fbpx Skip to content

THIS POST IS ALSO AVAILABLE IN : English

500Rai Floating Resort in het Cheow Lan Lake gezien met een drone
500Rai Floating Resort in het Cheow Lan Lake gezien met een drone

500RAI FLOATING RESORT - DISCONNECT TO RECONNECT

500Rai Floating Resort is het meest luxe resort dat je op het reusachtige meer van Khao Sok National Park kunt vinden. Een overnachting in een drijvende bungalow op het meer is sowieso een waanzinnige ervaring. Maar nog bijzonderder in een drijvend resort als die van 500Rai. Dit resort heeft zelfs een drijvend zwembad in het meer. Wij waren vooral gecharmeerd van het vriendelijke personeel en de grote verscheidenheid aan heerlijke Thaise gerechten. Het was niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer dat we op het Cheow Lan meer in het Khao Sok National Park sliepen. Maar dit was wel de meest trendy accommodatie waar we tot nu toe in het park hebben geslapen.

WIST JE DAT?
500Rai Floating Resort werd geopend op 26 maart 2012 en heeft in het verleden tal van prijzen en nominaties gekregen. In 2016 werd het resort door Lonely Planet benoemd tot ‘accommodatie met beste locatie’. Het team van 500Rai kreeg ook erkenning voor hun bijdrage aan het nationale park.

500Rai gezien met een drone tijdens zonsonopkomst

Locatie

Het bijzondere resort drijft op een gigantisch meer dat Cheow Lan Lake heet. Op het meer, dat onderdeel is van het Khao Sok National Park, dobberen zo’n tiental resorts. 500Rai Floating Resort is daarvan één van de verst gelegen resorts. Daarnaast is 500Rai het meest luxe resort wat je op het meer van Khao Sok National Park kunt vinden. De accommodatie ligt in het westen van het meer waar het lekker rustig is, omdat er minder verkeer komt in de vorm van longtailbootjes. 

WIST JE DAT?
Een Thaise longtailboot wordt (vaak) aangedreven met een automotor waaraan een lange stang met propeller is bevestigd. Een handig en typisch Thais vervoermiddel in de zee, maar ook in de kanalen en op de meren van Thailand. Het nadeel van de longtailboot is harde ronkende geluid. Het is wachten totdat de elektrische versie haar intrede doet (net zoals MuvMi de eletrische versie van de tuk tuk in Bangkok). Weg met de herrie en beter voor het millieu.

Een longtailboot in Thailand

Image: Thailand Magazine

Khao Sok National Park

We kunnen maar geen genoeg krijgen van het Khao Sok National Park! Telkens komen we terug naar dit gebied dat in de provincie Surat Thani ligt. Persoonlijk vinden we Khao Sok een van de mooiste bestemmingen van Thailand! Het nationale park heeft een oppervlakte van zo’n zevenhonderd vierkante meter en bestaat in 2030 precies vijftig jaar. Het kalksteengebergte in het park is “iets” ouder dan 50 jaar, namelijk honderden miljoenen jaren oud. 

WIST JE DAT?
In de jungle van Khao Sok National Park groeit de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia Kerrii. De grootste kans om deze bloem te zien bloeien is van januari t/m maart. Je kunt hiervoor ook een tour boeken.

De kaart van Khao Sok National Park bij de pier van Cheow Lan Lake

Image: Thailand Magazine

Eens in de twee jaar krijgen wij de Khao Sok kriebels en moeten we weer terug naar dit mooie gebied. Inmiddels zijn we ook bevriend met een aantal inwoners uit het dorpje Khao Sok, een mooi excuus om telkens even langs te gaan! In juli 2022 sliepen we eerst een nacht bij Caligo Resort dat aan de rand van het meer ligt. Daaropvolgend sliepen we twee nachten bij het fraaie 500Rai Floating Resort op het Cheow Lan Lake en daarna nog een nacht op bezoek bij onze vrienden in het dorp Khao Sok.

