon op een van de boten op de Chao Phraya River Express en laat je verassen door de bijzondere omgeving!

VIND EEN LEUKE PLEK OM TE OVERNACHTEN IN BANGKOKBooking.com

Nog meer leuks in de buurt van Blue Elephant Restaurant & Cooking School in Bangkok:

Mahanakhon SKyWalk in Bangkok, lees hier alles over het hoogste gebouw van Bangkok
Blinde Masseur aan het werk, link naar artikel Perception Blind Massage Bangkok
Back To Top