fbpx
Ga naar hoofdinhoud

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

Baai van Bailan Beach omzoomd met Jungle
Baai van Bailen Bay Koh Chong met blauwe zee omzoomd met jungle

Image: Sinn

BAILAN BEACH, EEN RELAXT STUKJE KOH CHANG

Bailan Beach is het eerste strand ten zuiden van Lonely Beach en toch is het een strand waar het nog lekker rustig is. Hoe dat komt? Bailan Beach behoort niet tot de beste stranden van Koh Chang. Het strand is smal en op de zeebodem liggen rotsen waardoor je alleen kunt zwemmen bij hoogwater. Aardig wat hotels aan het strand hebben daarom een zwembad waar je een verkoelende duik in kunt nemen.

Naar Bailan Beach ga je dus niet voor het mooiste strand maar voor het nog authentieke relaxte sfeertje en rust. Maar afgesloten van alles ben je ook weer niet want Lonely Beach ligt vlakbij. Per Songthaew of scooter ben je er in 15 minuten. Zorg wel voor wat scooterervaring want de wegen zijn smal en stijl. Wanneer je richting het zuiden rijdt ben je in 15 minuten op de Bang Bao Pier. Deze Pier staat bekent vanwege de winkeltjes en restaurants. Kortom er is genoeg te doen, terwijl je zelf in de rust slaapt.

zwembad met palmbomen bij een ondergaande zon
Strand van Bailen Bay

Slapen bij Bailan Beach

De hotels aan Bailan Beach compenseren het smalle strand met een zwembad en ligbedjes zodat The Mercure Hideaway, gaat nog een stukje verder en heeft zelfs een stuk privé strand aan laten leggen!

Naast 4 sterren resorts is er ook nog een ruim aanbod van 2 en 3 sterren accommodaties. De meeste iets verder van zee maar ook een aantal toppers direct aan zee. Het Koh Chang Elephant Bay Resort is er zo een en heeft ook nog een zwembad. Vanuit het resort heb je uitzicht op de mooiste zonsondergangen.

Het moderne Koh Chang Bailan Beach Resort heeft bungalows in diverse prijsklassen. Eenvoudige goedkope bijna nostalgische Thaise style bungalows vind je o.a. bij Jungle Garden.

Zonsondegang zichtbaar vanuit het zwembad omgeven met palmbomen
authentieke bungalows aan een rand van jungle

Eten & drinken in de omgeving van Bailan Beach

Het dorpje van Bailan Beach is niet heel groot, maar biedt meer dan genoeg keuze uit restaurants. Voor een biertje is er de beer garden van het 3 Trees Guest House, waar je ook kunt blijven slapen. Maar echt laat of luidruchtig wordt het meestal niet bij Bailan Beach want bars zijn nog op één hand te tellen. Verwacht daarom geen rijen souvenirshops, maar wel een supermarkt, reis- / tourbureaus, massage-  en pedicuresalons, een pinautomaat en een scooterverhuurbedrijf. 

Diner op het strand van Bailen Bay met een ondergaande zon
ligbedjes aan het strand van Lisca Beach restaurant

Een leuke plek om wat te eten en drinken is het sfeervolle restaurant Lisca Beach. Het ligt op een mooie locatie aan een kleine baai. Het is een leuke plek om de zon te zien ondergaan en een lekkere shake of cocktail te drinken. De eigenaars zijn Thais en Italiaans dus qua eten zit het ook goed! The Mangrove Hideaway zit precies aan het andere uiteinde van de baai, dit restaurant en resort heeft een mooi houten dek met uitzicht op zee en is perfect voor een romantisch diner.

Een van de bekendste restaurants in het kleine dorp is het eenvoudige Tamarin. Je kunt er lekkere burgers eten maar je komt natuurlijk voor de authentiek Thaise gerechten die ze hier ook maken. 

NOG MEER LEUKE PLEKKEN IN THAILAND

Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
Lees hier onze artikelen over Krabi Town en omgeving
Klik hier als je al onze artikelen wilt zien over Koh Phi Phi in Thailand
klik hier voor alle informatie over Phang Nga
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Bekijk een aantal prachtige foto's van sky bars en rooftop bars in Bangkok van Up & Above, Sirocco at Lebua en Octave Rooftop Lounge & Bar
Pattaya walkingstreet, lees hier verder
Klik hier voor alle informatie over het natuurpark Khao Sok National Park in Thailand
klik hier voor al onze Picture This artikelen
Support our website

Buy us an Iced Coffee

Back To Top