TIP!
Een goede vriend van ons is een hele goede lokale gids in Khao Sok National Park. Via hem kun je dagtours in het park boeken, maar ook overnight tours op het Cheow Lan Lake waarbij je slaapt in een drijvende bungalow. 

Je kunt natuurlijk ook, net zoals wij, in het meest luxe resort van Cheow Lan Lake slapen, 500Rai Floating Resort.

Onze vriend Gai de gids maakt een foto

Image: Thailand Magazine

Cheow Lan Lake, het meer van Khao Sok National Park

500Rai drijft op het Cheow Lan Lake. Veel bezoekers aan het meer noemen dit het meer van Khao Sok. Cheow Lan Lake is ontstaan dankzij de Ratchaprapha Dam, wat “licht van het Koninkrijk” betekent. Niet vreemd want dankzij de waterkrachtcentrale, de Ratchaprapha Dam en het enorme Cheow Lan stuwmeer komt er zoveel elektriciteit vrij dat het voldoende stroom opwekt voor de hele provincie van Surat Thani. Meer dan 150.000 mensen gebruiken dagelijks de elektriciteit die wordt opgewekt dankzij het meer van Khao Sok. Denk daar maar eens over na als je het licht aandoet tijdens je verblijf in een van de accommodaties in Khao Sok en omgeving.

WIST JE DAT?
Cheow Lan Lake is bijna 200 km2 groot en gemiddeld 30 meter diep. Vroeger was dit een bewoond gebied, tegenwoordig liggen er onderwater complete dorpen verscholen. Het meer wordt overigens ook als Chiew Larn Lake geschreven.

Uitzicht op de dam en het meer van Cheow Lan

Hoe kom je bij een drijvend resort zoals 500Rai?

Er zijn een paar bekende bestemmingen in Thailand van waaruit je het laatste stukje van je route naar de pier van Cheow Lan Lake kunt nemen. Surat Thani is de bekendste, waarbij bezoekers aankomen op het treinstation of op het vliegveld. Dan zijn er nog de bestemmingen Phuket, Krabi, Khao Lak en het dorpje Khao Sok. Vanaf deze vijf bestemmingen kun je gemakkelijk met minivan, auto of taxi naar de pier van Cheow Lan Lake komen. 

Wil je meer lezen over de route en hoe je in Khao Sok moet komen check dan ons artikel naar Khao Sok reizen.

Klik hier en kom meer te weten over reizen naar Khao Sok (National Park) in Thailand
Lees alles over het weer en klimaat van Khao Sok

Op de pier van Cheow Lan Lake moet je eerst 320 THB per persoon aan park fee afdragen, vanaf dan neemt 500Rai het over. Het resort zorgt voor de longtailboot diegasten naar het resort vervoert. 500Rai heeft een eigen kantoor bij de pier waar de gasten zich verzamelen. Na “het incheken” en het verkrijgen van meer informatie over het drijvende resort, vertrokken we richting 500Rai Floating Resort op het meer van Khao Sok. 

Incheckbalie van 500Rai bij de pier van Cheow Lan Lake

Image: Thailand Magazine

De pier van Cheow Lan Lake

Image: Thailand Magazine

Afhankelijk van het weer en tussenstops is het ongeveer anderhalf uur varen. Zonder tussenstop en met mooi weer ben je er in 50 minuten. In ons geval maakte de kapitein van de longtailboot nog een stop bij Khao Sam Klur ook wel bekend als Three Rocks en Guilin of Thailand, een bekend herkenningspunt en toeristentrekpleister op het meer. Tijd voor wat foto’s. Over foto’s gesproken, de omgeving van Cheow Lan Lake is zo onbeschrijfelijk mooi dat we hieronder een paar extra afbeeldingen van de omgeving hebben geplaatst. De betoverende schoonheid van Cheow Lan Lake en Khao Sok National Park moet je echt met eigen ogen zien!

Khao Sam Klur in Cheow Lan Lake

Image: Thailand Magazine

De lobby van 500Rai Floating Resort 

Eenmaal bij de steiger van het 500Rai Floating Resort aangekomen, werden wij en onze medepassagiers direct van harte welkom geheten door en deel van het personeel. Onze backpacks werden van de longtailboot gehaald en er werd ons gevraagd mee te lopen. We liepen de ruime lobby binnen waar ons werd verteld dat deze ook als restaurant, bar en verzamelpunt wordt gebruikt. 

De lobby van 500Rai is een grote ruimte waarbij bijna alles in het wit is geschilderd. Dit geeft de gemeenschappelijke ruimte een serene sfeer. De lobby heeft een opvallend hoog plafond en er is een bruggetje in het midden gemaakt. Vanaf het bruggetje kijk je zo het water van het meer in en zie je regelmatig de vissen zwemmen. In de lobby zijn ook zakjes visvoer voor 50 THB te koop zodat je de vissen vanaf het bruggetje kunt voeren. 

De lobby / restaurant / bar van 500Rai Floatign Resort in het Khao Sok National Park
De lobby van 500Rai waar een bruggetje is vanwaar je vissen kunt voeren uit het water van Cheow Lan Lake

De lobby wordt tevens gebruikt als restaurant en bar, alsmede verzamelpunt voor tours en dergelijke. Eigenlijk is de lobby de gemeenschappelijke ruimte waar iedereen samenkomt. 

WIST JE DAT?
“Rai” is een oppervlakte-eenheid die gelijk is aan 1.600 vierkante meter. Voorheen lag 500Rai Floating Resort in de lagune met een oppervlakte van ongeveer 500 “Rai”. Deze bijzondere lagune ligt tegenover Pa Ka Rang Cave of Koraalgrot, een van de beroemdste activiteiten in het meer. Alle gasten moesten 1,2 km het regenwoud in trekken om bij het resort te komen. Daarom is het resort verplaatst naar de locatie waar het nu ligt. Die is ook gunstiger voor het reizen en het maken van excursies, en heeft een schilderachtig uitzicht.

De lobby / restaurant / bar van 500Rai Floatign Resort in het Khao Sok National Park

Restaurant en bar van 500Rai

In het restaurant van 500Rai wordt op gezette tijden het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd. Er staan een dertigtal witte tafels waaraan comfortabele banken en rotan stoelen zijn geplaatst. In de uiterste hoek, net voor de wandelbrug naar de bungalows, is een bar geplaatst waar je aan kunt hangen terwijl je een drankje bestelt en drinkt.

Bij aankomst in het resort werd ons gevraagd plaats te nemen aan onze tafel. Iedere gast krijgt namelijk tijdens het inchecken een eigen tafel toegewezen. Hieraan wordt tijdens het verblijf aan 500Rai gegeten. Wij hadden het geluk om een tweepersoons tafel te krijgen aan de rand van de “lobby”. We hadden een geweldig uitzicht over het zwembad, het meer en tot aan de kalksteenkliffen van Khao Sok National Park. Een betere plaats hadden we ons niet kunnen wensen!

Tafels met uitzicht over Cheow Lan Lake en de Kalkstenen kliffen in het restaurant van 500Rai Floating Resort
Tafels met uitzicht over Cheow Lan Lake en de Kalkstenen kliffen in het restaurant van 500Rai Floating Resort
Tafels met uitzicht over Cheow Lan Lake en de Kalkstenen kliffen in het restaurant van 500Rai Floating Resort

Faciliteiten van 500Rai

Vergeleken met andere resorts waar wij op Cheow Lan Lake hebben geslapen heeft 500Rai een aantal faciliteiten die we nog niet eerder op het meer hebben gehad.

Massage

Je kunt bij 500Rai Floating Resort bijvoorbeeld een massage boeken. Deze ontvang je vervolgens in de drijvende massagekamer van het resort. Er kan onder andere worden gekozen uit een Thai massage, een voetmassage, een aromatherapiemassage en hot oil massage. Prijzen variëren van 690 THB tot 1,700 THB voor een uur.

Een massage in 500Rai Floating Resort
Kajakken op Cheow Lan Lake

Het drijvende zwembad in het meer van Cheow Lan

Echt waar, 500Rai heeft een zwembad, een drijvend zwembad in het meer, ongelooflijk toch? Er zijn er zelfs twee, want de Honeymoon Suite heeft een groot privézwembad. Het gemeenschappelijke zwembad van het resort is 5×12 meter en is door middel van een ponton gekoppeld aan de lobby. 

Het drijvende zwembad van 500Rai Floating Resort

Zwemmen in het smaragdgroene meer van Khao Sok National Park

Wij kozen ervoor om lekker “vrij” te zwemmen in het meer van Khao Sok in plaats van in het zwembad. Aan de bungalows zit een terras met daaraan een drijvend platform waarmee je gemakkelijk uit het water kunt komen. We herinneren onze eerst spong jaren geleden in het water van Cheow Lan Lake nog goed. Het smaragdgroene water voelt heerlijk warm aan en dat in zo’n enorm groot meer, iets dat we nooit meer zullen vergeten. Hopelijk heb jij het zelf al beleefd of ga je het zelf (snel) beleven! Laat het ons weten via onze Khao Sok Facebookpagina of Khao Sok WhatsAppGroep.

500Rai drijvend in Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park
500Rai drijvend in Cheow Lan Lake in Khao Sok National Park

Kajakken in Cheow Lan Lake

Bij Iedere bungalow van 500Rai hoort een eigen kajak. Deze mag je gratis gebruiken tijdens je aanwezigheid in het mooie resort op het meer van Khao Sok National Park. Met de kajak kun je een deel van het Cheow Lan Lake verkennen, waarbij je langs de waterkant van de eilandjes met dichtbegroeide jungle kunt peddelen. Onwerkelijk mooi en erg bijzonder om de omgeving van Cheow Lan Lake zo te ontdekken, zeker in de vroege ochtend of tijdens de avondschemering. (Je kunt overigens ook suppen bij het resort).

Kajakken in Cheow Lan Lake
Regenboog terwijl iemand aan het suppen in het Cheow Lake is

(Geen) Wi-Fi en mobiel interent

500Rai Floating Resort heeft geen Wi-Fi en dat is niet vreemd met een slogan als ‘Disconnect to Reconnect’. Het mobiele bereik op het meer is ook bar slecht, zelf hebben we er nooit bereik. Vertel eventueel het thuisfront van te voren dat je even off the grid bent. Mocht je toch plotseling om wat voor een reden dan ook internet nodig hebben, dan is er nog internet via een satelliet. De kosten hiervoor bedragen 350 THB per uur of 1,500 THB per dag.

Het drijvende zwembad van 500Rai Floating Resort

Tours die door 500Rai worden georganiseerd

Tijdens onze dagen in het 500Rai resort besloten we om niet te veel te ondernemen. We hadden in de jaren van ons bezoek aan Khao Sok National Park al veel gezien en we wilden onze batterij even goed opladen voordat we naar Koh Tao reisden. We besloten om alleen een korte morning safari te doen. Onze gids Abdullah was erg vriendelijk en we voelden aan alles dat hij heel veel gaf om zijn werk en om het gebied waar hij gids is. Hij vertelde uitgebreid over Khao Sok National Park waarbij hij uitleg gaf over de natuur en geschiedenis van het park. Helaas zagen we geen wilde olifanten, maar alleen een paar neushoornvogels boven ons vliegen. Er is geen magische knop waarmee de wilde dieren die in Khao Sok National Park leven dansend tevoorschijn komen…

Tour van 500Rai Floating Resort
Tour van 500Rai Floating Resort

De gidsen van 500Rai bieden verschillende tours, excursies en trekkings aan. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Tarzan Viewpoint met waanzinnig uitzicht over Cheow Lan Lake of grotten bezoeken zoals de Coral Cave (Tham Pakaran in het Thais). Prijzen verschillen tussen de 3,000 en 6,000 THB. Je kunt ernaar vragen via de contactgegevens onderaan of tijdens je verblijf in het resort.

LET OP!
Niet alle tours zijn te allen tijde beschikbaar, vanwege bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Veiligheid gaat boven alles. 

Tarzan Viewpoint bezoeken als tour van 500Rai Floating Resort
De Coral Cave bezoeken als tour van 500Rai Floating Resort
Een waterval bezoeken als tour van 500Rai Floating Resort

Verschillende type drijvende bungalows van 500Rai

500Rai Floating Resort heeft in totaal achttien drijvende bungalows, ideaal voor stellen, families en vriendengroepen. In totaal zijn er zes soorten drijvende bungalows te boeken. Voor de tortelduifjes die op een huwelijksreis zijn heeft 500Rai een speciale bungalow gecreëerd, de Honeymoon Suite. Voor grote vriendengroepen of grote families is er de Family Suite.

Alle drijvende bungalows van 500Rai hebben een kluisje, ventilator en zelfs airco. Een (mini)koelkast ontbreekt, maar elke dag worden er een aantal flessen gebotteld water gebracht. In de schone bungalows worden alleen maar ecologische badproducten zoals zeep en shampoo gebruikt. Deze schaden de omgeving en het milieu niet, goed bezig 500Rai!

Overzicht van 500Rai Floating Resort

Bij 500Rai Floating Resort is het bijna altijd rustig, het management van 500Rai heeft er bewust voor gekozen niet te veel bungalows te plaatsen. Een deel is zelfs verder weg op het water geplaatst en alleen bereikbaar met een klein pontje vanaf de lobby. Wij hebben voor het gemak het drijvende resort onderverdeeld in vier delen. Het eerste deel is de lobby die ook als restaurant/bar dient. Het tweede en tevens langste deel van het resort bestaat uit drie type drijvende bungalows; Deluxe, Villa en Family Villa. 

De Family Villa zijn twee Deluxe kamers aan elkaar geschakeld. Deze riante bungalow bestaat uit twee kamers met tweepersoonsbedden en twee “zolders” met twee keer twee eenpersoonsbedden. De Family Villa heeft geen airco.

Het pontje van 500Rai Floating Resort

De houten bungalows bieden plaats aan minimaal vier personen. In de Deluxe kamer en de Villa staat beneden een ruim tweepersoonsbed. Boven zijn er twee eenpersoonsmatrassen geplaatst. Om boven te komen moet je wel een steile trap op. Het verschil tussen de Deluxe kamer en de Villa, is dat de Deluxe iets minder privacy biedt. Het zijn namelijk twee bungalows naast elkaar met op het terras een tussenschot. Onze drijvende bungalow, de Villa staat vrij en geeft toch meer het gevoel van privacy. Een ander verschil is dat de Deluxe, net zoals de Family Villa, geen airco heeft.

Een kamer van 500Rai Floating Resort
De zolder met twee eenpersoonsbedden van een kamer van 500Rai Floating Resort

Slaap je in de Honeymoon Suite met je eigen zwembad, dan slaap je in het derde deel en dien je gebruik te maken van het pontje. De Honeymoon Suite drijft namelijk helemaal alleen in het meer op zo’n dertig meter van het tweede deel. De Honeymoon Suite vinden wij de allermooiste bungalow van 500Rai. Deze parel heeft naast een privézwembad van 5×12 meter, twee terrassen en een outdoor jacuzzi die over het meer uitkijkt. Er is volgens ons op het hele meer van Khao Sok National Park geen mooier verblijf te vinden dan de Honeymoon Suite van 500Rai Floating Resort.

De honeymoon suite van 500Rai Floating Resort met eigen drijvend zwembad
De honeymoon suite van 500Rai Floating Resort met eigen drijvend zwembad
De honeymoon suite van 500Rai Floating Resort met een jaccuzzi

Tot slot de Family Suite, het vierde deel dat het verst van de lobby is geplaatst. Met maar liefst 86 m2 is de Family Suite de ideale bungalow voor grote families of vriendengroepen. Met in totaal vier badkamers, twee slaapkamers met ieder een kingsize bed en zes eenpersoonsmatrassen, biedt de Family Suite ruimte voor tien personen. Deze drijvende suite is net zoals de Honeymoon Suite te bereiken met een drijvend platform dat als klein pontje functioneert.

LET OP!
In de maanden november tot en met april is 500Rai Floating Resort regelmatig uitverkocht. Deze maanden vallen in het droge seizoen en zijn het populairst. 

De Family Villa van 500Rai Floating Resort
De Family Villa van 500Rai Floating Resort

Lekker (Thais) eten en drinken

In het Ta Lay Nai Restaurant van 500Rai hebben we tijdens de drie dagen dat we in het drijvende resort sliepen verrukkelijk Thais gegeten. We hadden een all in pakket waarbij we ontbijt, lunch en diner kregen, in totaal waren dit zes maaltijden. Alles wat we geserveerd kregen, was vers en heerlijk bereid door het keukenteam. Het resort biedt ook roomservice, maar wij vonden het veel leuker om in het restaurant te eten. Mede dankzij ons perfect plekje met wijds uitzicht over het meer.

Lekker Thais eten bij 500Rai Floating Resort
Lekker Thais eten bij 500Rai Floating Resort

Je kunt in het restaurant van 500Rai ook a la carte gerechten bestellen. Dit kan van 10:00 tot 19:30 uur, maar de prijzen zijn niet heel goedkoop. Niet gek aangezien alles over het meer moet worden getransporteerd. Benieuwd wat er tijdens ons verblijf op de menukaart stond? Bekijk de menukaart van 500Rai Floating Resort.

WIST JE DAT?
Ta Lay Nai Restaurant is vernoemd naar een van de baaien in Cheow Lan Lake.

Lekker Thais eten bij 500Rai Floating Resort
Lekker Thais eten bij 500Rai Floating Resort

Het ontbijt bij 500Rai Floating Resort 

Iedere ochtend van 08:00 – 10:00 uur is er een lopend ontbijtbuffet met Thaise gerechten en een saladebar. Wij maakten dankbaar gebruik van de egg station, waar heerlijke eiergerechten voor onze neus werden bereid. Koffie, thee, water en een sapje konden we onbeperkt zelf pakken, evenals brood en bijvoorbeeld jam, Nutella en pindakaas. Jammer was dat het brood wel heel snel op was, een klein puntje van kritiek. 

Lekker ontbijten bij 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Lekker ontbijten bij 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De lunch bij 500Rai Floating Resort 

Lunch bij 500Rai wordt geserveerd van 12:00 – 14:00 uur. Wij hadden een all inclusive package en kregen tijdens ons verblijf twee keer lunch geserveerd. Waanzinnig lekker Thais eten, in een drijvend restaurant met uitzicht op een groot meer met kalksteenkliffen op de achtergrond, wie wil dat nou niet!

Dineren bij 500Rai Floating Resort 

Van 18:30 – 20:00 uur aten we ons diner wederom aan ons vaste stekkie in het schone restaurant van 500Rai. We smulden onder andere van vis, kip, curries, soep en desserts. Alles was vers en lekker! Na een middag flink kajakken op Cheow Lan Lake smaakt een maaltijd extra lekker!

Onze tafel in het restaurant van 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Lekker Thais eten bij 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Lekker Thais eten bij 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Dranken en cocktails bij 500Rai Floating Resort 

Fijn dat er ook een bar in de lobby aanwezig is. Regelmatig dronken wij een koffie shake en we hebben onszelf een keer op een cocktail getrakteerd. Dat is eens wat anders dan een cocktail bij een van de vele sky bars in Bangkok. Een frisdrank zoals cola kost 80 THB en een ijskoffie 100 THB. Een biertje is 150 THB en een cocktail 390 THB.

Lekker drankje bij 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De bar van 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Lekker drankje bij 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Onze ervaring tijdens ons verblijf in het drijvende resort op Cheow Lan Lake

Laten we voorop stellen dat een bezoek aan Cheow Lan Lake een unieke ervaring is! We vinden dan ook dat iedereen die Thailand bezoekt hierheen moet gaan. Hier zie je de natuur en aarde in haar mooiste vorm, puur en ongerept. Het feit dat er vrijwel geen bereik op het meer is, maakt een bezoek alleen nog maar fijner. Geen online afleidingen, maar tijd voor elkaar met elkaar, “Connect to Disconnect”!

In juli 2022 sliepen we twee nachten in onze drijvende bungalow, de Villa zoals ze die bij 500Rai noemen. Via een drijvende loopbrug liepen we van de lobby naar onze kamer. We sliepen in het midden van een rij met bungalows. Vanaf de houten loopbrug keken we uit op het smaragdgroene water van het meer. 

Het pontje van 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De Villa van 500Rai Floating Resort bestaat uit twee delen met beneden een ruime slaapkamer met vanuit het bed een weergaloos uitzicht op het meer, een badkamer en separaat toilet. Bij de ingang staat een klein bureautje en kast met daarin de handdoeken. Gratis toiletartikelen zoals tandenborstels, tandpasta, douchemuts, enzovoorts, kunnen worden opgevraagd bij de receptie. De steile trap bij de ingang biedt toegang tot de tweede etage, een soort van zolder, waar twee losse matrassen en een ventilator zijn geplaatst. Vrij basic, maar een prima plek voor de kids. 

De gang van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De gang van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

In de badkamer is een glazen tussendeur voor doucheruimte geplaatst met daarin een regendouche waaruit warm water komt. Voor een drijvende bungalow op het meer van Cheow Lan is dit een luxe, we hebben wel anders meegemaakt. Normaal gesproken mogen we blij zijn als we twee plastic flesjes water krijgen tijdens een verblijf op het meer. Bij 500Rai krijg je iedere dag zes flessen water, goed dat ze glaswerk gebruiken. Zo gaan ook zij de plastic vervuiling in Thailand tegen. 500Rai Floating Resort werkt op een milieuvriendelijke manier. Er wordt een gecertificeerd afvalwater- en afvalbeheersysteem gebruikt. 

De badkamer van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De badkamer van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De slaapkamers van de Villa hebben een ruim tweepersoonsbed wat niet te hard aanvoelt, goed om op te slapen. Het vriendelijke 500Rai team had ons verrast met een romantische versiering op ons bed. Een paar weken later zouden we namelijk trouwen op Koh Samui. In de slaapkamer hangt een ventilator aan de muur en is er zelfs airco. Airco is overigens ook vrij uniek in een huisje op het meer van Cheow Lan. Het aller-allermooiste van de drijvende bungalow is het uitzicht. Vanaf het bed kijk je uit over het terras met daarachter het immense meer. Weer daarachter de grote kalkstenen klifpartijen die honderden miljoenen jaren oud zijn. 

De slaapkamer van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

De slaapkamer van onze villa van het 500Rai Floating Resort met supermooi romantisch opgemaakt bed

Image: Thailand Magazine

Niet vreemd dat we de meeste tijd van ons verblijf buiten doorbrachten. Heerlijk genieten op ons terras met houten bankje of in het water. Het terras is verlengd met een drijvend platform van bamboe waarmee je (relatief) gemakkelijk uit het water kunt klauteren. Het platform dient ook als kajak “parkeerplaats”. Zelfs voordat de zon opkwam hebben we de vroege morgen buiten gespendeerd, genietend van de indrukwekkende natuurgeluiden. Van kwakende kikkers dichtbij en het geluid van de gibbons in de verte. Van spartelende vissen in het water en het gekwetter van de neushoornvogels in de lucht. Disconnect to Reconnect, de verbinding met de natuur was weer even helemaal hersteld! 

Het terras van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Het terras van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

We hopen dat iedereen die dit leest ooit ontwaakt op het meer van Khao Sok waarbij je de zon ziet opkomen terwijl de ochtendmist over de kliffen in de verte glijdt. Dat je een plons in het lauwwarme water van het meer kunt nemen voordat je gaat douchen. Zoals iemand van het resort tegen ons zei ‘Simply is the best’ en zo is het, in het natuurpark van Khao Sok heb je niet veel nodig. 

Complimenten aan 500Rai omdat ze vrijwel alleen met locals werken en heel veel werkgelegenheid in de regio bieden. Materialen voor het resort worden vooral lokaal ingekocht en voedselproducten worden voornamelijk vers geleverd door de plaatselijke vissers en boeren in Surat Thani.

Een puntje van verbetering is de muziek die van vroeg tot laat op redelijk hoog volume in de openbare ruimte (lobby/restaurant) aanstond. Toen we dit aangaven, werd ons verteld dat de Thaise gasten liever muziek luisteren dan naar natuurgeluiden. In onze beleving hoorde de muziek niet bij het motto “Disconnect to Reconnect”. 

De slaapkamer van onze villa van het 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Algemene informatie

Inchecken bij 500Rai Floating Resort kan vanaf 14:00 uur en uitchecken moet om 09:30 uur. De longtailboot naar de pier van Cheow Lan Lake vertrekt namelijk om 10:00 uur. Voor de actuele prijzen van dit bijzondere drijvende resort kun je het best Booking en/of Agoda checken. Daarnaast steun je Thailand Magazine door via onze partnerlinks te boeken. We ontvangen namelijk een kleine commissie over de door jou gemaakte boeking. Dit kost jou niks extra en hierdoor kunnen wij keihard doorwerken aan onze grote passie, het delen van onze diepgewortelde liefde voor Thailand en dus het promoten van het land van de glimlach.

Adres: Cheow Lan Lake, Khao Sok National Park, Ban Ta Khun, Suratthani, 84230 Thailand
Adres in het Thais: 21/100 ถ. สาทรใต้ แขวง ทุ่งมหาเมฆ เขต สาทร กรุงเทพมหานคร 10120
Telefoonnummer: +66 7795 3013
Website: https://www.500rai.com/
Facebook: https://www.facebook.com/500rairesort
Instagram: https://www.instagram.com/resort500rai/ 

Kajakken onder een regenboog

Dank!

We willen het gehele 500Rai team bedanken voor ons prettige verblijf op Cheow Lan Lake! In het bijzonder Khun Bua, Khun Ble en Khun Abdullah, onze goede gids. Het team heeft ons tijdens het verblijf van een hele goede service voorzien. Dankzij het team in de keuken hebben we heerlijk authentiek Thais gegeten. Dank jullie allen voor een fantastisch verblijf op een van de allermooiste plekken die Thailand rijk is. Disconnect to Reconnect, dat is gelukt!

Een deel van het team van 500Rai Floating Resort

Image: Thailand Magazine

Tips voor je bezoek aan Khao Sok National Park

boomhut in de jungle, Klik hier voor informatie over Our Jungle House in Khao Sok
Bekijk hier de Beste Restaurants in Khao Sok
Foto met link, Klik hier als je alles wilt weten over het Morning Mist Resort in Khao Sok, Thailand

NOG MEER LEUKE INFORMATIE OVER AMAZING THAILAND

Klik hier voor alles wat je wilt weten over Koh Tao
Klik hier voor alle informatie over het eiland Koh Phangan in Thailand
lees hier verder voor alle informatie over de bestemming Koh Samui in Thailand.
Lees hier alles over Phuket in Thailand
Khao Lak rustig mooi stranden in Thailand
Lees alles over Railay in de provincie Krabi
Klik hier voor onze In the Picture inzendingen
klik hier voor al onze Picture This artikelen
From Thailand with LOVE! Juni 2020
Back To Top